USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başarılı kadınlar akıllara en iyi 'sinema' kategorisinde geldi

İlham donör muvaffakiyet hikâyelerinin hanımefendilerin güçlenmesindeki önemini vurgulamak düşüncesince 180 binden fazla ferdin katılımıyla planlı Supradyn Hafıza Testi enteresan neticeler verdi. Hafıza Testi'nin verilerine göre, akıllara en baş döndürücü sinema kategorisinde

Başarılı kadınlar akıllara en iyi 'sinema' kategorisinde geldi
07-02-2022 10:41

Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu anlaşmalarıyla uçan top ve basketbolun sponsoru bulunan Supradyn, Hafıza Testi uygulamasını kadın sporcuların başarılarının eş sporculara nazaran gündemde elan az veya elan çelimsiz devamlı arazi bulmuş bulunduğu içgörüsü ilişkin yaşama geçirdi. Online kendisine gerçekleştirdiği ‘Hafıza Testi' ile kadının başarısının içtimai hafızadaki görünmezliğini ortaya koydu. Dijital mecralar üstünden 180 bin 415 ferdin yanıtladığı ve altı değişik kategoride geçmiş akla mevrut ismin sorulmuş bulunduğu Hafıza Testi'nde gelişigüzel 10 insandan 4'ünün yanıtlarında kadınlar tek arazi almadı. Bu içgörüye kadın voleybolundaki sponsorluğu yardımıyla vasıl marka, hanımefendilerin arazi almış bulunduğu gayrı meraklı bölgelerde da durumun hakeza olup olmadığını sınav geçirmek ve aktif birlikte halde farkındalık kurmak düşüncesince harekete geçti. Marka, Hafıza Testi emek harcaması ile hanımefendilerin içtimai ve hesaplı yaşamda güçlü olması düşüncesince hanımefendilerin ehliyetsiz temsilinin önündeki engellere özen döşemek ve sabah yeli donör muvaffakiyet hikâyelerini elan görünür kılmanın, elan aşırı kişiye ulaştırmanın ve toplumda mihman konuşulurluk ve tanınırlık oluşturmanın önemine özen çekmeyi hedefliyor.

En aşırı ‘Sinema' kategorisi akla değerli hanımları getiriyor

Hafıza Testi'nin verilerine uyarınca akıllara en aşırı sinema kategorisinde birlikte kadın oyuncunun adı geldi. Testte minimum kadın adının hatırlandığı kategorilerden birisi ise nice değerli kadın sporcuya karşın müzekker birlikte meydan kendisine öne çıkan spor dalıydı. Katılımcıların yüzdelik 87'si politika, iş, spor, sinema, literatür ve bilgi dallarında en fazla 2 kadın adı hatırlayabildi. Toplumsal eşey eşitliği açısından ehemmiyetli birlikte problemi gündeme getiren Hafıza Testi, hanımefendilerin çalışkanlık gösterdikleri branşlarda anımsama oranlarının düşüklüğünü topu topu çarpıcılığıyla ortaya koydu.

Kadınların başarıları dair topu topu dünyada birlikte amnezi lakırtı konusu

Supradyn Hafıza Testi'nin neticelerini çözümleme fail Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve BAUEQUAL Eşitlik ve Kapsayıcılık Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Pınar Melis Yelsalı Parmaksız, sonuçların aktif fakat beklendik bulunduğunu tabir ederken bunun içtimai hafızamızın ön yargılarının birlikte yansıması bulunduğunu söyleyerek, “Sorulduğunda 10 insandan 4'ünün aklına değişik branşlarda kadın adı gelmiyor. Toplumsal eşey eşitliğine akıl açısından baktığımızda, Hafıza Testi kadın başarısı dair içtimai amneziyi menfez önüne koyuyor. Sonuçların elden iletişim araçları görünürlüğünün azlığı yahut çokluğuyla açıklanamayacağı görülüyor” dedi.

Prof. Dr. Parmaksız, laflarını şöyleki sürdürdü: "Toplumsal hayatın dayanıklı aşırı sahasında hâlâ birlikte eşey uçurumu bulunduğunu ve hanımefendilerin bilim, sanat, spor, politika kabil dayanıklı aşırı bölgede ehliyetsiz anabolizma edildiğini bildirmek gerekiyor. Yetersiz anabolizma birlikte boyutuyla hanımefendilerin bilim, sanat, spor, politika kabil bölgelerde yeteri kadar ve istikrarlı birlikte halde mevcut bulunmadığı anlamına geliyor, ayrıksı birlikte boyutuyla bu bölgelerde ve dayanıklı aşırı ayrıksı bölgede muvaffakiyet gösterseler de hanımefendilerin aşırı elan az görünür olduğu, ayrıksı birlikte ifadeyle hanımefendilerin başarılarının bâtın bulunduğu anlamına geliyor. Bu manada spor birlikte toplumda egemen bulunan kadınlık ve yiğitlik hâllerini idrak geçirmek düşüncesince kontak lens rolü görüyor. Özellikle uçan top branşında şişman başarılarla güzeşte ve kadın sporu açısından efdal iletişim araçları görünürlüğü bulunan birlikte sezonun arkası sıra bile, sorulduğunda akla geçmiş kendisine eş sporcular geliyor, zira kadın sporlarına ve kadın sporculara belli birlikte spor etkinliğinin gerçekleştiği süreyle kısıtlanmış kendisine arazi veriliyor. Spor sahasında hanımlara arazi verilmeyişi dışlayıcı ve ayrımcı birlikte mesajı da anne akımlaştırırken, sporun baylara ilişik birlikte meydan bulunduğu mitini besliyor.”

Bu durumun sporda bulunduğu denli topluluğun geneli açısından da eşey eşitsizliğinin sürmesine etken bulunduğunu tabir fail Prof. Dr. Parmaksız, “Sanatta, politikada ve gayrı bölgelerde da hanımlara ve baylara atfedilen roller, hanımefendilerin hususi alana, adamların ise kamusal bölgeye ilişik kendisine görülmeleriyle ve bunun birlikte kararı kendisine müzekker pratiklerle şekillenen bölgelerde hanımefendilerin ehliyetsiz temsiline defa açan strüktürel faktörlerle ilgili. Kadınlar kişi kariyerlerine ayırabildiği müddet açısından da gayri müsavi birlikte ortamda rakiplik ediyor. Zaman kullanması istatistiklerine bakılınca lazım ücretli birlikte ahacık çalışıyor isterse çalışmıyor olsun, kadınlar ev içi sorumluklara baylara oldukça 3 kat elan fazla devir ayırıyor. Bu durum; hanımefendilerin elan dalavere edilmektedir kariyerler veya kariyer hedefleri seçmelerine defa açıyor. Öte taraftan hanımefendilerin çıkarlarını özdeşleştirebilecekleri, sahalarında değerli hanımefendilerin varlığı ve desteğinden mahrum olmaları kariyerle alakadar kararlarında aktif oluyor” halinde konuştu.

Konu ile alakadar kendisine Bayer Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Pınar Saltat, “Supradyn ile Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile imzaladığımız anlaşmalarla uçan top ve basketbolun Yaşam Enerjisi Sponsoru olmanın mutluluğunu ve sporcularımızın elde etmiş bulunduğu başarılara kuma olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu iyi başarıların ne şişman fedakârlıklarla elde edildiğini biliyoruz ve hikâyelerinin de elan görünür birlikte şekilde, elan aşırı kişiye ulaşmasını, topluma devlet ve sabah yeli vermesini istiyoruz. Ancak uçan top alanındaki sponsorluğumuz bizlere hanımefendilerin başarılarının eş sporcularınki denli görünür olması düşüncesince elan fazla savaş etmesi icap ettiğini gösterdi. Başarılarıyla topu topu dünyaca maruf ve evren listesinde 4'üncü kendisine arazi meydan kadın ulusal uçan top takımımız Filenin Sultanları deha tam ölçüde görünürlüğe cemaat değil ne efsus ki. Marka kendisine elden onların başarılarını strateji yazar kibirlenmek değil, şişman fedakârlıklarla elde ettikleri zaferlerin görünür olmasını da bildirmek istiyoruz. Çünkü hanımefendilerin hikâyelerinin görünürlüğü ayrıksı hanımlara da sabah yeli olabilir, onları harekete geçirebilir. Bu nedenle, bu mevzunun altını balıketinde çizgilerle çizmek, içtimai eşey eşitliği mevzusuna özen döşemek ve farkındalık kurmak düşüncesince Hafıza Testi'ni oluşturduk. Toplumsal eşey eşitliğine akıl açısından bakarak, başarıların görünürlüğündeki adaletsizliğe özen döşemek ve bu alandaki içtimai farkındalığı elan da bırakmak istiyoruz” niteleyerek konuştu.

Yıllardır ehemmiyetli başarılar elde fail Milli Voleybolcu Eda Erdem, “Hem ulusal takımımızdaki bununla beraber savaş ettiğim ligdeki sponsorlukları zımnında bellik ile etraflıca süredir birlikte araya geliyoruz. Hafıza Testi'nin duyurulması düşüncesince bana intikal ettiklerinde kendimin ve kol arkadaşlarımın da yakından tanımış bulunduğu birlikte soruna özen çekmesi hasebiyle kıstak birliğiyle istek edinmek istedim. Biz sporcular kendisine yaptıklarımızdan elan fazlasını istemiyoruz. Sadece arak dökerek ve şişman mücadeleler ederek elde ettiğimiz başarıların hem medyada elan aşırı görünmesini bununla beraber şahısların aklında elan mihman olmasını, ayrıksı hanımlara sabah yeli olmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler