USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Baraj patlamasında yakınlarını kaybetti, şimdi kişilerin hayatını kurtarıyor

 Adana'da 2012 senesinde ortak baraj inşaatında yaşanmış olan patlamada yakınlarını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, yaşamış olduğu bu vakadan etkilenerek katılmış olduğu eğitimleri tamamlayıp Jandarma Arama Kurtarma Timine katıldı. Kastamonu'da Jandarma Arama

Baraj patlamasında yakınlarını kaybetti, şimdi kişilerin hayatını kurtarıyor
15-01-2023 11:05

Adana'da 2012 senesinde müşterek baraj inşaatında yaşanmış bulunan patlama neticesinde 10 işçinin hayatını kaybetmiş bulunduğu can sıkıcı vakada yakınlarını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, etkilendiği bu görüngü sonrası Jandarma Genel Komutanlığına iltihak neticesinde aldı. 2 sene evvel Jandarma Genel Komutanlığında göreve süregelen Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı emrine görevlendirildi. Kastamonu'da azmi ve hırsıyla eğitimlerini başarıyla bütünleyen Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tim Komutanı şekilde görevlendirildi. Kış mevsiminde Ilgaz Dağı'nda sıfırın altında 10 adım soğukta ski yaparken yaralananlara iane eden, kaybolan şahıslarında bulunmasında fariza meydan Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, yazları da kaybolan vatandaşların bulunması düşüncesince fariza alıyor. Görevini tutkuyla önleyen Yılmaz, takım dostlarıyla baş başa sel, sarsıntı kabil afetlerde de vazifesini başarıyla sürdürüyor.

Her güneş kavi eğitimlerden sabık Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, takım dostlarıyla baş başa belki afetler düşüncesince anbean amade fariza bekliyor. Ekip dostlarıyla baş başa sonsuz manevra önleyen Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, kavi koşullarda almış bulunduğu kavi görevleri adına getirerek vatandaşlara emniyet veriyor.

“Her muhtelif belki afette, selde, depremde onların sıkıntılarını ve sevinçlerini bu arada paylaşıyoruz”

Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanı Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, çetince haldeki bireylere iane etmenin namına alım çalım verdiğini belirterek, “Yardıma gereksinim duyan kişilerin dünyasına dokunabilmek düşüncesince jandarma kontrol istirdat vazifesini seçtim. Özellikle belki müşterek facia yerinde eş kazazedelerin çıkarlarını müşterek eş personele elan güzel tabir edebileceklerini düşündüğümden ötürü ve abd bu cins hallerde görevimi elan güzel yürütme edebileceğimi düşündüğümden ötürü müşterek rolü seçtim. Kanun ordusu jandarma teşkilatı şekilde yurttaşlarımızın rastgele koşulda yanlarındayız. Her muhtelif belki afette, selde, depremde onların sıkıntılarını ve sevinçlerini bu arada paylaşıyoruz. Jandarma Arama Kurtarma Timinde olduğum düşüncesince şişman izzetinefis ve alım çalım duyuyorum” dedi.

"Bize işimizin halis muhlis zorluklarını unutturuyor”

Görevden muvaffakiyet ile dönmenin tamamı zorlukları unutturduğunu tabir fail Yılmaz, “Her meslekte bulunduğu kabil bizim işinde zorlukları oluyor. Fakat desteğe gereksinim duyan kişilerin çağrısına koştuğumuzda bu işten aldığımız tinsel yanıt rastgele şeye bedel ve bizlere işimizin halis muhlis zorluklarını unutturuyor” diyerek konuştu.
Eğitimlerinin sonsuz bitmeme ettiğini tamlayan Yılmaz, “Eğitimlerimiz sonsuz bitmeme ediyor. Her muhtelif afette, kuşatılmış kalmada, vatandaşların kaybolması yerinde görevimizi en güzel biçimde yürütme edebilmek düşüncesince lazım bulunan halis muhlis eğitimleri alıyoruz. Bozkurt ilçesinde meydana mevrut yığın felaketinde kuşatılmış küsurat vatandaşların kurtarılmasında fariza aldım” halinde konuştu.

“10 sene evvel yaşadığım yerdeki can sıkıcı müşterek görüngü neticesinde yakınlarımı kaybettim, bunun kararında bu mesleği seçtim”

Yaklaşık 10 sene evvel yaşamış bulunduğu yerdeki can sıkıcı müşterek görüngü neticesinde yakınlarını kaybetmesiyle Jandarma Arama Kurtarma kadrosuna katılmaya değişmeyen verdiğini tamlayan Yılmaz, “Bu mesleği seçmemde beni etkileyen görüngü tahminî 10 sene öncesinde yaşadığım yerdeki can sıkıcı müşterek görüngü kararında oluşmuştur. Yakın çevremden bulunan kimi akrabalarımın kaybolması ve halen bulunamamış olması beni içten etkiledi. Bu görüngü kararında abd jandarma kontrol kurtarmada emek vermeyi baş döndürücü istedim ve bunu da başardım. Bu nedenden baş döndürücü bahtiyar ve gururluyum” ifadelerini kullandı.

"Kendi yakınlarımmış kabil baş döndürücü bahtiyar oluyorum”

İnsanlara iane etmeyi sevdiğini kail Yılmaz, “Ben, bu mesleği tahminî 2 senedir yapıyorum. Kış mevsiminde ski merkezlerinde sıfırın altında 15, 20 derecedeki, kavi koşullarda çalışıyorum. Yaz mevsiminde kanyonlarda da kaybolan vatandaşlarımızı bulma vazifesinde çalışıyoruz. Bu kabil ahval benim elan öncesinde yaşadığım vakadaki üzüntümü hafifletiyor. Bu da bana şişman müşterek devlet veriyor. Çünkü kaybolan vatandaşları bulduğumuzda onların sevinçlerini, ailelerinin sevinçlerini gördüğüm devir ego de ayrımsız biçimde seviniyorum ve ego de özlük yakınlarımmış kabil baş döndürücü bahtiyar oluyorum” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler