USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı

Yarın başlamış olacak avlanma sezonu öncesinde Çanakkale ve İzmir'de balıkçılar gökçe sulara açıldı.

Balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı
31-08-2022 20:04
Canakkale,Izmir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, av yasağının bu tün ½ si bakımından bitecek olmasından ötürü balıkçıların denize açılıp ağlarını gökçe sulara bırakacağını söyledi.

Turan, Çanakkale'nin Biga ilçesine ilişkin Kemer köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2022-2023 av sezonu düşüncesince planlı törene katıldı.

Burada mütekellim Bülent Turan, Çanakkale’nin hususi müşterek site olmasının indinde ayrımsız sürede balıkçılık kenti bulunduğunu belirtti.

Bugün balıkçılar düşüncesince planlı törende müşterek araya geldiklerini anlatım fail Turan, "Av yasaklarımız bu akşam ezanı bakımından bitiyor. Besmeleyi çekerek denize açılıyoruz. Çanakkale’miz 671 kilometre yaka uzunluğuyla Türkiye’nin ikinci etraflıca sahili bulunan elleme müşterek ilimiz. Avcılık çeşitliliği bakımından baş döndürücü sağlam müşterek ilimiz. Birçok derya ürününün süresince barındırıldığı hususi müşterek ilimiz. Çanakkale’mizde 12 bin balıkçımız var. Ortalama yerine balıkçılarımızın ½ si fiili yerine bu işi yapıyor. 835 skor balıkçı teknemiz var, 23 barınağımız var. 9 adet dış satım önleyen 14 adet su ürünleri pres tesisimiz var. 6 skor midye istihsal tesisimiz var. Balıkta da iddialı bulunan müşterek ilimiz var. Karabiga karidesimiz var. Tescili meydana getirilen baş döndürücü hususi müşterek karides, konuşu kıymeti baş döndürücü hâlâ müşterek tomar diğerlerine göre. Bu alanda balıkçılığın artarak çoğalması düşüncesince derin mesaimiz var. Bu sene Çanakkale’mizin göletlerine 1,5 milyon denli şekerli su balığı bıraktık. Hem denizlerimizde hem de şekerli sularımızda balıkçılığın gelişme göstermesi düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erhan Çiftçi ise 4,5 aydan buyana istirahatte olduklarını, bölge ve ağlarının bakımlarını icra ettikleri belirterek, “İnşallah hayırlısıyla elleme müşterek av sezonu bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber de şu biçimde konuştu:

"Bu tün yarısından itibaren inşallah evvel ağlarımızı denize atacağız. Bu sene denizlerimizde koskoca müşterek balık var. Çok heyecanlıyız. İki senedir müsilaj dolayısıyla sezonlar sıkkın geçmişti fakat bu sene denizlerimiz baş döndürücü elleme görünüyor. Hep beraberce inşallah vatandaşlara hâlâ ucuza balık yedirmeye çalışacağız."

Dua edilmesinin arkası sıra denize oluşturulan balıkçılar, av sahalarına değişik yasağın sona ereceği saati beklemeye başladı.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, politik partilerin temsilcileri ve baş döndürücü sayıda yurttaş katıldı.

İzmir'de halat çözen balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı

Yarın başlamış olacak avlanma sezonu öncesinde Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nda gönderi töreni düzenledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, törende, ecdadın kanıyla, canıyla suladığı bu vatanın baş döndürücü kalburüstü olduğunu, bu toprakları yurt kılanların herhangi müşterek çeşitli nimetiyle yararlanma edilmesini sağladığını anlatım etti.

Deniz, toprak, orman derece nimetlerin sürdürülebilir müşterek biçimde kullanılması icap ettiğini tamlayan Köşger, "Eğer olanakları en elleme biçimde değerlendiremiyorsak o devir varlıklı toprakların fukara bekçileri olmaya bitmeme ederiz. Balıkçıların yürüteceği faaliyet, balıkçılığın gelişme göstermesi ve yurt geleceği açısından ehemmiyet sunma ediyor. Bu açıdan devletimiz, hükümetimiz balıkçılığı da herhangi müşterek çeşitli destekliyor." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da İzmir'in 629 kilometrelik yaka şeridine erbap bulunduğunu vurgulayarak, şehrin, balıkçılık açısından da ehemmiyetli müşterek yere erbap bulunduğunu kaydetti.

Daha ilkin kentte tek fark balıkçı barınağı olmadığını anlatım fail Kaya, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın İzmir'den mebus talibi bulunduğu 2011 tarzı evveliyat yapmayı vadettiği 35 plan ortada barınakların da bulunduğunu, bu tarihten itibaren İzmir'in balıkçı barınaklarını kazanmaya başladığını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye Güzelbahçe'deki barınağa desteği dolayısıyla teşekkürname fail Kaya, "Ama ayrımsız yaklaşımı Seferihisar'da göremedik. İnşallah Seferihisar Akarca'da da balıkçı barınağı ika inadımızı sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise denizlerin korunmasının önemini vurgulayarak, esirgeme ve gümrüksüz avcılıkla uğraş sebebiyle denizlerin hâlâ bonkör olacağını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy birer mülakat yaparak av sezonunun fazlalaşan olmasını diledi.

Konuşmaların arkası sıra afsun edildi, denize artağanlık düşüncesince çiçek bırakıldı.

Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'ndaki 36 tekne, hazırlıklarının arkası sıra siren çalarak gökçe sulara ferahlamak az daha halat çözdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler