USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakanı Akar: 'Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Buradaki çalışmaların iri istekle, samimiyetle, devletin resmi insanları çeşidinden yoğunlukla yapıldığını, felaketten sebep olmak düşüncesince her insanın maksimum mücahede gösterdiğini, milletimizin tümleşik biçimde yegâne sumsuk kendis

Bakanı Akar: 'Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik'
07-02-2023 22:08

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da sarsıntı dalında eş matbuat açıklamasında bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, meydana getirdiği açıklamada, “Büyük felaketle gönül rahatlığı karşıyayız. Bu felaketin üstesinden geleceğiz. Problemleri çözeceğiz. Yoğun mücahede var. Depremin olmasının elden akabinde Milli Savunma Bakanlığı adına emek vermek başlattık. Sabah er saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı içerisinde buhran idare merkezini açtık. İlk gerekseme alana istirdat ekiplerinin taşınması gereksinimi bulunduğunu gördükten sonradan kuma ülke yolu iane köprüsünü kurduk. Yoğun biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Bizim baş döndürücü iri uçaklarımız karışma topu topu uçakları seferber ederek, ülke şartlarının etkisinden ırak bulunan ülke meydanlarına materyal ve personel naklini başlattık. 2600 istirdat mensubu 78 araç ile beraberce gerekseme sahibi noktalara taşınmış bulunmaktadır.” sanarak konuştu.

Bakan Akar, “Batıdan aldığımız personel ve malzemeyi İncirlik ve Antep Havalimanlarına, bugün oluşturulan Malatya'ya taşımaya başladık.” niteleyerek şu biçimde bitmeme etti:
“Uçak seferlerimiz bitmeme ediyor. 75 ülke aracı, helikopterler TİHA'lar karışma 213 çıkış yürütme edildi. Hastalarımızı ve yaralılarımızı art gidişlerde yurttaşlarımıza bu uçakları kullandırmaktayız. Helikopterler derin biçimde çalışıyor. İncirlik'i geçmiş hizmet güzergâh yaptık. 19 helikopter burada fariza yapıyor. Gelecek helikopterlerle sayının baş döndürücü hâlâ yükseleceğini 45'e yükseleceğini görüyoruz. Malatya Havalimanı'nın açılması işimizi kolaylaştırdı. İncirlik'ten yaptığımız esmer yolu yardımlarını buradan ülke eliyle yapıyoruz. Meteorolojik koşulları yakından izlem ediyoruz. Hatay afiyet meydanı haricinde halis muhlis ülke limanları müsait. Hava şartlarının düzelmesiyle emekleri derin biçimde sürdürüyoruz. Mehmetçik terörle mücadelede bulunduğu gibi bugün de felaketle mücadelede ediyor.”

Yarından itibaren 1500 personelin katılacağını tamlayan Bakan Akar, şu biçimde bitmeme etti:
“Batıdan komando er er 9 taburu alana atıf ediyoruz. Kıbrıs'taki 4 taburumuz bugün erte alana gelecek. Hatay'da da emekleri yakından izlem etmekteyiz. Yardım dair 1600 mevcudu ile Mehmetçik çalışmalarını sürdürmektedir. Doğal facia timlerimiz, Kıbrıs'tan timlerimiz burada, istihkam harp taburunu buraya atıf kılmak şekli ile kattık. Burada günce yaşamın kolaylaşması itibarıyla yapılması gereken, günce yaşama yardımı itibarıyla yol stoklarında mevcut 25 gezmen mutfağı burada dağıtmış bulunuyoruz. 14 gezmen abdesthane banyo burada kullanılacaktır. Jeneratörleri, hilti takımlarını alana dağıttık. Ekmek dağıtımı dair da hususi teşebbüsle çalışmalarla gezmen çöl fırınlarını aktive ederek kazanç dağıtmaya bu şeb ezanı başlıyoruz.“

“Şu andan itibaren gelişigüzel gün 15 bin vatandaşımıza ısıdam çorba ödeme gayreti içindeyiz.” İfadelerini kullanan Bakan Akar, şu biçimde bitmeme etti: “Burada yaptığımız temaslarla hususi ve kamudan mevrut şart maddeler burada dağıtılmaktadır. Bölgede mevcut bütünlük ve karargahlarda garnizonlar da çıplak vatandaşlara açılmıştır. Su, çorba şart dinlenme olanakları sağlanmaktadır. Bunlara ekleyerek ecnebi ülkelerden arkadaş bağlaşık ülkelerden yardımlar geliyor. Sevkini sağladık. AFAD ve Dışişleri Bakanlığı ile eş güdümlü içindeyiz. Valilerimizin, garnizon komutanlıklarıyla meydana getirdiği istişarelerle icraat sürüyor. Akaryakıt mevzusuna hal bildirmek düşüncesince NATO petrolünün bulunduğu bölgelerde emekleri sürdürdük. Gerekli esaslar çerçevesinde makul yöntemlerle buradaki akaryakıtın amme ve sivile dağıtılması düşüncesince lazım tedbirleri alıp dağıtımı başlattık.”

Akar, “Deniz eliyle gemileri kullanarak malzemeleri ve mensubu alana peylemek itibarıyla hastaları giymek itibarıyla gemileri seferber ettik.” niteleyerek “İskenderun'dan koruyucu gemimiz 98 çorlu yekûn 165 kişiyi Mersin'e nakletti. Gidiş ve gelişler bitmeme ediyor. Çıkarma gemimiz Sancaktar ve Bayraktar İzmir ve Aksaz'dan iş makinelerini, deri ve battaniyeleri, gerekseme malzemelerini İskenderun'a getiriyor. İskenderun çıplak limanda coşkunluk çıktı. Bu yangının söndürülmesi düşüncesince ülke kuvvetleri uçak, esmer kuvvetleri helikopterleri çalıştı. Buradaki çalışmaların iri istekle, samimiyetle, devletin resmi bireyleri kabilinden yoğunlukla yapıldığını, felaketten tevlit kılmak düşüncesince her insanın maksimum mücahede gösterdiğini, milletimizin tümleşik biçimde biricik sumsuk adına mücahede zarfında olduğunu, Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik. Deprem dalında 78 nüsha çabuk karışma birimi ve ağırbaşlı ülke çadırı kuruldu.” sanarak konuştu.

Akar, şu biçimde bitmeme etti: “İskenderun'dan yaralılarımızı helikopterle Mersin kent Hastanesi'ne naklettik. 98 çorlu Mersin'e sefine ile ulaştırıldı. 170'i derin bakımda edinmek gibi 590 yaralımız Mersin'de otama altında. Hatay'daki yaralılarımız ise Adana kent Hastanesi'ne nakledildi. Adana kent Hastanesi'nde 220 derin bakımda edinmek gibi 600 yaralımızın tedavisine bitmeme ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler