USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde hanımefendilerin ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York'ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı celsede icra ettiği konuşmada, ‘Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları tarafından dünya genelinde acil, arbede yahut arbede sonrası hallerde baya

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde hanımefendilerin ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”
16-03-2022 19:46

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı "Afgan Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması" oturumuna katıldı. Yanık, celsede icra ettiği konuşmada arbede ve maada acele gidişat müstelzim koşullarda canlı kâffesi kadın ve kız evlatları ile kusursuz el birliği ortamında olduklarını anlatım etti. “Kadın ve kız evlatlarının kâffesi arbede ve çöküntü durumlarında eritme çabalarına müdahale olduklarından, esas ihtiyaçlarının karşılandığından ve haklarının ihlal edilmesi yerinde kanuncu yollara başvurabilecek olduklarından tehlikesiz olmalı ve esas hizmetlere erişimlerini sağlamaya bitmeme etmeliyiz” diyen Bakan Yanık, sulh ve güvenliği iletmek düşüncesince eş çabaya gerekseme olduğuna ayraç etti.
Bunun düşüncesince hükümetlerin, arsıulusal ve diyalekt şirketlerin mevzun çabasının icap ettiğini vurgulayan Bakan Yanık, kadınlar, sulh ve asayiş hikayelerinde çalışan uygulamanın total ve stabil müşterek yaklaşımla katılım, çatışmayı önleme, dulda ve hafifletme, düzelme başlıklarının hepsine odaklanmayı mecburi kıldığını söyledi.

“Afganistan'dan bambaşka değme yerde henüz güzel müşterek hayat arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir niteliğine getirmiştir”

Bakan Yanık, 1325 mahdut kararın benimseme edilmesinden 22 sene sonradan bile bunların çalışan halde uygulanmasında müşkülat yaşandığını belirtti. BM'nin Afganların yaşamlarını iyileştirme, ülkeye geçim ve habitat getirmeye müteveccih efsus üstlendiğini kaydeden Bakan Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ancak hayat şartları Afganlar düşüncesince görünür kendisine çirkin müşterek eritme almıştır. Afganistan'daki kadın ve kızlar, konuşu ve mali dengesizlik ile güvenliğin kalık olması nedeniyle yılgı kurda etkilenmişlerdir. Çoğu canlı kız kıtlık ve yoksulluktan uzaklaşmak düşüncesince aşırı önemsiz yaşta evliliğe ahlaksız bırakılmaktadır.
Afganistan'dan bambaşka değme yerde henüz güzel müşterek hayat arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir niteliğine getirmiştir. Diğerleri ise sonu ölümle bile sonuçlanan aşırı kazalı koşullarda ülkesinden kaçarak hayatlarını riske atmışlardır. Umutları kalmadığı düşüncesince nice insanoğlu hala bulundukları ağır şartlardan kaçmayı düşünmektedir. Yoksulluk seviyesi yılgı kurda artmıştır. Afganlılar geçim ve istikrarın kalmadığı sıkıca durumlarla kendince karşıya kalmışlardır ki bu vaziyetten en aşırı dokunca görenler kadın ve kız evlatları kendisine karşımıza çıkmaktadır.”

Verilen laflar ve meydana getirilen eylemler arasındaki açığı bloke etmek düşüncesince henüz müşterek tomar çalışmanın yetmediğini vurgulayan Bakan Yanık, emek vermek biçimini hâllenmek icap ettiğini dile getirdi.

“Türkiye Afganistan'da 45 ekol işletiyor”

Bakan Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Eşitsizlikler ve kırılganlıkların esas sebeplerine odaklanmalı, müşkülat ve infaz arasındaki linkleri da cezaevi önüne almalıyız. Ayrıca kadınları, yardımdan edilgen halde yararlanma fail şahıslar kendisine değil, bilakis değişimin oyuncuları kendisine benimseme etmeliyiz. Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları eliyle dünya genelinde ayrışık acil, arbede yahut arbede sonrası hallerde bayanların ve kız evlatlarının budunsal orijin yahut kült kadar rastgele müşterek başkalık gözetmeksizin güçlendirilmesini ve güzel oluşlarını desteklemektedir. Eğitim ve esenlik hizmetine müteveccih alanlar ilkin kazanmak kıl payı Afganistan'da yürüttüğümüz planlar bu hedefimize müteveccih çalışmalarımızın konkre örneğini oluşturmaktadır. Türkiye, Afganistan'ın diyar genelinde 14'ü kız çocuklarına hususi kazanmak kıl payı halihazırda 45 okulu işletmektedir. Bunun dışında, siyasal kapsayıcılık, insanoğlu hakları ve ehemmiyetli özgürlüklerin korunmasının ve geliştirilmesinin Geçici Hükümet düşüncesince önemini vurgulamaktayız. Mevcut hükümeti şümullü olmaya, her insanoğlunun esas haklarına hürmet duymaya ve kadın ve kızların görgü bilimi bilimi ile istihdama erişmelerini güvence etmeye çağırma ediyoruz.

“Türkiye kendisine deneyimlerimizi sunmaya değme devir hazırız”

Bu maksata müteveccih meydana getirilen kâffesi müspet açıklamaların ve atık adımların iri ciddiyete taşıdığını anlatım fail Bakan Yanık, “Türkiye kendisine kadın haklarını geliştirmeye müteveccih deneyimlerimizi, uygulamalarımızı ve projelerimizi Afgan bayanların ve dünyanın maada bölgelerindeki kâffesi bayanların yararına sunmaya değme devir müheyya olduk. Geçen sene Afgan çıplak toplumundan bayanların katılımıyla Türkiye'de arttırma sulh süreci konferansı gerçekleştirmeyi planladık. Ne efsus ki bölgedeki politikacı gelişmelerden dolayı bahis konusu konferansı gerçekleştiremedik. Afgan hanımları ve kızları asayiş ve itibar ortamında yaşam sürmeyi doğruluk ediyor. Endişelerinin duyulmasını iletmek düşüncesince seslerini duyurmaya kararlıyız. Tüm organ devletleri alanda barış, balans ve insanoğlu haklarının kasılma edilmesine deli dolu kendisine katkıda bulunmaya ve Afganistan'ın kadın ve kız evlatlarının haklarını dulda taahhüdünü güçlendirmeye çağırıyoruz. Ayrıca, kâffesi Afgan halkının hayat koşullarının iyileştirilmesine değme halde araştırma görevlisi olmalıyız ki değme insanoğlunun doğruluk etmiş olduğu kadar onlar da hayatlarını haysiyetli müşterek halde geçinme şansına erbap olabilsinler. Buna ek olarak, Afgan halkının kendileri ve devletleri düşüncesince henüz güzel müşterek doğacak mensur etmesine araştırma görevlisi olmaları amacıyla onlara düş aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler