USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Varank: Türkiye'nin Ukrayna'nın durumuna düşmesini arzu edenler var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugün Ukrayna biberli altında. Türkiye’nin de Ukrayna’nın biçimine düşmesini arzu edenler daima oldu, hala varlar. Coğrafyamızdaki projelere itiraz etmesek, Ukrayna ile ayrımsız kaderi paylaşabilirdik." dedi.

Bakan Varank: Türkiye'nin Ukrayna'nın durumuna düşmesini arzu edenler var
03-03-2022 23:24
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugün Ukrayna biberli altında. Türkiye’nin de Ukrayna’nın biçimine düşmesini arzu edenler gelişigüzel daim oldu, hala varlar. Coğrafyamızdaki projelere itiraz etmesek, Ukrayna ile bire birlikte kaderi paylaşabilirdik." dedi.Abone ol

Çekmeköy Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ‘100. Yıl Marşı Yarışması Şiir Etabı’ düşüncesince ihsanıhümayun töreni düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) planlı törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve aşırı sayıda çağrılı katıldı. Törende muvaffakiyet elde fail adlara ödüller sunma edildi.

"Türk zamanı anaları kabilinden vatanları düşüncesince kurban edilen yapıncak kuzuların tarihidir"
Törende mütekellim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tarih süresince kaç fetihler gördük, kaç yenilgiler de tattık, kaç göçler yaşadık fakat hamdolsun hepimiz tarihin nazar boncuğu zamanında haymatlos kalmadık. Bizim milletimize tarihin nazar boncuğu zamanında pranga vurulamadı. Milletimiz, tarihin nazar boncuğu zamanında boyunduruk dibine alınamadı. Çünkü Türk milleti ‘Evladım anasız yaşayabilir fakat haymatlos yaşayamaz’ şuuruyla cepheye koşan Nene Hatun’ların milletidir. Türk zamanı anaları kabilinden vatanları düşüncesince kurban edilen yapıncak kuzuların tarihidir. Anasız kaldık, yetim kaldık, birlikte tane kaldık, evlatsız kaldık fakat haymatlos kalmadık. Bir yüzyıl ilk kurduğumuz Cumhuriyet çınarını bugünlere derece getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 senedir Cumhuriyet çınarını şimdi da güçlendirip dallarının tamamı anahtar coğrafyamıza ulaşmasına işlev ediyoruz” açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin de Ukrayna'nın biçimine düşmesini arzu edenler gelişigüzel daim ha hala varlar"
Rusya-Ukrayna Savaşı’yla ait mütekellim Bakan Varank, “Bugün Ukrayna biberli altında. Türkiye’nin de Ukrayna’nın biçimine düşmesini arzu edenler gelişigüzel daim oldu, hala varlar. Birilerinin aklına uyup, güvenliğimizi biricik boyutlu ittifaklara delibozuk etsek, defans sanayinde domestik üretimi öteleyip ithal ürünlere güvensek, coğrafyamızdaki projelere itiraz etmesek tabii Ukrayna ile bire birlikte kaderi paylaşabilirdik. Üstelik buna da kimesne neva çıkarmazdı” ifadelerine toprak verdi.

"Ülkemizin acemi yüzyılını milli uygulayım bilimi hamlesi ile şekillendireceğiz"
Konuşmasını Savunma Sanayisindeki gelişmelerden bahsederek sürdüren Bakan Varank, “Bugün ülkemizin aleyhinde aşama çarpmak arzu edenler dü defa değil beniz defa demek durumunda kalıyorsa bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin iri yardımı var. İşte Savunma Sanayinde yerliliği yüzdelik 25’lerden yüzdelik 80’lere vasıl Türkiye, bundan sonra kişi göbeğini kendisi kesiyor. Üstelik bunu duyurulmayan belirgin ambargolara, engellemelere karşın başarıyor. SİHA’larımızın yeteneği bundan sonra tamamı dünyada aldatmaca değiştirici namına bildirme ediliyor. Bunun yanı sıra kaç defans endüstri ürünümüz bundan sonra yurtdışından iri ilgi görüyor. Milli savaşçı harp uçağımızla 2023’ü iri birlikte özgüvenle karşılayacağız. Tüm bu adımlarla birlikte, ülkemizin acemi yüzyılını Milli Teknoloji Hamlesi ile şekillendireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün de Ukrayna’da sığınaklarda doğan bebekler, şimendifer garında en DOĞRU trene binmeye etkin dallar minimum Suriye’de, Filistin’de, Afganistan’da yiten canlar, lerzan küçük yürekler derece canımızı acıtıyor. Ama binlerce Suriyeli sığınmacıyı Akdeniz’in antipatik sularında ölüme terekedenler, çağ Ukrayna’da mülteci özelliğine sakıt mazlum Ukraynalılara ‘sarı saçlı, gökçe gözlü, medeni’ mülteciler sanarak koyun açıyor. Savaşın ortaya çıkardığı mağduriyetlerde caba ayrımcılık karşılayıcı sanki kentlileşmiş bu zihniyet, 21. yüzyılda Avrupa’nın Orta Çağ'ına yağmur okutuyor. Biz Türkiye olarak, bu dü yüzlü yaklaşımlarla savaşım etmeyi minimum işgallerle uğraşmak derece ehemmiyetli görüyoruz. Onun düşüncesince Türkiye’yi gelişigüzel bölgede güçlendirmenin mücadelesini veriyoruz. Bu ülkenin gelişigüzel birlikte ferdi Türkiye’nin kuvvetlenmesine çiğin özgülemek zorundadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler