USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Varank: 'Sanki sanayi çok umurlarındaymış gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nde planlı KontrolMatik Teknoloji Lityum Demir Fosfat Batarya Fabrikası asliye atma törenine katıldı.

Bakan Varank: 'Sanki sanayi çok umurlarındaymış gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar'
25-01-2022 16:18

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, erke verimliliğini çoğaltmak düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını ve dünkü birlikte yatırımı dile getirdikleri anbean karşılarına muhalefetin çıktığını belirterek, “İnternete girin, Saros Körfezi LNG Terminali yazın. CHP milletvekilleri o santrali kapatmak düşüncesince nite şantiyeyi basmışlar, ne davaları açmışlar. Eğer kılıç o LNG Terminali‘ni birlikte sene tehirsiz açsaydık, İran'dan meydana getirilen bu anide kısıntıyı on paralık yaşamamış olacaktık. Sanki sanayi çok umurlarındaymış gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nde planlı KontrolMatik Teknoloji Lityum Demir Fosfat Batarya Fabrikası asliye atma törenine katıldı. Kontrolmatik Teknoloji'nin 100 dönüm arsa üstünde yaşama geçireceği Lityum Demir Fosfat Hücre ve Batarya Fabrikası ile evcil üretimde dışa bağımlılığın azaltılmasına ulama sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, fabrikanın erke ambarlama çözümlerine müteveccih ithalatın azaltılmasına da ulama sağlaması amaçlanıyor.

Bakan Varank, burada icra ettiği konuşmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı kendisine katılmaya hususi ehemmiyet verdiği organizasyonlar arasında, Türkiye'nin ciharıyek yanı sıra üretimin, istihdamın ve ihracatın dinamosu bulunan fabrikaların asliye atma ve açım törenleri bulunduğunu dile getirerek, “Çünkü buralarda, emekçilerimizin, müteşebbislerimizin, yatırımcılarımızın heyecanına şahsen tanık oluyoruz. Böylece kılıç de kişi yöntemimizle erke depoluyor, millete misyon uğrunda elan çok motive oluyoruz. Üstelik birlikte de bu envestisman Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuzu yansıtan faziletkâr teknolojili birlikte alandaysa emin olun heyecanımız katlanıyor” dedi.

Enerji başlığının, endüstrileşme devriminin başladığı günden buyana tamamı dünyanın rüçhan ruzname maddelerinden birisi bulunduğunu hatırlatan Bakan Varank, “Hızlı teknolojik gelişmeler sonucunda enerjiye bulunan gerekseme da rastgele güzeşte devir katlanarak artıyor. Hal hakeza olunca enerjinin üretimi ve iletimi denli depolanabilmesi de dirimsel ciddiyete cemaat birlikte husus kendisine karşımıza çıkıyor” sanarak konuştu.

“Yıl böylecene TOGG, disiplin istihsal bandından inecek”

Bakan Varank, yurt olarak, rakiplik şartlarının eşitlendiği devirde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile elektrikli taşıt sektörüne aceleci birlikte antre yapıldığını belirterek, “Şu anda projede rastgele obje uğrunda ilerliyor, sene böylecene inşallah önceki vesait disiplin istihsal bandından inecek. Ama biz, TOGG gibi planların etraflıca vadede sürekli başarıya ulaşmasında batarya teknolojilerinin çok sansasyonel olacağının farkındayız. İşte bu nedenle dünyanın en şişman batarya üreticilerinden FARASİS ile TOGG ortada birlikte iş donanmasına gidildi” ifadelerine arsa verdi.

Ford Otosan'dan elektrikli taşıt ve batarya üretimine yapacağı yatırımın müjdesi yakında

TOGG'da kullanılacak bulunan bataryaların Türkiye'de imal edilmesine müteveccih envestisman çalışmalarının Gemlik'te tamamı hızıyla bitmeme ettiğini bilgisini verici Bakan Varank, benzeşim biçimde Ford Otosan'ın da Türkiye'de elektrikli taşıt ve batarya üretimine müteallik yatırımlarının bahis konusu bulunduğunu ve bu konudaki sevindirici haberin çok DOĞRU vakitte bildirileceğini kaydetti.

“İran kaynaklı bu problemi gene sanayicilerimizle el ele vererek inşallah en endamsız müddette atlatacağız”
Doğal doğal taş yağı lambası lambası arzındaki İran kaynaklı ara konusunu ele meydan Bakan Varank, şunları söyledi:
“Maalesef bu gestalt endamsız süreliğine de olsa sanayi tesislerinde doğalgaz ve cazibe kısıtlamalarına kere açıyor. Bu kesintilerden hepsi nasibini alsın gibi eşitlikçi zahirî ancak esasen adaletli sıfır birlikte görüşü de tabii dile getirenler de var. Ancak, ölçüm edersiniz ki kışın ortasında yurttaşlarımızın konutlarında rastgele birlikte kısıntıya gitmemiz tabii düşünülemez. Süreci, ortaya çıkmış olduğu önceki andan itibaren Enerji Bakanlığımız yakından ve titizce yürütüyor. İran kaynaklı bu problemi gene sanayicilerimizle el ele vererek inşallah en endamsız müddette atlatacağız. Biz bunu elan evvela başardık, gene yaparız.”

“Bu kesintileri esasen sanayicilerimiz ziyadesiyle telafi edecek güce cemaat ancak bu eleştirileri dile getirenlerin dü yüzlülüğünü de ortaya koymamız lazım”

Enerji mevzusuna hususi duygunluk göstermelerine karşın, bu mevzuyu siyaseten yönetenlerin bulunduğunu tabir fail Varank, “Tabi kılıç problemi hassasiyetle yönetirken, maatteessüf bu işi siyaseten yönetenler de oldu. Aslında bakarsanız, üretimmiş, istihdammış, ihracatmış bunlardan on paralık anlamayanların birlikte ürkü havası meydana getirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bu kesintileri esasen sanayicilerimiz ziyadesiyle telafi edecek güce cemaat ancak bu eleştirileri dile getirenlerin dü yüzlülüğünü de ortaya koymamız lazım” dedi.

“Bizim Saros Körfezi'nde FSRU LNG terminalini yaşama geçirmemizi engellemeselerdi, İran'daki doğal taş yağı lambası lambası sorununu on paralık yaşamamış olacaktık”

Bakan Varank, erke verimliliğini çoğaltmak düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını ve dünkü birlikte yatırımı dile getirdikleri anbean karşılarına muhalefetin çıktığını kaydederek, “Hidroelektrik santralleri yapıyoruz, buna önceki gönül rahatlığı çıkan aykırılık oluyor. Nükleer santralci denir ‘Hayır yaptırmayız.‘ diyen gene aykırılık oluyor. Rüzgar enerjisi yatırımları yapıyoruz, burada kuşların hicret yollarını mazeret ederek gönül rahatlığı çıkan önceki aykırılık oluyor. Biz, Saros körfezinde Türkiye'ye FSRU LNG terminali vermek düşüncesince 2 senedir savaşım veriyoruz. Biz o terminali devreye alsaydık, ihtimal de zaman İran sorununu on paralık yaşamamış olacaktık.

İnternete girin, Saros Körfezi LNG Terminali yazın. CHP milletvekilleri o santrali kapatmak düşüncesince nite şantiyeyi basmışlar, ne davaları açmışlar. Eğer kılıç o LNG Terminali‘ni birlikte sene tehirsiz açsaydık, İran'dan meydana getirilen bu anide kısıntıyı on paralık yaşamamış olacaktık. Yani siz anlamadığınız işlere karışmayın. Sanki sanayi çok umurlarındaymış gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar” sanarak konuştu.

“Karla savaşım balık tuzlayarak yapılmaz”

Bakan Varank, muhalefete ahali kabilinden Türkiye'nin en şişman şehirlerinin denyo edildiğini anımsatarak, “Siz, misyon yapmamız engelleniyor sanarak mazeret ürettiniz. Dün İstanbul'da yaşananları çoğumuz ekranlardan izledik. İşte esbak milyonlarca İstanbullu, site merkezinde kuşatılmış kaldı. Kar küremesi yapmanız, tuzlama yapmanız da mı engellendi? Elbette hayır. Karla savaşım balık tuzlayarak yapılmaz. Koordinasyonla, işinin başlangıcında durarak yapılır. İnsan az buçuk utanır. İstanbul'u kar facia götürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş birlikte balıkçı restoranında fon veriyor. Bunu hakkıyla insanoğlu yapmaya utanır” ifadelerini kullandı.

Mustafa Cenik - Yunus Özkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler