USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu’dan operasyon açıklaması: “Göreceğiz el mi yaman bey mi yaman”

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, startını şafak zamanı Şanlıurfa'dan verdiği 'Kökünü Kurutacağız' ve 'Zincir-2' operasyonlarıyla ilişik açıklamada bulundu. Operasyonların, narkotik tacirlerinin kökünü kurutuncaya denli bitmeme edeceğini kail Bakan Soylu, "Şanlıurfa

Bakan Soylu’dan operasyon açıklaması: “Göreceğiz el mi yaman bey mi yaman”
14-12-2022 10:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şafak zamanı Şanlıurfa'da maden satıcılarına müteveccih meydana gelen 'Kökünü Kurutacağız' operasyonunu yönetti. Valilik bahçesinde operasyonun startını sağlayan Bakan Soylu, operasyon sonrası matbuat açıklaması düzenledi.

Bakan Soylu, “Bugün Şanlıurfa'da 27'ncisini yaptığımız kökünü kurutma operasyonunu gerçekleştirdik. Sabah zaman 05.30 - 06.00 yöresinde 2 bin 752 İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyona tahminî 600 ekip, ortak insansız iklim uzlaştırıcı (İHA), ortak helikopter ve 21 maden köpeği iktisap kılmak şartıyla jandarma ve manşet hususi harekat unsurlarımız da müdahale ortak operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonda 197 gayemiz vardı. Yaklaşık 4 aydır düzenlenen projeli kendisine strateji edilen ortak operasyondu ve bu 197 hedefin şu anne denli 182'si gözaltına alındı.

Buradaki asliye hedefimiz, Türkiye'de doğrudan hoppadak herhangi ortak vilayetimizde hem maden satışının organizasyonunu yapan, hem bunların satışlarını önleyen torbacısından organizatörüne denli herhangi ortak birinin ağlarını kesmek. Bu mevzuda lüzum güvenç teşkilatımız, lüzum jandarma teşkilatımız şişman ortak gayretle çalışmaktadır. Savcılarımızla hakimlerimizle de bu mücadeleyi baştan sona beraberce sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki bu kökünü kurutma operasyonlarının sonucunda halis muhlis dünyanın az henüz Avrupa'nın tamamının doğrulama bulunduğu bu uyuşturucuyu zat sınırlarımız içinde mahkum edeceğiz. Bu konudaki çabamız mücadelemiz bitmeme etmektedir. Şanlıurfa'da 3'üncü kökünü kurutma operasyonumuz ve burada bu operasyonlara henüz da bitmeme edeceğiz. Göreceğiz el mi yaman bey mi yaman. Devletin buradaki hem ciddiyetini hem savaş enerjisini ve azmini hem kararlılığını aynı zamanda akıbet kabul etme anlayışını buradaki bu musibeti gençlerimize ulaştırmak, insanlarımıza duyurmak ve buradan geçim ve sükuneti ortadan kaldırabilmek düşüncesince efor gider edenlere kökünü kurutarak gününü göstereceğiz. Bugün ortak ayrıksı operasyon haberini vermeden geçmiş ilk herşeyden ilk olarak hem Şanlıurfa Valimize, Emniyet Genel Müdürümüze, İl Emniyet Müdürümüze, İl Jandarma Komutanımıza, maden başkanımıza ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığımıza hepinizin nezdinde gene teşekkürname kılmak isterim zira bu operasyonların herhangi ortak birisi din ilmek, ara sıra aylarca süren, aylarca strateji mucip operasyonlar ve bu operasyonların manası da şudur, kamuoyumuza şurası beyan kılmak isterim, enstantane fotoğraf operasyonlarla yakaladığımız torbacısından organizatörlerine denli mevcut fakat bu operasyonlar düzenlenen operasyonlar bulunduğu düşüncesince tevkif oranları yüksek. Dünya ölçeğinde de Türkiye ölçeğinde de tevkif oranları erdemli operasyonlardır. Buradaki asliye gaye buradaki arzın hattını kesmektir. Bu arzın hattını boğazlamak düşüncesince de bu mücadelemiz bitmeme edecek. Bugün bu Şanlıurfa'ya müteveccih ortak operasyondu” dedi.

Sahte etanol üretenlere müteveccih 'Zincir-2 Operasyonu' başlatıldı

Türkiye'de 8 ilde bu sabahleyin Zincir-2 Operasyonu'nun da başladığını tamlayan Bakan Soylu, “Bugün gine Türkiye'de Emniyet Genel Müdürümüzün Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığının meydana getirdiği ortak ayrıksı operasyon var, bu da Zincir-2, Zincir-1 operasyonunu 15 Eylül'de yapmıştık. Bu Zincir-2 operasyonu da başta gümrüksüz gerçek olmayan etanol ile alkollü içkilerin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya denli bulunan zincirin açıklanmış edilmesi amacıyla ikincisi meydana gelen operasyondu. Yaklaşık 8 ilde çalışkanlık yayınlayan bu bölgede 12 kabahat grubu açıklanmış edilmiştir. Bunlar hıfzıssıhha koşullarından uzak, insanoğlu sağlığını gözdağı fail şartlar altında ürettikleri dezenfektan yahut satıh temizleyicisi ismi altında tüketicilere sürmeye çalıştıkları, bellik ve kimlik sahteciliği ile imitasyon bandrol denli bazı yöntemlere başvuranlar. Yine çöpe atılmış yersiz alkollü etanol şişelerini biriktirerek türlü yöntemlerle baştan dolum yaptıkları, başta gerçek olmayan alkollü etanol üretiminde geçer not etilalkol ve aromaları kargo kanalıyla istem edenlere ulaştırmaya çalışmış oldukları ve kargo gönderilerine kusur esame özgülemek şekli ile kimliklerini gizlemeye çalışmış oldukları anlamında meydana getirilen tespitler üstünden meydana gelen operasyonda dakika sebebi ile Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ iktisap kılmak şartıyla 8 ilde, 590 adreste, 217 şüphelinin gözaltına katılması planlanmaktaydı. Şu anne denli tahminî 176 çirkin gözaltına alınmıştır. Hala operasyon bitmeme etmektedir ve bu operasyonla da başta acemi sene evveliyat maatteessüf bu gerçek olmayan içkiyi tüketicilere sürerek hem milletimizin sağlığıyla oynamaya çalışanlara hem nahak yere ortak yarar elde etmeye çalışanlara hem hilekârlık yapanlara hem düzmecilik yapanlara mukteza cezayı özgülemek düşüncesince bu operasyon da gine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda KOM Başkanlığımızda ve gayri illerdeki savcılıkla beraberce planlı ortak operasyon. Bu vesileyle Türkiye'nin neresinde olursa olsun, ne bölgede olursa olsun kabahat ve suçluyla mücadelemiz sonuna denli bitmeme edecektir. Elbette ki kabahat ve suçu kendine formül edinenler, onlar kendilerine acemi metodlar bulmaya çalışacaklar, kılıç de onlara müteveccih onların alanlarını, daraltacağız, suçu belirleme edeceğiz suçluyu belirleme edeceğiz ve adalete doğrulama edileceğiz, görevimiz budur. Bu vesileyle milletimizin geçim ve cesaret içinde olabilmesi düşüncesince halis muhlis gayretimizi ortaya koyuyoruz. Milletimiz bizlere güvenç etsin. Gerek uyuşturucuyla mücadelede, gerekse dakika yaptığımız Zincir-2 operasyonu denli operasyonlarla on paralık gece gündüz kabahat ve suçluya dem aldırmadan yolumuza bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'ya Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da zevcelik etti.

Bekir Şeyhanlı - Şinasi İnan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler