USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, itfaiye erlerinin umumi yönetimsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış dizge grubuna engelleme olmaları icap ettiğini belirterek, "Temel ikrar ettiğimiz bu durum, afetlerden sonraları Cumhurbaşkanımıza da bildirme ettiğimiz meselelerin başlangıcın

Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler
29-09-2021 14:24

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki Elazığ'dan mevrut 20 muhtarla, arkası esna da İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği (TİBDER) üyeleriyle kahvaltıda eş araya geldi. Bakan Soylu, kahvaltı sonrası muhtarları ve TİBDER üyelerini değişik bakanlıktaki makamında benimseme etti.

İtfaiye erleriyle bu arada olmaktan alım çalım duyduğunu tabir fail Bakan Soylu, “Dünyadaki yangınlar, afetlerin türleri başkalaştı ve değişti. Tulumbacılar vaktiyle ev ve çarşı yangınları vardı. Bugün endüstri tesislerinde, kimyevi özellik depolarındaki, fabrikalardaki imdi kazalı yangınlara karışma ediyorsunuz. Bunları elden hoppadak izleme ediyoruz. Bunu giriş döndürücü erdemli kapasiteyle ve erdemli teknoloji, bilim ve birikimle yapıyorsunuz. Bunun yanı esna nice afette beraberiz. Kıyafetinizle, yalman duruşunuzla, her insana emniyet veren, meselenin nite çözüleceğini, bunlara nite karışma edildiğini iri eş emniyet ile izleme ediyoruz. Birçok deprem, yangın, sel, kayaç düşmesinde birbirimizle el birliği ve gayret dostluğumuz oldu. evvel geldiniz, en sonuç bırakma ettiniz” diyerek konuştu.

İtfaiye erlerinin iş yüklerinin arttığını ve genişlediğini tabir fail Bakan Soylu, “Türkiye kıyamet planı kapsamında itfaiye teşkilatlarımız domestik kurda de, millî kurda de tutkun emek vermek grubunun anne hal ortağıdır. Arama-kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve bire eş sürede çekirdeksel emek vermek gruplarında dayanak noktası hal grubu şekilde arazi almaktadır. Bakanlık şekilde sonuç 2 senedir dip kıyamet gündemi şekilde arazi aldık. Sahadaki topu topu çalışmalarımızda itfaiye teşkilatlarının gayretine, kabiliyetine, samimiyetine ve fedakarlığına hayranız. Tüm bunlar, hayattaki için karşıya kaldığımız süreçler, hayattaki itfaiye teşkilatlarının yeteneklerini değiştirmiştir. Bu değişime itfaiye teşkilatları uymuş ve kendisini de giriş döndürücü ağırbaşlı halde geliştirmiştir” biçiminde konuştu.

İtfaiye erlerinin umumi yönetimsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış sistem grubuna karışma olmalarının icap ettiğini ve bu vaziyeti Cumhurbaşkanına bildirme ettiklerini tabir fail Soylu, “Sahada arkadaşlarımızla karşılaştığımız devir bizlere söyledikleri var. Sahada karşılaştığımız yalnızca sizinle ilgilendiren değil, sizlerin de karşılaştığınız, bu arada değerlendirdiğiniz ister yığın olsun, ister orman yangınları olsun, ister öteki meseleler olsun bunları topu topu bakanlarımızla bu arada kuma eş değerlendirmeye naşir tuttuk. Bu konulardan eş tanesi de mükemmel anlamıyla itfaiyecilerimizin umumi yönetimsel hizmetler sınıfında değil, ortaya koydukları bu erdemli arzu ve doğrusu derinliğine zamandır tecrübeyle eş uzmanlaşmış sistem grubuna karışma olmaları gerektiğidir. Hep giriş başa değerlendirmemiz budur. Siz yalnızca yangında yoksunuz, bire eş sürede kuma ölçün içinde olmamız lazım. Temel benimseme ettiğimiz bu durum, afetlerden sonradan Cumhurbaşkanımıza da bildirme ettiğimiz meselelerin başlangıcında gelmektedir. Bu standartları hem AFAD olsun, hem orman teşkilatımız olsun, hem itfaiye teşkilatımız olsun baştan sona giriş başa yönetebilme yeteneği olması gerek” dedi.

Yangınlarda yaşamını kaybeden itfaiye erlerinin martir sayılmasını istediklerini tamlayan Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz ise, “Sizinle sonuç eş sene içinde kalın pıtrak eş araya geldik. Biz sizi de giriş itfaiyecimiz şekilde görüyoruz. İtfaiyecilik mesleği 307 salname zamanı eş mesleğe sahiptir. Eskiden itfaiye dendiğinde aklımıza yangınlar gelirdi, demin deprem, seller, göçükler, kontrol istirdat emekleri geliyor. Siz bunları iyice gördünüz bakanım. Bizim şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bizde istiyoruz ki yangınlarda, afetlerde dokunca gören arkadaşlarımız, yaşamını kaybedenlerle ilgilendiren eş yasalı düzenlemeyi sizlerden hasseden istem ederiz efendim. Hayatını kaybedenlerin martir sayılması, yaralananların gazi sayılmasını istiyoruz. Bu mevzuda size yaklaşan hissediyoruz. Burada nice arkadaşımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı meydana getirdiği devirde gayret yaptı. Daha başlangıçta itfaiyeci arkadaşlardaki esirgeyici ekipmanları dosdoğru değildi. Cumhurbaşkanımız yardımıyla yanmaya dayanabilen elbiselerimizle tanıştık” diyerek konuştu.

Bakan Soylu, itfaiyecileri kabulünde namına armağan edilen itfaiyeci kaskını takıp ve yeleğini giydi. Daha sonradan itfaiyecilerle giriş başa afsun fail Bakan Soylu'ya itfaiyeci duası sunma edildi.

Mehmet Kalay - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler