USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını görüşme ederek burada gençlerle buluştu. Gençlere seslenen Soylu, konuşu vesayetten çıkacaklarını belirterek, "Darbe vesayetini aştık, defans endüstri vesayetini aştık, üzerimize siz siyasa yapamazsını

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu
05-12-2021 23:52

Bakan Soylu, Balıkesir'deki temaslarına AK Partili gençlerle buluşarak bitmeme etti. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığında mütekellim Soylu, Türkiye'nin önüne koyulmaya çalışılmış bulunan hepsi engelleri aştıklarının altını çizdi. Soylu, "Yıllarca Türkiye'nin önüne koymaya çalışmış oldukları kırık hatlarını ve travmaları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme adımları ve Türkiye'nin evolüsyon adımları ile bu arada ati beraberinde noktaya getirdik. Ve etrafımızdaki coğrafyada acı çemberi bulunmasına karşın istikrarını bozdurmayan, elden DEAŞ denilen beraberinde yıldırı örgütü Suriye ve Irak'ın otoritesini mahsus beraberinde devre ortadan kaldırdıkları beraberinde süreci düşünürsek PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ hepsi yıldırı örgütlerinin senkronik saldırısına ast yapısını dobra izlem eden, milletiyle dobra beraberinde kelep kuran, Türkiye'nin eski dört başı mamur tecrübelerini milletiyle bu arada halleşerek geleceğe bütünlük - el birliği içinde aktaran beraberinde anlayışı ortaya koyduk. Şimdi sonuç şekilde daim bu arada görüyoruz ki, dört başı mamur saldırılarına karşın ayakta duran, hala Türkiye'nin büyümesinin Türkiye'nin en iri fırsatı bulunduğunu dört başı mamur dünyaya söylemeye etkin beraberinde kadronun temsilcileriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberce Siirt'te açılışını gerçekleştirdikleri bünye ilişkin bilim verici Soylu, "Türkiye'nin tutya imalatının yüzdelik 50'sini doğrusu yarısını yapabilecek beraberinde bünye Siirt'te açıldı. Ama elden Siirt'ten müteşekkil beraberinde bünye değil. Bir devir terörün hakimiyetinde bulunan Hakkari'nin eroin ocaklarından madenin oraya getirildiği, orada işlendiği ve Türkiye'nin tutya ithalatının yüzdelik 50'sini karşılayabilecek beraberinde kazanımın sergilendiği, ekleme değerin ve üretimin bulunduğu beraberinde tesis. Siyaset çalışmaktır, yöntem üretmektedir, yöntem milletin ve ülken namına manzara geliştirmektir. Siyaset umutsuzluğa sakıt insana, etrafındaki coğrafyaya, haksızlıkla erinç karşıya kalık kıygın ve mazlumlara el uzatabilecek güce ulaşmayı sağlayabilmektir" biçiminde konuştu.

1960 darbesinden itibaren Türkiye'ye halkı dışlayan, milletin kararlarına önemsiz düşürmeye ve milletin kararlarına ekşi beraberinde cümle getirmelerine karşın bugün Türkiye'nin elde etmiş bulunduğu başarıların sonucunun netliğine ilgi çekici Soylu, "AK Parti kadroları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün de Cumhur İttifakımız ile bu arada Türkiye'nin gayrisıhhi yüzyıl süresince erinç karşıya kalmış bulunduğu dört başı mamur tehditleri aşınmış etmiştir, yenmiştir. Bu tehditlerin tamamını sırtını yere yapıştırmıştır. Arzu ettiğimiz beraberinde yekta tane nesne var. Nasıl bizim ülkemizi zılgıt etmişlerse, etrafımızdaki mutekit coğrafyayı, etrafımızdaki Türk coğrafyayı, etrafımızdaki Balkan coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Asya coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Doğu coğrafyasını da bire beraberinde halde istikrarsızlığa, yoksulluğa ve bire beraberinde tehditlere verilen tasarruf etmek istemişlerdir. Bizim beraberinde maksadımız hâlâ var. Nasıl Türkiye'yi Cumhuriyetin civar 100 senesinde öz küllerinden bu noktaya getirebilme şansına ve iri beraberinde çalışmasına cemaat olmuşsak ve 21.yüzyılda bu iri devrimi gerçekleştirmişsek üzerimizdeki görev şudur; hem öz ülkemizi çelimli ve iri Türkiye yapacağız. Hem de etrafımızdaki coğrafyayı batının onları bu tahkir etmesinden, aşağılamasından, karıştırmasından ve istikrarsızlığa düşürmesinden daim bu arada kurtaracağız. Göreceksiniz. Bunu sağlayacak bulunan bizleriz" niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede güvenin simgesi olduğuna ilgi çekici İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan bu ülkede gelişmişliğin simgesidir, Tayyip Erdoğan bu ülkede hürriyetin ve adaletin bayrağıdır. Tayyip Erdoğan bu ülkede milletin değerleri ile bu arada ne kudret olunacağının, ne dünyaya gır söyleneceğinin, ne mazlum ve mağdura el uzatılacağının bayraklaşmasının halidir. Tayyip Erdoğan bu ülkede siz yapamazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz, siz beceremezsiniz, siz bizlere gır söyleyemezsiniz diyenlere karşı, Hayır kılıç bunu söyleriz diyen ve Türkiye'yi 300 senedir gerilemeye mahkum etmeye çalışanlara erinç itirazın adıdır ve bu milletin evladıdır, bu milletin adamıdır" dedi.

Soylu konuşmanın devamında şunları söyledi:
"Bizim devletimizde terörle uğraş ederken, elin mühimmatını üreten değil öz defans sanayindeki devrimi gerçekleştirerek o vesayetiyle o vesayeti de elinin tersiyle iten beraberinde Türkiye'den Allahımıza şükürler olsun, dünyada kimesne kımıldayamazken, Çanakkale köprüsünden, çekirdeksel santrallere denli on paralık beraberinde yatırımını durdurmayan, bu milletin özgüvenini baştan bu iri milletle birleştiren kavuşturan beraberinde anlayışı ortaya koymuştur. Şimdi yapacağımız beraberinde tane beraberinde nesne var. Cumhuriyetin ikinci asrına bu kadroların imzasını atmak, Cumhuriyetin ikinci asrına daim beraberce baş döndürücü fiilen bu ülkeyi Dünyada parmakla yayınlanan beraberinde abuhava durumuna getirebilmek ve dünyanın 10 ekonomisinden bir tanesi durumuna getirebilmek ve bizlere bugün hudut bildirmeye personelleri Türkiye'nin uğrunda hürmet duruşuna getirmektir. Hep bu arada bunu gerçekleştirmek durumundayız. Bunu inancımızla, imanımızla, ulusal kültürümüzle, benliğimizle, birliğimizle ve bunu kendimize bulunan saygımızla bu arada yapmalıyız."

Dönem devre sıkkın süreçlerin yaşanabileceğini ve bu süreci de atlatacaklarının vurgusunu işleyen Bakan Soylu, "Eğer zemininiz güçlüyse, şayet kuvvetliyse sıkıntıları bitmek ve giderilmiş etmek, dört başı mamur evren o sıkıntıların içinde boğulma olurken, boğuşurken sizin düşüncesince hâlâ rahattır. Bir baş döndürücü vesayeti aştık. Darbe vesayetini aştık, defans endüstri vesayetini aştık. Üzerimize siz yöntem yapamazsınız diyenlerin yöntem vesayetlerini aştık. Terör vesayetini aştık. Şimdi beraberinde yekta tane vesayet kaldı. Bu ülkenin ilişkin giydirilmek maksut o da hesaplı vesayettir. Onu aştığımız andan itibaren ki Allah'ın izniyle aşacağız. Bunu Türkiye'de aşabilecek beraberinde tane beraberinde isim var. Tecrübesiyle, bilgisiyle, milletin güveniyle, dünyayı tanımasıyla ve bugüne denli Türkiye'yi getirmiş bulunduğu noktayla Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz hesaplı vesayeti de Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada aşacağız ve bu ülkeyi Dünyanın civar 10 iri ekonomisinden biri durumuna getireceğiz. Buna bulunan inancımız tamdır. Biz PKK'nın da hakkından geliriz, DEAŞ'ın da hakkından geliriz, FETÖ'nün de hakkından geliriz. Yeter ki sarp duralım, kâfi ki çelimli duralım, kâfi ki onların ortaya koymuş oldukları bu kalleşlikleri görebilme fırsatına cemaat olduktan sonradan esasi onların arkasındakileri aşınmış edebilme gücünde bütünlük olalım daim beraber" biçiminde konuştu.

Taşkın Sarıca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler