USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: "Bu millet hiçbir şeyden korkmadı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara müteveccih tehditlerine atıfta bulunarak, “Birkaç güneş önceki anne aykırılık partisi umumi başkanı yıldırma etti. Hepimizi yıldırma etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesapla

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na:
19-10-2021 23:48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geldiği Diyarbakır'da 19 Ekim Muhtar Günü vesilesiyle şehirde mevcut aşırı sayıda muhtarla bir araya geldi. Bir otelin güruh salonunda planlı programda hürmet duruşunda bulunulmuş oldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlar Günü mesajı sinevizyondan yansıtıldı. Programa, Bakan Soylu'nun yanı esna İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve özek ilçelerdeki mahallelerde fariza eden muhtarlar katıldı.

Bakan Soylu, programda icra ettiği konuşmada, muhtarların çalışmalarını elleme yapabilmesi düşüncesince dünkü teknolojiler geliştirilerek işlerini kolaylaştıracak adımlar atıldığını belirterek, "Bir yandan muhtarların aylığı en asliye problemlerinden bir tanesiydi. Evet doğru, hasbilik müessesesidir. Ama, bugün geldiği bekçi doğrusu önemlidir. Küçüklüğümüzden buyana siyasetin içinde bulunduğumuz düşüncesince muhtarlarımızın dediği bir şey var: bizim toplumsal düzenlilik sistemimiz olamaz mı? Allah'a hamdolsun göz Cumhurbaşkanımızın sebebiyle gerçekleşti. Üçüncüsü muhtarların valiler, şehremaneti başkanları gözetiminde ya umumi yazman yardımcısı, ya büro başkanlığı veya ilbay yardımcısı gözetiminde muhataplıkları sağlandı. Yetmedi, İçişleri Bakanlığında muhtarlar dairesi kuruldu. Ardından muhtarlarımızın hâlâ şen ulaşabileceği bu sayısal dönemde muhtarlar bilgelik sistemi oluşturuldu. Silah ruhsatı karışma kazanmak üzere, muhtarlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla dirim boyu bu meseleden intifa dair bir tatlılıkla erinç karşıya artmış oldular. Bütün bunlarla beraberce bugün 50 bin 340 muhtarımız hesabına Ankara'da sizin adınıza ağaç dikiyoruz. Yetmedi, Ankara'ya geldiğiniz devir nerede kalayım. Bugün 19 Ekim 2021. 19 Ekim 2022 tarihinde Allah kader ederse bir dahaki muhtarlar gününde size aşırı elleme bir muhtarlar evi yapacağız. Her muhtelif güruh ihtiyacınızı, korunma ihtiyacınız olan şeyi da karşılamış olacak. Yine bunun yanı esna Cumhurbaşkanımızın direktifiyle Külliye'de Sayın Başkan Yardımcımız ve öteki gayri icra vekili arkadaşlarımızla bu arada oturup saatlerce konuştuğumuz bir kadro güzellemelerin indinde muhtarlarımız ile dayalı çalışmalarımız oldu. İnşallah bu emekleri nihayete erdirdiğimizde sizin beklentileriniz, atılacak adımlar ve bu muhtarlık müessesesinin az buçuk hâlâ güçlenebilecek adımları inşallah gelişigüzel daim beraberce alaşağı eylemek kader olur” dedi.

“Bu millet hiçbir şeyden korkmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara müteveccih açıklamalarını eleştiren Bakan Soylu, “Birkaç devir ilk anne ihtilaf partisi umumi başkanı yıldırma etti. Hepimizi yıldırma etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaplar ki konuda? Demirden korksun, trene binmeyiz ya. Senin soracağın hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir şeyden korkmadı bu kadar. 1960'da çarpış yaptılar, 1961'de bu ülkenin başbakanını astılar. Dolayısıyla bizlere gelişigüzel daim gösterdiler, bizi pirelendirmek ve pirelendirmek için. Bir hâlâ bizlere itaat etmezseniz, sizin sonunuz hakeza olabilir sanarak bizi olmak için. Ne oldu? Ondan sonradan tekrar milletin evlatlarını getirdi. 1980 darbesini yaptılar. Her tarafa ileti verdiler. Herkesi ürkütmeye ve korkutmaya çalıştılar. Ne oldu? Onların dediği olmadı. Millet kökeninden özlük evlatlarını getirsin. 28 Şubat'ı yaptılar, kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize, hepsine engelleyim koydular. Size dünkü bir bin sene başlatıyoruz, dediler. Dediler ki, siz bin senedir bu coğrafyadasınız değiştiriyoruz. Göreceksiniz diye. Bizi değiştiremediler. Çünkü altın muhtarlar, bu coğrafyada değiştiremezler. Bu coğrafyanın yönetimi coğrafyadır, memur bir millettir. Tekrar söylüyorum, bizim görevlerimiz var, dünyaya ilişik sorumluluklarımız var. Bu uygarlığı anlatmaya, insanlığımızı anlatmaya, insanlığını kaybedenlere insanlığını hatırlatmaya. Bombalara sırtını dönenlere, insanlığını hatırlatmaya ilişik görevlerimiz var. Bunu gelişigüzel daim bu arada yaptık. Hep beraberce gerçekleştirmekle mükellefiz” sanarak konuştu.

“Hafıza odasında Dürümlü Katliamı mevcut mıydı?”

Diyarbakır'da geçtiğimiz devir HDP ve CHP'lilerin katılımıyla oluşturulan Hafıza Odası sergisini eleştiren Bakan Soylu, “Bir dağarcık odası açtılar. Ben nikbet ediyorum. Hafıza odası açanlara bakarsanız, Cumhuriyet Halk Partililer de, HDP'liler taraf yanalar. Bu dağarcık odasında Dürümlü'de katledilenler mevcut mıydı? Bu dağarcık odasında Tanışık köyünde katledilenler mevcut mıydı? Aynı köyde... Hafıza odasında türküleriyle yüreğimizi yakıcı Aybüke hoca mevcut mıydı? Bu dağarcık odasında bir köydeki üç aylık, altı maaş çocuk mevcut mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz? Neyi arıtmak gayreti içerisindesiniz?” sanarak sordu.

“Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir hâlâ göstermeyelim”

Bakan Soylu, laflarına şu şekilde bitmeme etti: “Burada sizlere tabir eylemek istiyorum. Siz gelişigüzel şeyi gördünüz. Darbe gördünüz, kargaşa gördünüz. Terörist mi gördünüz? Avrupa'dan, Amerika'dan pus sarsmak gördünüz. Aşağılanma gördük gelişigüzel daim birlikte. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabahleyin kalktık. Beş kıvrım fukaralaştığımızı gördük. Görmediğimiz kalmadı. Yoksul, fukara. Hep bu arada bir şey yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı olabilir. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı budunsal kökenlere ehil olabiliriz. Ama gelişigüzel daim bu arada bir şey yapmalıyız. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir hâlâ göstermeyelim. Onlar bizim derece dirençli olmayabilir. Altyapısı çelimli bir Türkiye'ye bırakıyoruz.” halinde konuştu.

Sedat Irmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler