USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan 'CHP belediyeler düşüncesince özel birim kuruldu' iddialarına cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “CHP'li belediyeleri araştırmak düşüncesince İçişleri Bakanlığında özel birim kuruldu” iddiasına “Dağda harekât yaptığımız PKK'lı, CHP'li belediyede çalışınca sırtımızı mı döns

Bakan Soylu'dan 'CHP belediyeler düşüncesince özel birim kuruldu' iddialarına cevap
12-08-2022 23:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından paylaşmış olduğu videoteyp ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcılarının “CHP'li belediyeleri araştırmak düşüncesince İçişleri Bakanlığında özel birim kuruldu” şeklindeki iddialarına cevap verdi. Bakan Soylu, paylaşımında “Birkaç zamandır Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları bir grup iddiaları dile getiriyorlar. İddialarına göre, İçişleri Bakanlığı içerisinde yalnızca Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin açıklarını araştırmak düşüncesince özel birim kurulmuş. Güya bu sanki birime yönerge verilmiş, ayrıca belirgin bulamayanlar düşüncesince ukubet ile zılgıt edilmiş. İçişleri Bakanlığında, rastgele, kanunsuz, mevzuatsız tek birim kurulamaz. Hiçbir büyüklük memuruna da kanunsuz, gelişi dobra ukubet verilemez. İddianın sahibi ihtimal bilmez lakin bu ülkede yönetsel hukuku diye şu demek oluyor ki yönetsel hukuku yönünde bir düzen bağı vardır. Buna ilişik mahkemeler ve bir hususiyet vardır. Vatandaşlarımız bu yüz kurumlarda yahut belediyelerde, domestik yönetimlerde görmüş olduğu bir grup anayasa dışılıkları hem valiliklere, hem kaymakamlıklara hem İçişleri Bakanlığına, kılükal gelişi CİMER'e ve değme muhtelif noktaya ve ayrıca cumhuriyet başsavcılıklarına şikayette bulunabilirler. Bu vatandaşımızın en saf hakkıdır. Valilik ve cumhuriyet başsavcılığı ve alakalı kuruluşlar bu huzursuzluklar doğrultusunda İçişleri Bakanlığından sormaca onayı isterler. İçişleri Bakanı akıllıca görmesi biçiminde ilk araştırı ve ön tetkik yapar. Sonrasında sormaca izni verir ve dosya savcılığa geçiş ettirilir” ifadelerini kullandı.

Belediyelere ilişik araştırı ve ön tetkik izin rakamları dair da bilgelik verici Bakan Soylu, “Son domestik seçimlerden şu demek oluyor ki 31 Mart 2019 tarihinden 8 Ağustos 2022 geçmişine kadar, araştırı ve ön tetkik izin rakamları sayısı mecmu 2 bin 428. Araştırma ve ön tetkik onayları içre yüzdelik 34'ü, AK Partili belediyelere. Yüzde 41'i CHP'li belediyelere, yüzdelik 10'u MHP'li belediyelere, yüzdelik 5,9'u da HDP'li belediyelere aittir. Bunun bir adım sonra da maruz araştırı onayları çerçevesinde sormaca izinlerinin sayısı ve dağılımı mecmu 583. Yüzde 33,3 AK Parti, yüzdelik 35'i CHP, yüzdelik 11'i MHP, yüzdelik 14'ü HDP şeklinde bir çözülüm gır konusudur. Soruşturma izni verilmemesi kararlarını da kırışmak isterim. Yüzde 36,7 AK Parti, yüzdelik 43,4 CHP, yüzdelik 9,15 MHP, yüzdelik 3,4 İYİ Parti, yüzdelik 3,9 HDP şeklinde bir çözülüm mevcuttur. Resmi verilerden de belirgin bariz görüldüğü kadar hiç kimseye bir ayrımcılık yapılması bahis konusu değildir. Vatandaş yakınma etmiş, Müracatını ortaya koymuş ve devlette gereğini on paralık kimseyi fark etmeden namına getirmiş” dedi.

“Dağda ameliyat yaptığımız PKK'lı, CHP'li belediyede çalışınca sırtımızı mı dönseydik”

Belediye başkanı ve yardımcılarının, Cumhuriyet Başsavcılıklarında ölçülü ağır delillere müstenit yöntemsizlik ve algı soruşturmaları zımnında görevden uzaklaştırıldığını tamlayan Soylu, şunları kaydetti:
“Madem kılıç ayrımcılık yaptık, mademki bu soruşturmalar CHP'li belediyelere bilerek yapılıyor, Bilecik Belediye Başkanlığı sormaca kapsamında görevden uzaklaştırmamızın doğrudan ardı sıra hastalık CHP'den ihraç ettiler? Keza Çanakkale Çan İlçe Belediye Başkanı dair sormaca onayı verdik. Yapılan tetkikat kararında Cumhuriyet Başsavcısı kontrol sonucu verdi. Peki doğrudan doğruya mi sormaca sonucu verdik. Hayır. Bizzat Belediye Başkanının teyzesinin oğlunun yöntemsizlik suç duyurusu vardı da ondan. Bir ayrıksı örnek, Balıkesir Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı. Bir ötekisi İzmir Konak Belediyesi yakınma dair meydana getirilen soruşturmada bir işyar algı alırken zeval üstü yakalandı. Peki bu ihbarları görmezden mi gelseydik, gözümüzü mü kapatsaydık. Yine İzmir Menemen Belediye Başkanı, Yalova'da Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı haklarında Cumhuriyet Başsavcılıklarında ölçülü ağır delillere müstenit yöntemsizlik ve algı soruşturmaları zımnında Bakanlığımızca görevden uzaklaştırılmışlardır. Madem kılıç yönlü davrandık, dair yöntemsizlik soruşturması giden CHP'li Menemen Belediye Başkanının hastalık ihraç istemiyle düzen bağı kuruluna atıf ettiniz? Neden bunun üzerine, kendisini partiden istifa ettirdiniz? Urla Belediye Başkanı FETÖ iltisakı yardımıyla görevden uzaklaştırıldı.

CHP'li Adana Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP'li belediye divan üyesi PKK'nın sanki Çukurova semt sorumlusuyla görüşüyorlar, bağlantı halindeler. Belediyenin bir ek görev binasında PKK propagandası gayeli güruh fail bir derneğe tahsis etmişler. Tespitlerimizi araştırmasa mıydık, engelleme etmese miydik, cezaevi mü yumsaydık? Dağda ameliyat yaptığımız PKK'lı, CHP'li belediyede çalışınca sırtımızı mı dönseydik. Kamunun bunları bilmeye gereksinimi var. Devleti kredisiz duruma getirmek, yaptığımız iş ve işlemleri sömürme etmeye idman saf ki kimsenin hakkı değildir. Bir obje şimdi anlatım edeyim, yaptığımız hepsi işlemler yargıya belirgin işlemlerdir ve bu devletin tek yabansı işi olmaz. Esasen büyüklük olmanın da, demokrasinin de, hukukun da temeli budur. Bu itibarla paylaştığımız bu gerçekler ışığında isnat sahiplerini bozukluk dilemeye, dürüstlüğe, samimiyete ve devleti kredisiz duruma sağlamak düşüncesince isnat atmamaya ve devlete hürmet duymaya çağırma ediyor, ilkin kamuoyuna bu detayları vermeyi bir hata adına addediyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler