USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: Tüm kayyum belediyeler çerçevesi zarfında 1626 plan yaptık

Bakan Soylu, "Tüm kayyum belediyeler çerçevesi içre 1626 plan yaptık. Yine bu planların maliyeti de 4,8 bilyon liralık oldu. Yani hem 6 milyara andıran namus borcu ödendi hem 4,8 bilyon liralık yöresinde müşterek envestisman yapıldı." dedi.

Bakan Soylu: Tüm kayyum belediyeler çerçevesi zarfında 1626 plan yaptık
26-01-2022 23:44
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve TRT ortada imzalanan protokolle Hakkari, Mardin, Ağrı, Şırnak, Van ve Muş'ta kurulan 10 Gönül Radyosu'nun personelini makamında ikrar etti.

Görüşmede radyoculardan icraat karşı bilgelik düzlük Soylu, onlara başarılar diledi.

Bu radyoları oluşturmayı önce düşündüklerinde en şişman endişelerinin sürdürülebilirlik bulunduğunu tamlayan Soylu, güzel niyetle yola çıktıklarını ve güzel insanlarla karşılaştıklarını söyledi.

Radyoya alakadar can alıcı yazışma dilini kullanarak bölgedeki kişilere ulaşmayı amaçladıklarını deyim fail Soylu, "Radyodan söyleyecek lafı olanın söyleyecek sözünü yahut iletebileceğini oradaki dinç hemşerilerimizle buluşturabiliriz. Bütün bunları daima bu arada düşündük. Tabii erişmek ehemmiyetli de gerçekleştirmek bedava ortak iş değil. Fakat, Allah kader etti." sanarak konuştu.

Telefonunda dü ateşli bulunan "Gönül Radyosu" uygulaması sebebiyle radyo programlarını başta etraflıca yolculuklara çıktığında hayranlıkla ve takdirle izleme ettiğini aktaran Soylu, isimlerini okumuş bulunduğu radyoların önemini vurguladı.

Görevlendirme meydana getirilen belediyelerdeki yatırımlara ve ödenen borçlara bağlı bilgelik verici Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu radyoların ortak bölümünü tığ o çevrim kayyum sanarak deyim edilen, görevlendirilen belediyelerde kurmuştuk. Bunun da aşırı ehemmiyetli katkılarını gördük. O kayyum belediyelerde o çevrim kestirmece devraldığımız namus borcu 6,8 bilyon liraydı ve orada ortalık borçları da müdahale ödenen namus borcu ise 5,8 bilyon liraydı. Tüm kayyum belediyeler çerçevesi süresince 1626 plan yaptık. Yine bu planların maliyeti de 4,8 bilyon liralık oldu. Yani hem 6 milyara benzeyen namus borcu ödendi hem 4,8 bilyon liralık yöresinde ortak envestisman yapıldı. 1400 kilometreye benzeyen asfalt kere ile 1500 kilometreye benzeyen içmece suyu projesi yapıldı. Yine 673 kilometre lağım döşemi yapıldı.

Yani buradaki halis muhlis arkadaşlarımızın yaşamış bulunduğu ilçelerde, doğrusu Yüksekova'da müdahale kazanmak üzere, o ilçelerdeki mahallelerin hepsinin hem enfrastrüktür kanalizasyonunu bitirdik hem de sokaklarının betonuydu, asfaltıydı kısaca hepsini gerçekleştirdik. Özellikle 480 taziyet evi yaptık. Doğu ve Güneydoğu'da aşırı önemlidir. Bunun yanı esna 60 önce gencelme merkezi, 52 avrat hars merkezi, 757 hem dubara parkı dallar düşüncesince hem de ailelerin gelebileceği parkla çay bahçeleri denli bölgeler yaptık. Yine 148 spor tesisi yapıldı. Yani bu da hem Doğu ve Güneydoğu Anadolu düşüncesince hem de kayyumların bulunduğu düzlük düşüncesince doğrusu ehemmiyetli ortak yapıdır."

"Sahiplenmişsiniz tığ bunun da farkındayız"

Gönül Radyosu'nun erinç ortamına ehemmiyetli seviyede ulama sunduğuna ayraç fail Soylu, 2014'ten itibaren Doğu ve Güneydoğu'da mevcut pres sayısının yüzdelik 61, ortaklık sayısının da yüzdelik 61 arttığına dikkati çekti.

TRT ve Polis radyolarının projenin yaşama atlatılmasında ehemmiyetli katkılar sunduğunu özetleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bu bölgelerdeki darülfünun mektepli sayısı yüzdelik 104 artmış, kısaca dü katına çıkmış. Tıp fakültelerini elde eden mektepli sayısı da yüzdelik 98 artmış. Bu aşırı ehemmiyetli ortak şeydir. Demek ki insanlar, huzuru, rahatı ve itimatı kuruluş ettikleri devir hayalleriyle, hedefleriyle buluşabiliyorlar. Bu aşırı önemlidir. Onun düşüncesince tabii halis muhlis bunlarla baş başa Allah'a hamdolsun güzel ortak erinç ortamı oluştu. Bunu gittiğimizde de gelenlerde de görüyoruz. İnsanların yüzünde de bunu aşırı şen görebiliyoruz. Yapmamız müstelzim buradaki huzuru artırabilecek adımları pekiştirmek. Siz buna ulama koydunuz. Bir yandan ski merkezleri, başka yandan gezim alanları ulama sunuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, ayrımsız sürede bizim başta hem liberalizm turizminin hem gün anlayışının hem de huy güzelliklerinin en ehemmiyetli merkezlerinden ortak tanesidir. Bütün bunları bildirmek lazım. mühim ortak kültür, aşırı çelimli liberalizm birikimimiz ve ayrımsız sürede da halis muhlis bunlarla baş başa natürel güzelliklerimiz var. Bütün bunları paylaşmamız lazım.

Sizin oradaki varlığınız esasi bakımından onların rastgele birisini kişi yerine aşırı ehemmiyetli ortak noktaya taşıyor. Biz, size bu mevzuda doğrusu olduğunuz anbean neşriyat yapmış olduğunuz anbean şişman ortak minnettarlık duyuyoruz. Sahiplenmişsiniz tığ bunun da farkındayız. Gönül Radyosu 2 milyonluk ortak sahası kapsıyor. Yani 2 milyona seslenme ediyorsunuz, son ötesine de seslenme ediyorsunuz. Türkçe, Arapça, Kürtçe halis muhlis bunlarla alakadar de yayınlar ve aktif yayınlar yapıyorsunuz. Teknolojik kapasiteleriniz küçümsenmeyecek derece güçlüdür fakat en şişman kapasitesi sizsiniz ve sizin yayınlarınız. Sizin orada büyümeniz, orada yetişmeniz kişi alanlarınızda kişi ilçenizde bu hizmeti ortaya koymanız da ayrı ortak güzelliktir. O da bizlere ayrı ortak mevki ve iftihar deposu oluşturuyor. Demek ki oradaki kardeşlerimizin hakeza ortak hasreti varmış. Bu hasreti de burada Gönül Radyolarıyla bu arada karşılamışlar fakat beceri sizlerdedir."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler