USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: 'Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz'

Afganistan'a gönderilen insanca yardım trenini gönderi töreninde mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz. Oysa ABD ve Avrupa bizlerden şimdi zengin. Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan müşterek milleti

Bakan Soylu: 'Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz'
27-01-2022 13:59
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buyrukları doğrultusunda Afganistan'a koşulmak düşüncesince hazırlanmakta bulunan ve içinde 747.7 titrem gıda, giyim, battaniye, sağlık, hıfzıssıhha kabil esas gerekseme malzemelerinden oluşan 46 vagonluk “İyilik Treni”nin gönderi törenine katıldı. Ankara Garı'nda meydana gelen törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, türlü çırçıplak maşer kuruluşları başkanları, yetkilileri ve gayrı ilgililer toprak aldı.

“İnsanların en hayırlısı insanlığa yarayışlı ve hayır olandır”

Törende mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz Batı uygarlığı kabil vicdanını askıya düzlük müşterek ulus değiliz. Onlar herhangi müşterek meseleyi çıkarlarını destek olmak namına yapıyorlar. Bize öğretilen; kişilerin en hayırlısı insanlığa yarayışlı ve hayır olandır. Cumhurbaşkanımızın talimatından sonradan bakanımız, ‘Biz bu işe talibiz. Biz getiririz' dedi. Bütün çırçıplak maşer örgütleri, ‘Biz işin içinde oluruz' dedi” halinde konuştu.

“Emanetleri bitmeme ettirmekle sorumluyuz”

Türk milletinin geçmişten buyana hayırsever müşterek maşer olduğuna yer veren Bakan Soylu, “Dünyanın herhangi müşterek yanındaki bu şişman ve asilzade millet, sağlık medeniyetinin evlatları, tarihi, kültürel, dini, donanması olanlara katkısı elden götürmeye çalışan, ırk, cins, dil, kült ayrımı gözetmeksizin elini uzatan asilzade müşterek millettir. Milletimizden istirhamımız şudur; bu insanlarımızı orada bekâr bırakmayalım. Bizden sonradan asırlar yaşanacaktır. Nasıl ecdadımız bizlere şişman soyluluk denyo etmişse, dünyanın herhangi müşterek noktasına katkısı denyo etmişse, kardeşliğin kesinlikle olacağını denyo etmişse aynısını bitmeme ettirmekte sorumluyuz ve mükellefiz” ifadelerini kullandı.

“Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan müşterek milletin evladıyız”

Türkiye'nin akıbet 4 yılda maksimum yardım yapan ülke olduğuna yer veren Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın liderliği Türkiye'ye apayrı müşterek atasözü elan kazandırmıştır. Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz. Oysa ABD ve Avrupa bizlerden elan zengin. Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan müşterek milletin evladıyız. Bunu daim bu arada bitmeme ettirmeliyiz ve oradaki kardeşlerimize elimizi daim bu arada uzatmalıyız. Bugün kılıç burada ayaktayız yalnız erte ne ülkenin ne felaketle dirlik karşıya kalacağını bilemeyiz. Bu yardımlar düşüncesince çokta övünmemek geçişsiz ancak hayra da götürme buyurmak lazım. O aradaki dengeyi de iyi müşterek halde peyda etmek icap eder anlayışı içerisindeyiz” dedi. Bakan Soylu, konuşmasının arkası sıra namına yöneltilen sorulara ise, “Bugün ruzname sağlık treni, iyiliğin zamanı” yanıtını verdi.

“Oradaki insancasına dramın boyutlarının ne denli şişman bulunduğunu rüyet imkanımız oldu”

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise desteğe gereksinimi olanların birlikte olduklarını belirterek, “Afganistan'da kısaca 24 milyon insan zaman insancasına desteğe eksikli durumda. 2 ay önceki bakanımızın talimatlarıyla oraya AFAD personellerimizi gönderdik. Gönderdikten sonradan da oradaki insancasına dramın boyutlarının ne denli şişman bulunduğunu rüyet imkanımız oldu. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok endamsız müddette örgütlü şekilde yardım trenimizin ilkini atıf imkanımız olacak. Bangladeş'ten Yemen'e kadar, Afganistan'a, Suriye'ye denli nerede gerekseme var ise bu milletin umudunu, yardımseverliğini götürüyoruz ve bu milletin iyi dualarını onlara iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye halkının ve liderlerinin gücünün ve nezaketinin müşterek göstergesidir”

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin de, Türkiye'nin yardımseverliğine yer vererek şunları dedi:

“En iyi insanlar, insaniyetin gereksinimlerine ulaşan, yardım eli uzatan insanlardır. Afganistan halkının insancasına gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan karındaş ülke Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve edibane girişimini uygulamaya koyan bu çok mualla ve hususi etkinlikte mevcut olmak benim düşüncesince şişman müşterek onurdur. Bu şişman teşebbüs başkaca Osmanlı İmparatorluğu'nun göz kamaştırıcı döneminden başlayarak çelimli Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlerine denli uzanan, gün süresince gerekseme sahiplerine yardım eli uzatmayı en esas ilkesi şekilde belirlemiş Türkiye halkının ve liderlerinin gücünün ve nezaketinin müşterek göstergesidir.”

İnsani yardım treni, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın okumuş olduğu duaların arkası sıra Ankara Garı'ndan akıntı ederek Afganistan'a akıllıcasına yola çıktı.

Ali Nargüner - Bayram Türüdü - Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler