USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: İmamoğlu beni aradı yardım istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarıyla ilişik mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ekrem İmamoğlu, saygılarını sunarak beni aramıştır, bana anlaşılan birlikte konuda, ‘CHP filhakika beni sevmiyor, ne olabilir bana bu mevzuda asistan

Bakan Soylu: İmamoğlu beni aradı yardım istedi
28-12-2022 19:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünde arazi düzlük Demet Sezer Konferans Salonu'nda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarıyla ait açıklamalarda bulundu. Devletlerin yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı tedbirler almasının tabii ortak gestalt bulunduğunu kail Bakan Soylu, “Birkaç vakit ilkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı izah yaptı. Açıklamaları daim bu arada strateji ettik. Türkiye kusursuz 40 senedir terörle uğraş ediyor. Bu mücadeleden öğrendiklerimizin en önemlilerinden bir tanesi de şudur; terörle mücadelede en şişman tehlikelerden birisi, örgütlerin yasal alanları kullanıp bu alanlara sızmasıdır. Dağda terörle mücadeleden şimdi çetince ortak şeydir bu. Bu nedenle mutluluk bunun düşüncesince şahıs hesabına kararlar ve önlemler alır” diyerek konuştu.

“Yöneticilere 900 yıla benzeyen cezalar çıktı”

Kamuya sızmış 165 bin ferdin görevden uzaklaştırıldığını kail Bakan Soylu, “Zaman devir terörle iltisaklı belediyelere görevlendirmeler yapıldı. Buradan yöneticilere 900 yıla benzeyen cezalar çıktı. Doğu ve Güneydoğu'da PKK/KCK ile bağlantılı bulunduğu belirleme edilen belediyeler, şehremaneti başkanları, divan üyeleri, il umumi divan üyeleri, personeller meydana getirilen soruşturmalar çerçevesinde görevden alındılar. FETÖ yıldırı örgütünden de devlete sızmış irtibatları ve iltisakları bulunan kısaca 165 bin isim kamudan çıkarıldı. Bizim Bakanlığımızdan da 50 bini fazla isim çıkarıldı. Zorlu ortak sürecin böylelikle kamuyu aşırı şişman ortak biçimde yıldırı örgütlerinden arındırdık tek bu tabii yüzdelik beniz değildir” diyerek konuştu.

“Bir belediyenin yıldırı irtibatını belirleme ettiğimiz için, yetkilerimizi tercih ettiğimiz düşüncesince eleştirildik”

Görevlerini hesabına getirdikleri düşüncesince eleştirdiklerini kaydeden Bakan Soylu, “Bir icra vekili yahut bakanlık, anayasanın ve kanunların kendilerine vermiş oldukları yetkilerden ötürü yapmış oldukları işlemlerden ötürü hakarete uğradıklarını evvel kere burada görüyorum. Bugün matbuat toplantısı eden isim engelleme iktisap etmek üzere, onun umumi başkanı engelleme iktisap etmek kadar kayyum atadığımız için, ortak belediyenin yıldırı irtibatını belirleme ettiğimiz için, yetkilerimizi tercih ettiğimiz düşüncesince eleştirildik. CHP'de kaybetmiş bulunduğu itibarı bize saldırarak, meseleleri laf cambazlığı yöntemiyle söylemeye çalışanlar, bu itibarını gine kazanmaya çalışanlar yararsız çırpınış içindedir” ifadelerini kullandı.

“Bir müddet ilkin Ekrem İmamoğlu, saygılarını sunarak beni aramıştır”

İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisinden yardım istediğini kail Bakan Soylu, “Bir müddet ilkin Ekrem İmamoğlu, saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana mahsus ortak konuda, ‘CHP doğrusu beni sevmiyor. Ne evet bana bu mevzuda araştırma görevlisi olun' diyerek ortak ricası da olmuştur. Ben, anayasa ne ise onu yaparız, dedim ve onu yaptık. Bir yandan işine ulaşınca alttan almasını bileceksin, gayrı yandan da dönerek taşlama edeceksin, bunu da kendine adalet göreceksin. Bu dü yüzlülüktür” halinde konuştu.

“Bugünkü matbuat toplantısını sergilemiştir ki İmamoğlu, bizim 9 Aralık 2021 tarihinde dile getirdiğimiz ve

soruşturmasına doğrudan başladığımız iddiayı benimseme etmiştir”
İmamoğlu'nun iddialarının hiçbirini reddetmediğini kail Bakan Soylu, “Bugünkü matbuat toplantısını sergilemiştir ki İmamoğlu, bizim 9 Aralık 2021 tarihinde dile getirdiğimiz ve soruşturmasına doğrudan başladığımız iddiayı benimseme etmiştir. İmamoğlu, ‘Terör örgütleri üyeleri buraya giremedi' diyemez. ‘Devletin kararıyla işten çıkarılanları gine hileyle işe aldık' diyemez. Dağda yıldırıcı şekilde bulunanları, devlete ve kamuya girmesi kesinlikler cins sıfır bireyleri ‘biz işe almadık' diyemez. İşe alınları ‘biz almadık' diyememiştir” dedi.

“Tüm belediyelerde bu mevzunun hesabına gittik, gitmeye de bitmeme ediyoruz”

Soruşturma çerçevesinde İBB'de İmamoğlu zamanında işe alınmaması müstelzim 505 ferdin işe alındığını kail Bakan Soylu, “Biz bu soruşturmayı yalnızca İBB'de yapmadık. Tüm belediyelerde bu mevzunun hesabına gittik, gitmeye de bitmeme ediyoruz. Soruşturulan fasıl içinde yekûn 25 bin 361 isim işe alındı. Bin 668 isim soruşturuldu. İçlerindeki bin 163 isim irtibatı bulunduğu ancak belediyede çalışmasına bariyer ortak gestalt bahis konusu bulunmadığı düşüncesince anket dibine alınmadı. Bunlar içinde şahıs döneminden ilkin gücenmiş insanda var. Geri artan 505 ferdin tüm şahıs zamanında alınmış, bunların kayıtları da kamuda fariza yapmasına bariyer olacak kişilerdir” ifadelerine arazi verdi.

Ali Nargüner - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler