USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi'

Türkiye'nin terörle mücadelede baş döndürücü ehemmiyetli mesafeler katettiğini tamlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi. Bunu hayalet edebilmek kabil değil, sınırlarımızın ötesinde bizlere düzlük okuyanlar zaman or

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi'
25-09-2021 16:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu"na katıldı.

Genel Kurul'da açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, muhtarlık teriminin eskiye gereğince aşırı değiştiğini söyleyerek, “Herhalde şu ifademe katılırsınız; Özellikle 50 - 60 sene öncesinde muhtarlık kurumuyla ilişik kıymetlendirme yapanlar, karye ile ilişik nezdinde terimi hatırlayabilirler. Herkesin birbirini tanıdığı, genel manada ekincilik ve hayvancılıkla uğraşan, elden havanın suyun, yiyeceğin değil, anane ve göreneklerin, ulusal ve içsel değerlerin de natürel olduğu, en temiz haliyle yaşatılmış bulunduğu ve en önemlisi özlenen bölgeler bulunan köylerdeki en açık figürüdür muhtar” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin çoğuna seslenme fail dünkü nezdinde muhtarlık profilinin mevcut bulunduğunu almak mecburi duruma gelmiştir”
Ülkedeki muhtarların şişman nezdinde kısmının bundan sonra site merkezlerinde işlev verdiğini aktaran Bakan Soylu, “Tüm bu müesses algımıza karşın günümüzün doğruyu de şudur; Türkiye'de 50 bin 340 muhtarın 32 bin 87'si, büyükşehir ve il merkezlerindeki mahalle muhtarlarıdır. 1927'de Türkiye'de nüfusun kestirmece yüzdelik 25'i şehirlerdeydi. Bugün birlik tersi, kestirmece yüzdelik 80 nezdinde popülasyon kentlerde ve kaza merkezlerimizde. Bunun manası şudur; kocabaşı bundan sonra elden köye ilgilendiren değil, bire nezdinde sürede da şehirdedir de. Şehrin nezdinde ögesi, yönetiminde çalışan bulunan nezdinde aktördür. Bir taraftan bildik manada karye muhtarlarının ve onların seslenme etmiş bulunduğu nezdinde nüfusun mevcut olduğunu, onların koruduğu değerlerin varlığını bilmek, bunu önemsemek. Diğer taraftan da site yaşantısında ehemmiyetli nezdinde değişebilir olan, kentte kendine ilgilendiren nezdinde ağırlık ve bilim sahası olan, ülkenin çoğuna seslenme fail dünkü nezdinde muhtarlık profilinin mevcut bulunduğunu bildirme etmek, buraya hususi politikalar üretmek, buraya dünkü nezdinde yazışma sağlamak bundan sonra hem ülkemizin hem coğrafyamızın, hem milletimizin, hem de coğrafyamızın nezdinde zorunluluğu durumuna gelmiştir” biçiminde konuştu.

“İnsan gün süresince ne bitmeme edecekse, muhtarlıkta gün süresince değiştirmeden anca bitmeme edecek”

Muhtarlık mesleğinin adamlık bulunduğu sürece gelişerek varlığını sürdüreceğinin altını çizen Bakan Soylu, şöyleki konuştu:

“Belki 21'inci asrın sonlarına akıllıcasına ‘muhtar icap eder mi ?' sanarak çözümleme yapanlar nezdinde kıymetlendirme içinde olmuştur. Ben burada tecrübeme isnaden söylüyorum; insanoğlu gün süresince ne bitmeme edecekse, muhtarlıkta gün süresince değiştirmeden anca bitmeme edecek. Şunu tabir deyim; 21'inci asrın vizyonuna şöyleki bakıyoruz; Altyapı denince elden site hastaneleri, otoyolları değil, asayiş dendiğinde elden terörle uğraş anlamı, siyasa dendiğinde elden günce politik tartışmalar akla gelmemeli. Ürettiklerimizi elden bu başlıklarla sınırlamamalıyız. 21'inci asrın kökeninden itibaren AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu süreçte Türkiye'yi şekillendiren dümen anlayışı Birleşmiş Milletler'de Orta Doğu'yu anlatırken, vatandaşın çarşı pazardaki halini da izlem eden, Korona virüs uğraş ederken ülkeyi kilitlemeyen, PKK ile uğraş ederken gümrüksüz sigara ile de uğraş eden, narkotik bağımlılarının ardına düşerken ekol önündeki torbacılara da aman vermeyen, Azerbaycan'dan Libya'ya derece nezdinde asayiş politikası uygularken kıyamet yönetiminde nezdinde görünüş ve sığa ortaya koyabilen, garplı liderlerle dünyanın ikim geleceğini tartışırken; muhtarına, köylüsüne, gencine, emeklisine, çalışanına kulak veren, global toprak kayması yönetirken Mavi Vatan'da haklarının ardında koşan, nezdinde taraftan vesayetle uğraş ederken öbür taraftan onun dünkü uzlaştırıcı olmaya hazırlanmakta bulunan FETÖ'ye derece uğraş eden, nezdinde taraftan İHA teknolojisinde liderliği, defans sanayiinden dış satım rekorları hedeflerken, nezdinde taraftan Doğu ve Güneydoğu'da hayatları değiştiren, kodlama sınıfları açan, bire nezdinde sürede Organize Sanayi Sitelerini geçiştirmeyen nezdinde dümen anlayışıdır.”

“Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi”

Terörle uğraş mevzusuna da yer veren Soylu, "Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi. Bunu fon edebilmek benzer değil. Sınırlarımızın ötesinde bizlere düzlük okuyanlar bugün oradan düzlük okuyamıyorlar. Kahramanlarımız nezdinde şişman mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Şunu tabir eylemek istiyorum; Türkiye emektar Türkiye değil. Biz bugün terör örgütlerine etap attırmıyoruz, etap da attırmayacağız. Bunu söylediğimiz devir bizle dalavere geçiyorlardı. Bugün gene söylüyorum; bu ülkede PKK'nın ismini kimesne anmayacak. Bunu daim baş başa sağlayacağız. Bugün ülkemize ne huzuru, barışı ve istikrarı getirdiysek Allah bu millete o şerefi de kader edecek; Orta Doğu'ya da Kafkaslara da etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru da, barışı da, itimatı de, kardeşliği de bu şişman kavim getirecek" değerlendirmesini yaptı.

Ali Nargüner - Nurullah Geylani
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler