USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne katılımın yılda 5 bin 558'den 50'ye derece düştüğünü belirterek, “Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadığımız bir santimetrek

Bakan Soylu: 'Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız'
16-02-2022 13:46
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda 2 güneş sürecek bulunan “Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantıda mütekellim Bakan Soylu, Jandarma Teşkilatı'nın sert duruşundan bahsederek, “Bugün girilemeyen bölgelere giren, terör örgütlerine bu milletin en iri sillesini vuran hümayun bir kol ile birlikteyiz. Bütün dünyaya terörle uğraş dersini sağlayan hümayun bir kol ile birlikteyiz. Düşmana endişe salan, dosta asayiş sağlayan bir anlayışı attığınız rastgele anlamda gösterdiğiniz düşüncesince Allah razı olsun” diyerek konuştu.

“Her senenin nihayetinde bir araya geldik”

Toplantının hedefinden bahseden Bakan Soylu, “Her yorum toplantısında, rastgele senenin nihayetinde bir araya geldik. Geçmiş sene nasıldı, doğacak sene nite olmalıdır? Eksiklerimiz, planlayıp başardıklarımız, planlayıp şu anda yetiştiremediklerimiz nelerdir, neler olmalıdır? Terör örgütlerinin ve hasımlarımızın ortaya koyduğu stratejiler nelerdir? Yeni stratejiler ve emektar stratejiler çerçevesinde ne adımlarımı atmamız geçişsiz diyenlerin değerlendirmelerini yaptığımız toplantıların bir tanesindeyiz” dedi.

“Terör koridoruna yaralanan vuruş ağız ağıza bu doğacak vizyonuyla ve bu alana yansıtmamızla alakalıdır”

Türkiye'nin kâr 20 yılda nice ehemmiyetli adıma imza attığını kail Bakan Soylu, “Atacağımız adımlarda elan iyi, elan güçlü, elan kâr odaklı ve başarıyı aşırı elan yüksekte yakalayabileceğimiz toplantılar yapıyoruz. Bu tatlılıkla karargahından üs noktasına genişliğinde etraflı süreci bir çatışma içerisinde, bir kavait zinciri içerisinde, bir sıkı dolap ve aşama sırası bünyesinde getirmek düşüncesince bir aradayız. Türkiye'nin kâr 20 yılının önceki 10 yılı namına ait. Ortaya konulmuş bulunan önceki 10 senenin namına bağlanmış bulunduğunun altını bir kat elan çiziyorum. Kendi altyapısını, özlük düşünü strateji etti. Son 20 senenin kâr 10 yılı ise hem kendisine, hem sahasına tıpkı zamanda geleceğe aittir. Marmaray gibi, Avrasya Tüneli gibi, dünyanın en iri hava meydanı gibi, evren ölçeğindeki barajlar, Doğu ve Güneydoğu'da elden silahlı terörü bitirmeye müteveccih değil, yaşamı değiştirmeye müteveccih adımlar, huruç yönetimini elden bir tahaffuz merkezi ihdas ve dava çıkmasın bağlamından çıkartıp eğitimiyle, işgücüyle, ticaretiyle Türkiye'nin gücüne kuvvet ekleme vizyonuyla açılan politikalar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla açılan emin alanlar ve terör koridoruna yaralanan vuruş ağız ağıza bu doğacak vizyonuyla ve bu alana yansıtmamızla alakalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Gelecek nesillerimize aydınlık, çelimli ve iri bir Türkiye bırakmalıyız”

Toplantıda düzenlilik güçlerine seslenen Bakan Soylu, “Size 2022 yılı hedefinizi söylüyorum: Bu senenin terörle bağlanmış topu topu kırıntılarını temizleyeceksiniz. Yılanı deliğinde olsa bile bulup çıkaracaksınız. Artık terörün bir kırıntısını bile yurt ortamında taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadığımız bir santimetrekare bile bırakmayacağız. Artık süpürme zamanı. Süpürmeye başlayacağız. Söz vermeliyiz doğacak nesillerimize, Cumhuriyetin 100'üncü senesinde dağlarımızda bir bir tane terör örgütü personeli kalmamalı. Cumhuriyetin ikinci asrına, bir numara asrında bizlere bırakılan özgürlüğümüze, hürriyetimize ve bağımsızlığa sabır etmeyenlerin yüklemeye çalışmış oldukları nazar boncuğu ağırlığı bırakmamalıyız. Gelecek nesillerimize aydınlık, çelimli ve iri bir Türkiye bırakmalıyız” dedi.

“Dağdaki silahlı öge sayısı da şu an düşüncesince 150 civarında”

Silahlı terör örgütlerinin canlı öge sayısındaki düşüşe yer veren Bakan Soylu, “Terör örgütüne paydaşlık salname 5 bin 558'den 50'ye genişliğinde düştü. Dağdaki silahlı öge sayısı da şu an düşüncesince 150 civarında. Tam da bu rakamlara ilişkin şekilde ayrıksı bir bilinçlilik elan oldu. Doğu ve Güneydoğu'da bire bir devirde lisanslı sportmen sayısı yüzdelik 139,8, tababet fakültesini elde eden mektepli sayısı yüzdelik 98.7, darülfünun mektepli sayısı 103.8, tecim sicile mukayyet etkin unsur sayısı yüzdelik 91.78 arttı. Bu rakamları daim paylaşıyorum, ne eyvah ki hâlâ Türkiye gündemine giremedi, aldığı kadar uyanıklık çekmedi ancak olsun. Biz doğruyu biliyoruz ve siz değerli ziyaretçilerimizin verdiği terörle mücadelenin sonuçlarını, oralarda yaşamın nite değiştiğini, elden dağda küsurat yıldırıcı sayısından değil, ahacık bu sayılardan strateji ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Terörün etraflı kırıntılarını paklamak durumundayız”

Devamlı güvenliğin sağlanması düşüncesince terör unsurlarının ağız ağıza ortadan kaldırılması gerektiğine yer veren Bakan Soylu, “Kalıcı güvenlik, kalımlı abra gelişmişlikle olur. Aynı mantığı uç ötesi ameliyat bölgelerinde de uyguluyoruz. Afrin, Cinderes, Cerablus, Elbab, Azez, Çobanbey, Resulayn, Telabyad bölgelerinde 26'sı toy yapılan, ötekiler onarılan peyda etmek kıl payı yekûn bin 482 okulda yetişek başlattık. Hastaneler, yollar, iblağ altyapıları, çaylaklık merkezleri yaptık yahut tamirat ettik. Bütün bunları yaşamı normalleştirip bir düzenlilik zemini peydahlamak düşüncesince gerçekleştirdik ve başardık. Bu anlayış, bizim gelecekteki düzenlilik politikamızın temelidir. PKK'nın tasallutundan kurtardığımız belediyelerde de bire bir mantığı işlettik. Bu itibarla 2022 senesinde terörün etraflı kırıntılarını paklamak durumundayız ki bu zemini sağlamlaştırabilelim” diyerek konuştu.

“Uyuşturucu elde edilmiş asıl kendir ekiminin engellenmesi kâr etap önemlidir”

Terör örgütlerinin en ehemmiyetli mal kaynağının narkotik ticareti bulunduğunu kail Bakan Soylu şunları dedi:

“Narkoterör operasyonlarımız, bölen örgütün sahn damarlarını kesen operasyonlardır. Özellikle narkotik elde edilmiş asıl kendir ekiminin engellenmesi kâr etap önemlidir. Özellikle skunk, asıl kenevirin yerini almaya başladı, buraya hızlıca tedarik kabul etmek lazım. Hepimiz biliyoruz, marazlı terör olmaz. Her bir asıl kendir bitkisi, rastgele bir bireşimli hap, terör örgütünün mermisi demektir. Hem gençlerimizi zehirliyor, tıpkı zamanda bu işin ticaretinden bölen teşekkül servet kazanıyor, ayakta kalıyor. Bizim narkotik mücadelemiz, başta doğudan mevrut natürel uyuşturucunun batıya gidişinin engellenmesi, bölgedeki abra açısından önemlidir. Çünkü Ortadoğu'da uyuşturucunun beslediği bir tane terör örgütü PKK değil. DEAŞ da bu ticaretten hisse alıyor, gayrı silahlı gruplar da hisse almaktadır ve böylecene dengesizlik sürüyor. Bu ticareti bizim burada kesmemiz bu anlamda önemlidir. Geçen sene Diyarbakır ve Bingöl'deki narkoterör operasyonlarında jandarmamız kabilinden ele geçirilen 55 milyon asıl keneviri, 4.2 milyon asıl skunk bitkisini, 170 titrem skunkı, 1.2 titrem esrarı imha ettik. Sadece bunların PKK'ya servet şekilde kaybı 17.9 bilyon TL şekilde hesaplanmaktadır. İşin büyüklüğünü, nite bir ciddiyeti bulunduğunu hacısı hocası buradan ferah ferah anlayabilir.”

“Pek aşırı mevzuda jandarmamıza toy yetenekler kazandırdık ve olanı da geliştirdik”

Yapılan yeniliklerden de bahseden Bakan Soylu, “Bugün toplamda 46 SİHA'mız var. Profesyonelleşme oranımızı 2016'daki yüzdelik 56 düzeyinden ahit bakımından yüzdelik 83'e çıkardık. 15 Temmuz'un personel tahribatlarını giderdik. Tam 1 milyon 400 bin müracaat içerisinden 110 bin alıntı yaptık ve hem açığı kapattık tıpkı zamanda yekûn jandarma sayımızı 139 binden 193 bin seviyesine çıkardık. Kriminal laboratuvarlarından asayişte motosikletli jandarma timlerine genişliğinde dayanıklı aşırı mevzuda jandarmamıza toy yetenekler kazandırdık ve olanı da geliştirdik. Jandarmamıza önceki kat 2018 senesinde 64 motor aldık. 2019'da 290, 2020 senesinde 200 motor alımı yaptık. Toplamda 3 sene ortamında 454 alıntı gerçekleştirdik, 2021 senesinde da bu alımlarımız bitmeme etti” dedi.

Toplantıda Bakan Soylu'nun yanı sıra, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, semt komutanları ve 81 ilin jandarma komutanları toprak aldı.

Ali Nargüner - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler