USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Nebati'den çalışkan yayında Özgür Demirtaş düşüncesince sansasyonel ifadeler!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katılmış olduğu çalışkan yayında kendisiyle ait twit atan Prof. Özgür Demirtaş düşüncesince kaba ifadeler kullandı. Bakan Nebati'nin sabık hafta meydana getirdiği mülakat toplumsal medyada ruzname ergin Demirtaş da Bakan Nebati'nin laflar

Bakan Nebati'den çalışkan yayında Özgür Demirtaş düşüncesince sansasyonel ifadeler!
08-10-2022 01:01
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katılmış olduğu deli dolu yayında kendisiyle ilgilendiren twit atan Prof. Özgür Demirtaş düşüncesince kaba ifadeler kullandı. Bakan Nebati'nin güzeşte hafta icra ettiği mülakat toplumsal medyada ruzname reşit Demirtaş da Bakan Nebati'nin lafları için, "Allah Allah" ifadelerini kullanmıştı.Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te Hande Fırat'ın moderatörlüğünü icra ettiği Gece Görüşü programına mihman oldu. Asgari ücret, işyar ve zahmetli maaşı, şişkinlik oranları ve faizlerle ilgilendiren ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Nebati konuşmasının ehemmiyetli birlikte bölümünü de kendisini toplumsal medyada sık sık eleştiren Prof. Özgür Demirtaş'a ayırdı.

Bakan Nebati'nin aşırı konuşulan sözleri

Nebati'nin geçtiğimiz hafta süresince Türkiye'nin toy tutum modelinden yalan ederken kurduğu şu ifadeler hem toplumsal medyada hem anne cereyan medyada ruzname olmuştu;

"Neo alışılmış tutum düşüncesinden epistemolojik birlikte kopuşu asimilasyon fail heteredoks yaklaşım bu günlerde derece derece ön plana çıkan davranışsal tutum ve nöro tutum ile hâlâ birlikte tomar ehemmiyet kazanmaktadır."

Demirtaş'ın da dikkatini çekti

Bakan'ın bu sözlerinin arkası sıra Prof. Özgür Demirtaş kısaca 4.5 milyon takipçili Twitter adresinden, "Allah Allah' paylaşımında bulunmuştu. Demirtaş hâlâ sonraları birlikte paylaşım hâlâ yaparak, "İki gündür Epistemolojik namına yaşamdan koptum, STAR WARS izliyorum. Obi Wan kabil Jedi gelmez vallahi." demişti.

Bakan'dan deli dolu yayında kaba sözler

Bakan Nebati katılmış olduğu deli dolu yayında Özgür Demirtaş düşüncesince şu ifadeleri kullandı;

Bilimsel birlikte toplantıydı. Akademik ilmî birlikte görüşmede konuşacağınız format, doğaldır ki şayet sizinde birlikte bilimsel niteliği olan birlikte unvanınız mevcut ise o dille olması lazım. Bunun ayrıksı türlüsü olamaz. Ben hekim unvanını kullanıyorum, bunun düşüncesince aşırı efor harcama ettim. Resmi namına akademisyenim. Ben doçentlik unvanını kullanmıyorum. Bunu yadsıyamazsınız. Üniversitede darülfünun hocası gibi, akademisyenle öğretim üyesi gibi, gazeteciyle gazetecinin anlayacağı gibi, vatandaşla da her insanın anlayacağı kabil konuşurum. Burada beni üzen şu. Akademisyenlerin tweetleri. Bir kez bunlar, ego nite orada yokum diyerek sorgulamaları gerekiyordu. Ama sorgulamıyorlar.

Tweetleri okuyorum şimdi: "Hadi şurası birlikte de kağıttan okumadan söylesene." Bunu birlikte müderris söylüyor.

"Seviye bu"

Koskoca profesör, 5 milyon takip edeni var, şurası demiş: "Allah Allah". Anlamamış. Bu öğretmen Türkiye'nin en ehemmiyetli vakıf üniversitelerinden birinin hocası. Benim sözlerimden göz boncuğu obje anlamamış "Allah Allah" diyor. "Ben epistemolojik birlikte kopuş yaşadım, demincek filmleri izlemeye gidiyorum" diyor. Seviye bu.

"Bu hocalara sesleniyorum"

Bir kıyas açısından söylüyorum, bu hocalara sesleniyorum. Beni eleştiren hocaların im sayısı toplamı 79. Alıntılanma sayısı 38 bin 511. Makale sayısı 865. Takipçi sayısı 9 milyon. Tümünün. Bir tanesinin yegâne başına 4.5 milyon takip edeni var. Şimdi gelelim çağırma ettiğimiz hocalara. Toplam alıntılanma sayısı 396 bin. 21 hoca, benim dalavere güzeşte hocaların alıntılanma sayısı 38 bin. Makale sayısı 7 bin 805. Şimdi aşırı hâlâ ateş birlikte obje söyleyeyim; konuk hocalarımızın bütün takipçi sayısı 50 bin. 5-6 tanesinin sosyal medya hesabı var. Sadece birlikte tanesi aşırı faziletkâr 47 bin, birlikte tanesinin 25 takip edeni var, birlikte tanesinin 122 takip edeni var. Şimdi ne demeye çalışıyorum biliyor musunuz?

Bir ekip epistemolojiyi duyduğu düşüncesince "Allah Allah" diyor. Bir ekip toplumsal medyada görünmeyip binlerce im yazıyor, on binlerce yazı yazıyor, dünyanın en adlı sanlı hocaları. Bunların arasında de öz isimleriyle kuramları güzeşte hocalar var. Şimdi Türk akademisini, Türk bilimini bu bir duruma getirenlerin bundan utanmış olması lazım. Türkiye’deki bilgi adamlarının yapması gereken, ilkin de ego göz boncuğu obje anlamadım, epistemolojiyi bırakıyorum, epistemolojik birlikte kopuş yaşayıp Star Wars’u izlemeye gidiyorum diyene sesleniyorum. Hiç mi tasalı olmadın hakeza birlikte görüşmede elçi olmamaktan. Hiç mi tasalı olmadın 5 milyon takipçinle dalavere geçerken, bu insanoğlu üretiyor. Hiç mi tasalı olmadın, birlikte Türk bilgi adamı namına üretmekten vazgeçip takipçilerine körpe gelmek için, 3-5 kelimelerle oynayıp hesabına gitmekle. Hiç mi tasalı olmadın, Türkiye’de bilgi diyerek birlikte obje var, on paralık mi tasalı olmadın, Türkiye tutum modeli diyerek birlikte modelle iddialı birlikte biçimde çıkan birlikte hükümet, birlikte tutum yönetimi mevcut bu modeli girdileri, çıktıları nedir, kuramsal altyapısı nedir, bunlarla ilgilendiren göz boncuğu fikir harcama etmeyi düşünmedin mi?

"Sefil vaziyeti gösteriyor"

Bununla ilgilendiren karşıt birlikte yazı boşlamak aklına gelmedi mi? Bilimadamına yakıştıramıyorum. Türk bilgi dünyasının düşmüş olduğu yoksul vaziyeti gösteriyor bu. Çok defo dilerim. Siz 20 kıta bireyin birlikte şayet iddialı birlikte şeyle çıkamıyorsanız... Heterodoks politikalar var, onama et etme, Türkiye’de uygulanır uygulanmaz, değişik şeyler, eleştir... Ben diyorum ki Türkiye modelini ilk kuramsal çerçeveye oturttum, modelimin girdileri, çıktıları kesin namına gösteriliyor. Çerçevesi belli. Etkileşim arasında davranışı da katıyorum… Böyle birlikte öğretmen çıkıp epistemolojik kopuş yaşadım ve ego film izlemeye gidiyorum söylediğinde bu hakkıyla üzüldüğüm birlikte şey.

"Sokaktaki vatandaşın ne işi olur"

Binlerce insanoğlu beni eleştiriyor, dalavere geçiyor, on paralık tasalı olmam. Sokaktaki vatandaşın epistemolojiyle ne işi olabilir. O alacağı domatesin, peynirin miktarına bakar. Onun bunlarla filhakika işi yok. Ama birlikte bilimadamı bilimadamı kabil davranacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler