USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum’dan HDP’li Gergerlioğlu’na sert tepki!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun biçimci atamaları ile ilgilendiren ‘FETÖ iddialarına' sert tepki göstererek, “Sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ'ye, PKK'ya dayayıp millete pus sallama devri bitmiştir. Bu

Bakan Kurum’dan HDP’li Gergerlioğlu’na sert tepki!
12-11-2021 13:28

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü.

Cevdet Yılmaz başkanlığında birleşen komisyona Bakanlığın 2021 yılı faaliyetlerini ve 2022 yılı bütçe teklifini sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kapanış konuşmasında CHP'li ve HDP'li alt kurul üyesi milletvekillerinin iddialarına cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un “İzmir'i kıygın ettiniz” suçlamasına cevap verici Bakan Kurum, Gazi Mustafa Kemal'in “mağrur İzmir'ini” 25 yılda “mağdur İzmir” yapanın CHP bulunduğunu belirterek, “Bana İzmir'de 25 senedir ne yaptınız söyler misiniz? Başlattığınız biricik kentsel inkılap emek harcaması mevcut mı, söyler misiniz?” sanarak sordu.

Bakan Kurum, şunları söyledi:

“İzmir'de indinde hareket oldu. Hepimiz İzmir'e koştuk. Güzel İzmir'imizde yurttaşlarımızın yaralarını kavuşturmak düşüncesince devletin hepsi kurumlarıyla seferber olduk. Depremin merkezi Bayraklı'da gitmediğimiz sokak, görüşme etmediğimiz ev kalmadı. Sadece İzmir'de değil, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun'da, Rize'de, Antalya'da, Muğla'da, Kastamonu'da, ülkemizin neresinde indinde facia olduysa orada olduk. Devletimiz hepsi kurumlarıyla yurttaşlarımızın yaralarını kavuşturmak düşüncesince seferber oldu. Gelseydiniz görürdünüz. Gerçi birileri geldi, baktı fakat göremedi. Duydu fakat algılayamadı.”

“Orada çalışanlara, çalışkanlık verenlere bakınca indinde an düşüncesince fark yüzünüz kızarmıyor mu?” diyen Bakan Kurum, “Haksızlık ediyorsunuz, bühtan atıyorsunuz. İzmir'de arasında kıygınlık yerine rastgele indinde gidişat yoktur. İnşallah 26 Kasım'da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de İzmir'de geçmiş konutlarımızın teslimini yapacağız. Sizin 25 yılda yapamadığınızı gine kılıç yapacağız. İzmir'de yurttaşlarımız konutlarını 2 sene arka ödemesiz, 18 yıla yayılan taksitlerle bakir faizle alıyorlar. Kira öder üzere taksitlerini ödeyerek alıyorlar. Bunu biliyorsunuz. Ama işinize gelmediği düşüncesince söylemiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

“İş tuttuğunuz ABD'deki FETÖ trollerine bakın”

Bakan Kurum, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun formalist atamaları ile bağlılık ‘FETÖ iddialarına' da cevap verdi. Sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ'ye, PKK'ya dayayıp millete inç sallama, millete efendilik ika periyodunun AK Parti kabilinden bitirildiğini tamlayan Kurum, “Kimse, arkadaşlarımız karşı mesnedi bulunmayan iddialarda bulunmasın. Bunu kail evvela kendine bakacak. Şu anda iş tuttuğu, kökü dışarda öz içeride bulunan arkadaşlarına, baş başa sefer yürüdüklerine, iş tuttukları ABD'deki FETÖ trollerine bakacak. Ondan sonradan karşımıza geçecek konuşacak. Bizim düşüncesince Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun söylediklerinin, iddialarının tek değeri yoktur” biçiminde konuştu.

“Kanal İstanbul'u milletimize sorduk”

“Kanal İstanbul'u kime sordunuz?” diyen CHP'li alt kurul üyelerine “Milletimize sorduk” yanıtını verici Bakan Kurum, Kanal İstanbul'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden milletin onayına sunulduğunu ve budun kabilinden müsaade maruz asrın en iri projesi bulunduğunu tabir etti. Kanal İstanbul'un boğazın hürriyet projesi bulunduğunu tamlayan Bakan Kurum, “Yüzde 52'si yeşil alanlardan oluşan, Türkiye'nin en çevreci kentçilik projesidir. Yapacağımız ihtiyat konutlarla İstanbul'u depreme hazırlayan iri indinde inkılap projesidir” dedi.

Kanal İstanbul'da 200 bilgelik adamının çalışmalarıyla Cumhuriyet tarihinin en serbest katılımlı, en saydam ÇED sürecinin yürütüldüğünü kail Bakan Kurum, laflarını şu halde sürdürdü:

“ÇED Raporu'nu 200 bilgelik insanımızın katkılarıyla hazırladık. Deniz muayeneleri yaptık. Dalga, taşkın, su kalitesi, aykırı suyu, hareket ve tsunami modelleme çalışmalarını titizce yürüttük. ‘Kanal İstanbul etrafına 1,5 milyon popülasyon gelecek' yalanlarına hala bitmeme ediyorsunuz. Dışarıdan popülasyon gelmesi bahis konusu değildir. Ne efsus ki Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların zılgıt dili kullandığına tanık oluyoruz. Müteahhitler, büyüklük kurumları, kurumların başındaki yöneticiler ve yurttaşlarımız zılgıt ediliyor. Bu budun tehditlere kulak asmaz, zılgıt edenleri görür ve müstelzim yanıtı verir. Yakmakla, yıkmakla, küfretmekle, zılgıt etmekle aykırılık edilmez. Siz ‘yıkmak' dersiniz, kılıç ‘yapmak' deriz. Siz yıkarsınız, kılıç yaparız. Yakıp yıkanlar yapmanın mutluluğunu, asar kazandırmanın gururunu, milleti sevinçli etmenin ne düşünmek bulunduğunu bilmezler.”

Bakan Kurum, başkaca Ankara'ya meydana getirilen AKM Millet Bahçesi'ni 15 günde 1 milyonun üstünde vatandaşın görüşme etmiş olduğu bilgisini verdi.

“Dünyadan haberiniz yok, memleketiniz Kastamonu'dan tek haberiniz yok”

CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın öz seçme bölgesi bulunan Kastamonu ile bağlılık “Abana ve Bozkurt ilçelerinde uran siteleri ile bağlılık tek muamelat yapılmadı, dört başı mamur esnaf mağdur” iddiasına “Dünyadan haberiniz yok. Memleketiniz Kastamonu'dan tek haberiniz yok. Öyle zannediyorum ki Kastamonu'ya da derinlemesine süredir gitmiyorsunuz” karşılığını verici Murat Kurum, “Kastamonu'da uran sitelerimizin sözleşmelerini yaptık. İnşaatlarını başlattık. Yüzde 25'ini tamamladık. 4 ay sonradan doğrulama edeceğiz” bilgisini verdi. Bakan Kurum, Baltacı'yı da sitenin açılışına çağırma etti.

“Salda'yı kılıç arı sili yaptık, evet siz Salda bu hâldeyken neredeydiniz”

HDP'li alt kurul üyelerinin Salda Gölü'nün korunmadığı iddialarına tepki yayınlayan Bakan Kurum, banak evveliyat hepsi alt kurul üyelerine dağıtılan kitapçıklardaki Salda Gölü'nün emektar ve acemi fotoğraflarına bakılınca korunup korunmadığının görüleceğini belirterek, “Salda'yı kılıç arı sili yaptık. Peki siz Salda bu hâldeyken neredeydiniz? Kumsal bölgeye anahtar girişini ağız ağıza durdurduk. Siz o vasıtalar kıyıya denli inerken neredeydiniz? Biz kıyıdaki ve çevredeki yararsız tepelerini temizledik, indinde bakir atılan göl uygulamasını yaşama geçirdik. O yararsız dağları varken neredeydiniz?” sanarak sordu.

Bakan Kurum, HDP'nin çevreci aşama atmadığının altını çizerek, “Diyarbakır'a döktükleri betonu gördük, şehremaneti kasasında olması gerekirken, milletin cebinde olması gerekirken, şehremaneti kaynaklarının yıldırı örgütlerine ne peşkeş çekildiğini gördük. Milletimize de açıkladık. Siz de o süreci baş döndürücü dobra bilirsiniz. O rantiye ifadelerini de değiştirmeden iadeli ediyorum. Kimin rantçı, kimin yağmacı, kimin talancı, kimin tahribatçı bulunduğunu milletimiz baş döndürücü dobra biliyor” sanarak konuştu.

“Marmara Denizi'ni arkalamak düşüncesince gençlerimize yalan verdik”

Marmara Denizi hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin Marmara Denizi'nin ekolojisini, dirim bilimsel çeşitliliğini arkalamak ve elan derinlemesine soluklu indinde izlem dah etmek düşüncesince ortaya konulmuş bulunan indinde düzentileme bulunduğunun altını çizen Bakan Murat Kurum, projenin bilgelik insanlarının hazırladığı raporlar sonucunda meydana getirilen baş döndürücü şümullü indinde kodifikasyon bulunduğunu belirterek, “Bu çalışmamız, Marmara Denizi'nde ve İstanbul Boğazı'nda ve üste bilvasıta şekilde Ege ve Karadeniz'de yer kirliliğini engel olmak için, bölgenin katıksız yapısını arkalamak içindir” dedi.

Adalar ilçesinde halihazırda katıksız siper alanlarının bulunduğunu, bu bölgelerde planlama ve müsaade yetkisinin de geçmişten bu tarafa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilişik bulunduğunu hatırlatan Kurum, Boğaziçi Kanunu kapsamındaki deniz boyu şeridi ve öngörünüm sahalarında sekretarya görevinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında olduğunu, yazı onayının ise Boğaziçi bayındırlık Yüksek Koordinasyon Kurulunda bulunduğunu anımsattı.

Bakan Kurum laflarını şu halde tamamladı:

“Biz İstanbul'umuza, ülkemize, ülkemizin geleceği gençlerimize indinde yalan verdik. Şu an bu sözümüzü tutuyoruz. İnşallah, Marmara Denizi Strateji Planımızla yaptığımız çalışmaların, aldığımız kararların ne denli kıymetli bulunduğunu göreceksiniz. Siz teşekkürname değer misiniz bilmem fakat milletimizin bahtiyar olacağından eminiz. Bu da bizlere yeter.”

Hidayet Türkyılmaz - Oğuzhan Halil Özbek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler