USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum'dan dar gelirliler düşüncesince konut açıklaması

Isparta'da esas atma ve açım törenlerine eklenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta'dan milletimize müşterek el hâlâ gır veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi sıfır yegâne müşterek vatandaşımız kalmay

Bakan Kurum'dan dar gelirliler düşüncesince konut açıklaması
24-06-2022 21:02

Bakan Murat Kurum, Isparta Kültür Merkezi'nde planlı Karaağaç Millet Bahçesi, İlk Fidan Dikimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Törene, TBMM Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve aşırı sayıda yurttaş katıldı.

Törende mütekellim Bakan Kurum, bugüne denli verdikleri değme lafı tuttuklarını dile getirerek, bu ziyarette de Isparta'ya yersiz gelmediklerini, iyi çav ve müjdelerle geldiklerini bildirdi. Toplam envestisman kıymeti 311 milyon vahdet bulunan 23 dev eserin açılışını Isparta'da gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, “Karaağaç kavim bahçemizi de evvel fidanlarıyla buluşturacağız. Açılışını yapacağımız tamamı projelerimiz, yatırımlarımız, toy kavim bahçemiz Ispartalı kardeşlerimize, ülkemize ve milletimize yararlı kademli olsun” dedi.

"81 ilimizde masum kabil çalışıyoruz"

20 sene ilkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, şişman Türkiye hedefiyle ortak seyahate çıktıklarını hatırlatan Kurum, “Bugün hamdolsun, şişman Türkiye'ye revan yolların taşlarını milletimizle beraberce çekmek düşüncesince masum misali, karınca misali ülkemizin ciharıyek yanında, 81 ilimizde çalışıyoruz. Vatandaşımızın ne sorunu var ise bu sorunları gidermenin gayreti süresince oluyoruz. Her projemizin, değme çalışmamızın merkezinde de bizlere alın teriyle, emeğiyle yardım veren, dayanak sağlayıcı insanımız var, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız var, sizler varsınız. Şehirlerimizi; milletimize duyduğumuz bu muhabbet ve inançla geleceğe hazırlıyoruz. Sosyal konuttan kentsel dönüşüme, madun ve yukarı çatı faaliyetlerinden mekân siper projelerine, kavim bahçelerinden hava dostu dönüşüme denli çalışmalarımızı değme bölgede geceli gündüzlü sürdürüyoruz. Isparta'mızın da doğal, tarihi, kültürel değerlerine bedel katacak çevresiyle, doğasıyla ahenkli projeler, icraat yapıyoruz. Bu çerçevede sonuç 20 yılda, şehrimize 18 bilyon lirayı fazla envestisman yaptık. Bakanlık namına ise 4 bilyon vahdet plan ürettik, üretmeye de bitmeme ediyoruz” diyerek konuştu.

İklim dostu yeşil transformasyon noktasında icraat yaptıklarının altını çizen Kurum, bu doğrultuda Türkiye'de şu anda 70 milyon metrekare büyüklüğünde 447 kavim bahçesi projelerinin olduğunu, bu bahçelerden 132‘sinin yapımını tamamladıklarını kaydetti.

"5 kavim bahçesi"

Isparta'ya hep büyüklüğü 273 bin metrekare bulunan 5 kavim bahçesi projelerinin bulunduğunu tamlayan Bakan Kurum, "Atabey Millet Bahçemizi elan ilkin açmış, siz değerli ziyaretçilerimizin hizmetine sunmuştuk. Senirkent kavim bahçemizin yapımına açıklık vermeden bitmeme ediyoruz. İnşallah 2023 senesinde siz değerli ziyaretçilerimizin hizmetine sunacağız. Bugün ortak gayrı kavim bahçesi projemizi başlatıyoruz. Karaağaç Millet Bahçemizin evvel fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Isparta'mızın birlik merkezinde 30 bin metrekare bölgede kuracağımız bu kavim bahçemizle; doğayı, zamanı ve yeşili baştan buluşturacağız. Millet bahçemizde bebek hile parkı, seyir yolları, kavim kıraathanesi ve yeşil avlu, dolanma yolu ve habitat alanları düz yazı ediyoruz. Ayrıca bakın burada görmüş olduğunuz ve 100 yılı aşkındır işlev veren zamanı gar binası da kavim bahçemizle zamanı ve natürel ortak birlik sağlayacak ortak planlama yaptık. Yine kavim bahçemizin bulunduğu bölgede mevcut su kulesi, başı çeken kaynağı ve lojman kabil yapıların da yenileme çalışmalarını tamamlayacağız. Bu garda hatıralarımızı yaşatmaya bitmeme edeceğiz. Bu manada arasında istasyon mevcut evvel ve biricik kavim bahçemizi de ülkemize kazandırmış olacağız. Önümüzdeki senenin evvel çeyreğinde bu projeyi tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Kuleönü ve Eğirdir'de de kavim bahçeleri planların tamamlandığını söyledi.
Bakan Murat Kurum, bugüne denli TOKİ Başkanlığıyla Isparta'ya hep envestisman kıymeti 1.5 bilyon vahdet bulunan 4 bin 204 konut, 105 karye evi ile arasında hastane, okul, kavim bahçesi, cami ve dükkanlardan oluşan 362 içtimai donatıyı kazandırdıklarını kaydetti.

"Yeni konutlar yapıyoruz"

Isparta'ya deminden de hep envestisman kıymeti 532 milyon vahdet bulunan bin 360 konut, 2 cami, yenileme projesi, kavim bahçesi ve içtimai donatıları en çabuk tamamlayacaklarını anlatım fail Bakan Kurum, “Bugün ortak geçmiş ziyaretimizde sizlere verdiğimiz ortak gayrı lafı elan namına getiriyoruz. Mutluluğun ve huzurun şehri Isparta'mızı, toy konutlarına, çocuklarımızı yunak ve emniyetli yuvalarına kavuşturuyoruz. Keçiborlu'da kentsel transformasyon projemiz kapsamında 61.6 milyon vahdet yatırımla tamamladığımız 167 konut, tecim merkezi ve caminin açılışını yapıyoruz. Isparta'mıza yararlı kademli olsun. Cumhurbaşkanımızın dar gelirli yurttaşlarımız düşüncesince başlatmış bulunduğu 150 bin içtimai konut projemiz kapsamında Çünür Mahallemizde birlik 1000 konut düz yazı ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sene bu konutlarımızın tamamını doğruluk sahibi 1000 Ispartalı ailemize doğrulama edeceğiz. Şimdiden toy yuvalarımız, çoğalan dükkanlarımız sizler düşüncesince yararlı kademli olsun” diyerek konuştu.

"Dar gelirliler düşüncesince konut hazırlamaya bitmeme edeceğiz"

150 bin içtimai konut projesi kapsamında Isparta'ya 2 projede hep 236 konut elan düz yazı ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, “Aksu'da 94, Eğirdir'de 142 konutumuz çabucak yükseliyor. Ekim ayında, bu konutlarımızı da sizlere doğrulama edeceğiz. Tabi Isparta'mıza, Ispartalı kardeşlerimize toy konut müjdelerimiz de var. Bugün sebebi ile Sütçüler ilçemizde 124, Aksu ikinci aşamada 159, Atabey 3. aşamada 250, Gelendost 3. aşamada 204, Senirkent'te 100, Gönen'de 71, Keçiborlu'da 340, biçim Kuleönü'nde 200, Isparta merkezde bin 350, Yalvaç'ta 200 konut edinmek kıl payı toplamda 3 bin konutluk projemizi başlatıyoruz. İnşallah tamamı konut projelerimizi en çelimsiz müddette tamamlayacak Ispartalı kardeşlerimizi toy yuvalarına kavuşturacağız. Isparta'dan milletimize ortak el elan yalan veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi sıfır biricik ortak vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar düz yazı etmeye, toy yuvalar kurmaya, yavrularımızı bahtiyar etmeye; aşkla, şevkle, azimle bitmeme edeceğiz” dedi. Kurum, elan yaşanabilir ortak yurt düşüncesince Isparta'ya müteveccih madun ve yukarı yatırımlarına bitmeme ettiklerini bildirdi.

"98 plan tamamladık"

Isparta'ya bugüne denli İller Bankası aracılığıyla envestisman kıymeti 600 milyon vahdet bulunan 98 projeyi tamamlamanın mutluluğu arasında olduklarını vurgulayan Bakan Kurum, “Bugün gine İller Bankamızla 228 milyon vahdet yatırımla tamamladığımız, şehrimizin en ehemmiyetli gereksinimlerinden olan; gizli alışveriş yeri, amme işlev binaları, mekân düzenlemeleri, site parkı, aykırı otoparkı, kanalizasyon, içmece suyu hattı, atıksu tasfiye tesisleri, devir enerjisi santralleri, tempo terası ve minval düzenlemesi kabil 22 dev eserimizi de gine sizlerle beraberce hizmete alıyoruz. Şarkikaraağaç-Çarıksaraylar-Çiçekpınar Grup atıksu tasfiye tesisinin ve Eğirdir ilçesi Sarıidris'te 2 Atıksu Arıtma Tesisi'nin imalinde bundan sonra sona geldik. Ayrıca merkezde Damgacı Sokak'ta 11 tescilli edinmek kıl payı 18 binada çıkmaz güzelleştirme projemize bitmeme ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Eğirdir Gölü"

Merkezde Üzüm Pazarı'nda bitmeme fail çıkmaz sağlıklaştırma projeleri düşüncesince belediyeye 6 milyon vahdet destekte bulunduklarını kaydeden Bakan Kurum, şu anda natürel sit sahası namına masun Eğirdir Gölü'nü ve etrafındaki iskân bölgelerini hususi Çevre Koruma Bölgesi namına anons ika çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

"Bambaşka ortak yükseliş zamanına giriyoruz"

“Atılımcı, girişimci, yatırımcı ruhla Türkiye anca ortak pozisyona geldi ki; yenilenebilir enerjide dünyanın izlemsel devletleri arasında” diyen Bakan Kurum, “İklim değişikliğiyle mücadelede en ön sıralardayız. İşte sonuç olarak, Enerji Bakanlığımızla birlikte; 18 ilimizde devletimize ilgilendiren 750 milyon metrekare, 750 bin dönüm arazimizi güneş, yel kabil yenilenebilir erke santrallerinin kurulması düşüncesince kullanıma açıyoruz. Türkiye'nin hava değişikliğiyle mücadelesinde, erke ihtiyacının karşılanmasında Allah'ın izniyle alelacayip ortak yükseliş zamanına geçiyoruz. İnşallah bu projeleri arttırdığımızda özlük enerjimizi, özlük elektriğimizi üreteceğiz. Türkiye'yi erke üzerinden sıkıştıran tamamı tehditlere erinç değme zamankinden aşırı elan dirençli, aşırı elan çelimli olacağız. Bu amacımızdan hareketle; ülkemizi, şehirlerimizi; yenilenebilir erke yatırımlarıyla, sanayisiyle, ticaretiyle, tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle, insanıyla geleceğe taşıyacağız. Bu rolü gerçekten namına sağlamak düşüncesince milletimizin bizlere nerede gereksinimi varsa, milletimiz bizlerden nerede olmamızı istiyorsa biz, orada oluyoruz, olmaya da bitmeme edeceğiz” ifadelerine toprak verdi.

"Milletimize verebilecekleri ortak bilinçlilik yoktur"

Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince çalıştıklarının altını çizen Bakan Kurum, “İşte bu çelimli motivasyonla yürümeye, koşmaya bitmeme edeceğiz. Ufka ve ufkun da ötesine gençlerimizle, milletimizle beraberce yürüyeceğiz ve hayallerimizi yapmak düşüncesince durmayacağız. Biliyoruz ki; 'yuvarlanan taş yosun tutmaz.' Ayağına taş değmesinden korkanların, işlemezlik kuyusuna düşenlerin, milletin değerlerine ecnebi olanların, bu ülkede sabit biricik ortak çivisi, dikili biricik ortak ağacı bulunmayanların; milletimize verebileceği, sizlere sunabileceği uğur boncuğu bilinçlilik yoktur. Türkiye'nin umudu, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin yarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize dev asar vermeye, muhabbet ile harman ergin bu toprağı işlemeye, istikbalimizi aydınlatmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

"Yola bitmeme diyecektir"

Isparta'yı Akdeniz'in bu alımlı goncasını; yurt ve kavim sevdasıyla; benzeşim sıfır ortak gül bahçesine çevireceklerine yer veren Bakan Kurum, “Biz milletimizle, Akdeniz'le, Isparta ile gömgök âlem kubbenin altında elan birçok yöntemler kıvrım etmeye bitmeme edeceğiz. Allah sevileni sevenin duasıyla korurmuş, dualarınızı fire etmeyin. Ben biliyor ve inanıyorum ki; bizleri duasıyla bağrına basan eren milletimiz AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanımızın vizyonunu ortak sefer elan ölçüm edecek ve üstün dereceli ortak oyla; 'Size boşluk vermek yok, sizinle yola devam' diyecektir” halinde konuştu.

"Rol manken projeler"

Süreyya Sadi Bilgiç ise Bakan Kurum'un Isparta'ya değme gelişinde heybesinin komple geldiğinin altını çizerek, “Yapılan planların değme bir tanesi Türkiye'de gösteriş manken oluşturabilecek projelerdir. TOKİ inşaatlarımız bitmeme ediyor. Isparta açısından bakılınca alım çalım donör planlar yapılıyor” diyerek konuştu.
Konuşmaların peşi sıra Keçiborlu ilçesinde TOKİ konutları doğruluk sahibi 5 aileye anahtarları doğrulama edildi. Yapımı tamamlanan planların kurdelesi Bakan Kurum ve tören düzeni çeşidinden kesildi.

İsa Akar-Gazi Taş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler