USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde dünkü birlikte çağa giriyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını kılıç karşılıyoruz. Bu kararla beraberce bundan sonra belediyelerimiz dönüşümü baş döndürücü hâlâ şen yapacak, aceleci yapacaklar." dedi

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde dünkü birlikte çağa giriyoruz
30-07-2022 00:04
Bursa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de dünkü ortak devre giriyor, belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını kılıç karşılıyoruz. Bu kararla beraberce bundan sonradan belediyelerimiz dönüşümü baş döndürücü hâlâ şen yapacak, çabuk yapacaklar." dedi.

"Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydanı İlk Taş Yerleşimi", "Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"nin asliye atma ile "Hamitler Macera Parkı"nın açılış töreninde mütekellim Kurum, Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti tabir etti.

Yatırım bedeli 2 bilyon vahdet bulunan 3 bin 689 ev ile 541 dükkanın bulunmuş olduğu 6 projenin baz noktasını attıklarını, bitirilen projelerde açacak teslimi yaptıklarını, 15 projenin de açılışını gerçekleştirdiklerini tamlayan Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle planlı kentsel inkılap projesi kendisince bilgelik verdi.

Bursa merkezin yanı esna ilçelerde ehemmiyetli planların yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, Karacabey'de tarih enerjisi santralinden oluşan mecmu 628 milyon vahdet eserin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kurum, şöyleki konuştu:

"Ağustos ayında inşallah Cumhurbaşkanımız, cumhuriyet tarihimizin en şişman içtimai ev projesini milletimizle paylaşacak. Bursa'da da dünkü binlerce yuvamızı inşallah sizlere kazandıracağız. Ben Osmangazi Sıcaksu bölgemizin levent boylu senelerdir beklediği müjdemizi de veriyorum. 690 konut, 92 dükkanımızın çalışmalarına ilkgüz sebebiyle başlayacak, en çelimsiz müddette tamamlayacağız. Tabi ortak müjdeyi de Yıldırım ilçemize veriyoruz. Mevlana Mahallesi'nde yurttaşlarımızın yüzdelik 90'ı ile barışma sağladık. 8. aşamada 601 konutluk projemize başlıyoruz. Osmangazi'ye Yıldırım'a iyi kademli olsun."

"Milletimizi baş döndürücü seviyoruz"

Kentsel dönüşümün önemine dikkati çekici Kurum, "Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de dünkü ortak devre giriyor, belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını kılıç karşılıyoruz. Bu kararla beraberce bundan sonradan belediyelerimiz dönüşümü baş döndürücü hâlâ şen yapacak, çabuk yapacaklar. Vatandaşlarımızla beraberce bu inkılap dönemini baş döndürücü hâlâ çalışan halde yürüteceğiz. Gayemiz, milletimizin dirilik ve servet sağlığını korumak. Çünkü biz, milletimizi baş döndürücü seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydan Projesi'nin alana bedel katacağını vurgulayan Kurum, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Medeniyetimize dirilik suyu veren, taşa esans üfleyen ecdattan ilhamla kılıç de çağ Hanlar Bölgesi'ndeyiz. 'Tarihe Vefa Geçmişe Saygı' sloganıyla başlattığımız alan projelerimiz kapsamında yeşil Bursa'yı, şişman tarihiyle buluşturmak düşüncesince önceki taşı daima beraberce yerleştiriyoruz. Bu manada Bursa'da han, bedesten ve çarşıların arazi almış olduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin esasen devir yüzüne çıkarılması kapsamında dü sene ilkin buraya geldik, sizlere hayalimizi anlattık ve ortak lakırtı verdik. Bu zamanı alana dokunca veren, özellikle il müdürlüğümüzün elden tarafındaki 24 kıvrık Tower Plaza ile bu arada mükemmel 37 binayı yıktık. Şimdi etrafını ağız ağıza açtığımız bu bölgede mükemmel 500 milyon vahdet ortak envestisman gerçekleştirdik."

Projeyle Bursa'nın zamanı kimliğinin ön plana çıkacağını, Pirinç Han ve İpek Han kabil zamanı hanların görünürlüğünü artıracaklarını dile getiren Kurum, "Toplam 2 bin metrekare büyüklüğünde 3 nüsha meydan, 19 bin metrekare açıkça ve yeşil alan, arazi altında 12 bin 500 metrekare gizli park yeri arazi alacak. Biz taş adına taş koyanların yolundayız. Birileri kabil milletin önüne, milletin işlerine, milletin hedeflerine taş koyanlardan olmadık." diyerek konuştu.

Bakan Kurum, Bursa'da bedeli 2 bilyon 573 milyon vahdet bulunan ve zarfında 2 bin 780 konut, 217 dükkan, amme yapıları, meydanlar, otoparklar, içmece suyu, kanalizasyon, rahmet suyu, atılan su ayıklama tesisleri ve tramvay hatlarının arazi almış olduğu 34 projenin de kâffesi hızıyla yürütüldüğünü kaydetti.

İnegöl, Nilüfer ve Çekirge kavim bahçelerini de baş döndürücü çelimsiz müddette önceki fidanlarıyla buluşturacaklarını özetleyen Kurum, "Allah’ın izniyle bu planlar tamamlandığında Bursa'yı emektar günlerinden baş döndürücü hâlâ çelimli ortak halde hâlâ yeşil, hâlâ çevreci, hâlâ bembeyaz bir duruma daima beraberce getireceğiz. Bunu beraberce başaracağız." dedi.

"Milletimiz müstelzim yanıtı sandıkta verecektir"

Kurum, millete görev ederek asar ürettiklerini dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Mevlana'nın dediği gibi, ayağımızın birtanesini Bursa'ya, ülkemize, dil coğrafyamıza sabitliyor öbür ayağımızla dünyayı dolaşıyoruz. Ulu çınarın gölgesinde tanıdık rüyayı baştan hayatta olmak için, baştan neşelendirmek düşüncesince canla başla çalışıyoruz. Elbette bazıları bahanelere sarılacak, bazıları işleri savsaklayacak, bazısı süreçleri öne sürüp sorumluluktan kaçacak fakat kılıç milletimizle çalışmaya, milletimizle yürümeye, milletimizle şişman muvaffakiyet hikayelerini yazmaya bitmeme edeceğiz. Bu noktada 2023 seçimleri şişman ortak ehemmiyet bildirme ediyor. Bu seçimler, uzluk ile kifayetsizliğin, hasep ile yetersizliğin, canlı ile tembelin seçimidir."

Bu seçimlerin çelimli istiklal ile taşeronluğun, lakırtı kail hesabına lakırtı dinlemeyi yeğleme edenlerin, cesurlar ile gümrüksüz güreşenlerin savaşı bulunduğunu vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Biz burada denir ki 'Rüzgar olsanız şu celil çınarın yaprağını çetin sallayamazsınız.' Varsın global odaklar size masalar açsınlar, varsın Türkiye düşmanları sizinle ayrımsız dili kullansınlar, varsın millete husumetli olanlar sizinle taraf yana dursunlar. Bize eren milletimiz yeter, bizlere Türkiye yeter. Bursa'dan 'hodri meydan' diyoruz. Kurduğunuz oyunlar boşa çıkacak, büyükelçilerin masasında yapmış olduğunuz hesaplar çarşıda bozulacak, hata hesabınız behemehâl sandıktan dönecektir. Aziz milletimiz şişman Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı'nı üstün dereceli ortak oyla destekleyerek sizlere müstelzim yanıtı sandıkta verecektir."

Törende, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da birer görüşme yaptı.

Bakan Kurum, Yıldırım ilçesindeki "Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli ile Osmangazi ilçesindeki Hamitler Macera Parkı'nın açılışına da tören bölgesinden videokonferansla katıldı.

Daha sonradan kurdele kesilerek inşası tamamlanan planların açılışları gerçekleştirildi.

Kurum, törenin böylecene Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydan Projesi'ndeki önceki kilit taşını yerleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler