USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Ev sahibi sıfır tek vatandaşımız kalmayıncaya denli konutlar düz yazı edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah elverişsiz gelirli ev sahibi sıfır tek vatandaşımız kalmayıncaya derece konutlar nesir etmeye, yuvalar kurmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum: Ev sahibi sıfır tek vatandaşımız kalmayıncaya denli konutlar düz yazı edeceğiz
14-01-2022 17:16
Nevşehir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, maktul PKK'lı teröristle ışık çektirmesine ilişkin, "Biz, milletimize bulunan sözümüzü tutmaya çalışırken bazılarının teröristlerle yalan kestiğine tanık oluyoruz. Bu esasen malumun ilanıdır. Bunların ulu divan çatısı altında mevcut olması, hukukun da vicdanın da katiyen onama etmeyeceği ortak durumdur." dedi.

Çeşitli programlara eklenmek düşüncesince Nevşehir'e mevrut Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki ortak otelin konuşma salonunda kaymakamlık ve kasaba şehremaneti başkanları ile ortak araya geldi.

Basına gizli toplantının arkası sıra şehir merkezine güzeşte Kurum, Kapucubaşı Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm İnşaat Sahası'nda planlı şişman esas atma törenine katıldı.

Burada mütekellim Bakan Kurum, AK Parti iktidarı yerine ülkeye ve millete borçlarını yapmak düşüncesince aralıksız çalıştıklarını, ne kentte ortak fariza mevcut ise yaşama geçirebilmek düşüncesince hız gösterdiklerini kaydetti.

TBMM'nin vatanı işgalden kurtarıp, Cumhuriyeti anons fail gazi ve hür ortak divan bulunduğunu dile getiren Kurum, göz boncuğu kimsenin şehitlerin kemiklerini sızlatamayacağını vurguladı.

Gazi Meclis'in, 15 Temmuz'da çıyan FETÖ teröristlerine alan okuduğunu ve milletin sarsılmaz iradesini, istiklal ruhunu etraflı dünyaya gösterdiğini aktaran Kurum, şu şekilde bitmeme etti:

"Biz, milletimize bulunan sözümüzü tutmaya çalışırken bazılarının teröristlerle yalan kestiğine tanık oluyoruz. Bu esasen malumun ilanıdır. Bunların ulu divan çatısı altında mevcut olması, hukukun da vicdanın da katiyen onama etmeyeceği ortak durumdur. Şehitlerimizin ahı, şehitlerimizin annelerinin ve babalarının ahı, teröristleri, terörle yalan kesenleri ve bunlarla saf kolalama yürüyenleri mahşeri vicdanda yargılayacak ve ezel ebet mahkum edecektir. HDP'nin terörle yavuklu bulunduğunu anladık da Yozgat'ta 'Kandil’i yerle ortak edeceğim' diyen, zaman ise TBMM'de onlarla saf kolalama gezenlere ne diyeceğiz? Yoksa siz de HDP'nin sözcüsü, Kandil'in sözlüsü mü oldunuz? Siz, 'gerekirse ortak tane kurşunum kalana sincap vatanı savunurum' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetine hainlik ettiniz. Aziz milletimiz bu ihaneti affetmez, teröre hoşgörü gösterenlere katiyen sabır etmez ve bunlara müstelzim yanıtı esbak bulunduğu derece zaman de ferda da kesinlikle verecektir. Varsın onlar terörle, teröristle saf kolalama girsinler ayrıca yalan kessinler. Biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle yürümeye ve hemen milletimize fariza etmeye, asar üretmeye Allah'ın izniyle bitmeme edeceğiz."

Nevşehir'deki üç projenin temeli atıldı

Bakanlık yerine çelimli Türkiye hedefiyle "çevreye okkalı şehirler" vizyonuyla 81 ilde 84 milyon yurttaş düşüncesince emek vermeyi sürdüreceklerini tamlayan Kurum, Nevşehir'de yaşama geçirilecek planların şehir halkına hayır olmasını diledi.

Nevşehir'de ​​​​​​​kentsel dönüşümle imal edilen konutların dışında, içtimai mesken projelerinin de yapımına bitmeme edildiğini kaydeden Kurum, "İnşallah elverişsiz gelirli ev sahibi sıfır göz boncuğu vatandaşımız kalmayıncaya derece konutlar mensur etmeye, yuvalar kurmaya bitmeme edeceğiz. Nevşehir'imizde bugüne derece 2,2 bilyon liralık yatırımla 7 bin 471 mesken ile içtimai teçhizat ürettik. Yatırım kıymeti 735 milyon liralık bulunan konut, dükkan, tecim merkezi, esenlik ocağı, jandarma binası, ekol ve caminin yapımına bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Kurum'un konuşmasının arkası sıra İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya afsun yaptı, Nevşehir Kalesi ve Kozaklı Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Derinkuyu İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, kaymakamlık ve kasaba şehremaneti başkanları ile yurttaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler