USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı icra ettiği konuşmada, “20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye bitmeme ediyoruz” ded

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'
07-12-2022 22:08


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, “Bugün 81 şehrimizde yaptığımız kentsel dönüşümü; yavrularımızın gelecek meselesi namına görüyor, 922 ilçemizin tamamını adeta yeniden alçak yeniliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güzeşte 20 yılda, dört dörtlük 13 milyon vatandaşımızın, ayrıksı indinde ifadeyle, Yunanistan, Portekiz, İsveç nüfuslarına denktaş sayıda insanımızın dirlik içinde yaşamış bulunduğu dört dörtlük 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik. Bir seferberlik şuuruyla; şu anda sahada, 250 bin konutumuzu, canla başla yeniliyoruz. İstanbul'umuzda dört dörtlük 695 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugün, 39 ilçemizde girilmedik mahalle bırakmadık. İstanbul'un değme noktasına yayılan dört dörtlük 93 bin yuvanın yenilenmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Ankara'da ise şimdiye derece 39 bin konutun dönüşümünü bitirdik, kestirmece 5 bin emniyetli yuvamızı en çelimsiz müddette milletimize sunacağız” dedi.

“Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı, hususuyla hele ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında on paralık olmadı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, bugün nice ümranlı ülkenin bile, ekonomiye ilişikli nedenlerle; içtimai talih uygulamalarını askıya aldığını vurguladı. Türkiye'nin ise topu topu ağır şartlara karşın değme devir bulunduğu gibi, milletin olanı millete verdiğini tamlayan Bakan Kurum, şunları söyledi:
“TOKİ'mizle ürettiğimiz, 1 milyon 170 bin içtimai konutla tek ülkenin hazırlamaya cesurluk bile edemeyeceği indinde gelecek yatırımını yaşama geçirdik. Şu an 81 ilimizde 138 bin yeni yuvamızın yapımı sürüyor. Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı. Hele hususuyla ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında on paralık olmadı. Bizim kulağımız da, aklımız da daim millette oldu, milletimizin rızasında oldu. Türkiye namına öz kaynaklarımızı oluşturduk, planımızı yaptık, milletimiz bizlerden yeni yuvalar istedi, kılıç de yaptık. Şimdi gene Cumhuriyet tarihinin en iri içtimai konut hamlesini yerel ve ulusal imkânlarımızla, iri indinde gururla başlattık.”

“İhalesi meydana getirilen ve münakasa evresinde bulunan konut sayımızda şu an nedeni ile 22 bin 500 sayısına ulaştık”

500 bin içtimai konut, 1 milyon altyapısı ve imarı müstahzar konut arsası ve 50 bin iş yerini halkın hizmetine sunduklarını tamlayan Bakan Kurum, “Projemize; 8 milyonu fazla vatandaşımız müracaat yaptı. 5 milyon 135 bin müracaat ise kuraya katılmaya doğruluk kazandı. 2 milyon 30 bin kabilinden üstün dereceli indinde müracaat sayısıyla, kendilerine güvenmeyen mahfillerin tamamına zamanı indinde karşılık verici gençlerimizin değme birine, ayrı ayrı, teşekkürname ediyor, alınlarından öpüyorum. Ekim ayında temellerini attığımız 5 bin 615 konutumuzla beraber; ihalesi meydana getirilen ve münakasa evresinde bulunan konut sayımızda şu an nedeni ile 22 bin 500 sayısına ulaştık. Kura çekimlerimiz; 2023 Mart ayına derece topu topu illerimizde tamam olacak. İnşaatlarımızın başlamasıyla da inşallah hususi sektörümüz de harekete geçecek, konut arzı yükselecek, hacısı hocası kazanacak, en önemlisi de bu budun kazanacak, Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.

“Bu dev hamlenin teminatı; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Bakan Murat Kurum, “İlk Evim, İlk İş Yerim” içtimai konut projesinin teminatını soranlara cevaben şöyleki konuştu:
“Bu dev hamlenin teminatı da garantisi de, bundan ilk bulunduğu kabilinden bundan böyle da, çelimli Türkiye'nin mimarı, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Buradan da anons edelim. Sosyal konutta yeni aşamaları başlatmaya, yeni içtimai konut müjdelerini arkası peşine vermeye, milletimize yeni yuvalar kurmaya, buradan, milletin kürsüsünden gır veriyoruz

“3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sorun”

Bakan Murat Kurum, “Antalya Manavgat'ta sarıldığımız İbrahim amcamızı emniyetli indinde hayata, Muğla'mızda Ayşe teyzemizi yeni indinde yuvaya kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Devlet-millet bir araya gelmesinden huzursuz olanların; değme iyiye kötü, değme güzele çirkin, değme hayra fenalık diyenlerin ithamlarına rağmen; bugün topu topu bu facia sahalarında 45 bin konut, iş yeri, ahır, karye evini iri miktarda tamamladık, teyit ettik. Bu hakikatler ortadayken; bizlere dönerek ‘yapmadınız, bitirmediniz' diyenlerden, şöyleki indinde aynaya bakmalarını; 3,5 senedir yönettiğiniz belediyelerde ne yaptığınıza, ne yatırımları başardığınıza bakmanızı başta salık ediyorum. Başınızı ellerinizin arasına koyup; bu şehirlere müteaddit metrekare yeşil meydan kazandırdığınızı, 3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sormanızı değme birinizden dileyiş ediyorum. Biz Allah'ın izni, 85 milyonun güveniyle, milletimizi hamam yuvalarına kavuşturduk; bundan böyle da kavuşturmaya aşkla, azimle bitmeme edeceğiz. Şunu hacısı hocası aşırı dobra bilmelidir; facia alanlarında, tarihin en iri dönüşümlerine imza atan indinde Türkiye var. Devletine güvenen indinde budun var, bu itimatı budun lehine kullanan indinde Türkiye var. İşte bu Türkiye; bu afetlerle ve hava değişikliyle mücadeleyi; Türkiye'nin gelecek ve bağımsızlık meselesi namına görmektedir” dedi.

“Fethin ve zaferin bayramı; Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına topu topu halkımızı çağırma ediyorum”

Bakan Kurum, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin karşısına dikilen güya çevrecilere, maskelenmiş doğaseverlere milletin kürsüsünden tabir buyurmak istiyorum ki; Türkiye'nin en iri budun bahçesini; ağaçları, fidanları, gölleriyle; 29 Mayıs 2023'te, İstanbul'un mutlu fethinin 570. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ben şimdiden, topu topu halkımızı, vekillerimizi, İstanbul'da düzenlenecek fethin, yeşilin ve zaferin bayramına çağırma ediyorum” dedi.

“2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi hâlâ istihdam edeceğimizi mutlulukla tabir ediyorum”

Bakan Kurum, “Türkiye genelinde 3 bin kilometre çiftteker yolu ve 3 bin kilometre yeşil ilerleyiş yolu vermek düşüncesince çaba ettiklerini belirterek, “Şu anne derece bin 615 kilometre çiftteker yolunu, bin 200 kilometre yeşil ilerleyiş yolu ve mekân dostu sokağı, gene 11 bin metrekare kavga pürüzünü tamamladık. Tüm bu mekân ve kentçilik projelerinde; istihdama kattığımız 25 bin gencimizle beraberce çalışıyoruz. 2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi hâlâ istihdam edeceğimizi mutlulukla tabir ediyorum” sanarak konuştu.

“Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip zelzele bütçesini kısamaz” dedi.

Deprem mevzusuna da yer veren Bakan Kurum, “Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip zelzele bütçesini kısamaz. Milletin yaşamını ilişik bu meseleyi, on paralık indinde biçimde erteleyemez; reklam ve idrak faaliyetleriyle zelzele gerçeğini gölgeleyemez. Kentsel dönüşüm, terörle savaş derece önemlidir, değme çeşitli siyasetin de, değme çeşitli istek düşüncesinin de üstündedir, üzerindedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler