USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca: 'Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak düşüncesince tedbirlere uymalı ve en endamsız müddette mükemmel aşılı bir duruma gelmelisiniz” dedi.

Bakan Koca: 'Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir'
20-10-2021 23:38

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca'nın başkanlığında videoteyp konuşma yöntemiyle toplandı. Saat 17.00'de süregelen toplantının arkası sıra Bakan Koca, içtimai iletişim araçları hesabından kayıtlı yanında izah yaptı.

Bilim Kurulunun çağ salgının seyri, genç nüfusun olaylar içerisindeki dağılımı, telkih programımızın değerlendirmesi ve influenza gündemi ile toplandığını tamlayan Bakan Koca, “Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir” dedi. Bakan Koca, “Salgının çağ eriştiği halde günce tahminî 30 bin olay ile erinç karşıyayız. Vakaların averaj yaşlarının sakıt olması ve aşılanmış iktisap etmek nedeniyle hastanelerimizin kapasitesini zorlayacak yanında marazlı yükü ile karşılaşmıyoruz. Vakalarımızın gözyaşı averajı düşerken, ister servislerde gerekse dip iş ünitelerinde maatteessüf halen büyüklerimiz yatmaktadır. Kayıplarımızda da gene ati yaşlarındaki büyüklerimiz belirtik halde çoğunlukta. Bununla beraberce bundan böyle Vakalarımızın az şimdi ½ si 30 gözyaşı altındaki vatandaşlarımız. Gençlerimiz rahatsızlığı hastaneye yatmadan geçirseler de bulaştırabilecekleri büyüklerimiz halen hastanede otama yapılmak durumunda kalabiliyor. Bu gidiş bundan böyle sorumluluğun ergenlerde bulunduğunu tasdik ediyor. Salgının önceki dönemlerinde en aşırı bunama 65 gözyaşı beden büyüklerimize uygulanmış ve iri yanında fedakarlıkla kurallara uymuş ve sorumluluklarını adına getirmişlerdi. Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir. Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak düşüncesince tedbirlere uymalı ve en çelimsiz müddette mükemmel aşılı duruma gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa çağırma ediyorum” sanarak konuştu.

“Aşı yanında numara basamak telkih bulunan insanları koruyor”

Bakan Koca, “Aşı programımızda yanında aşırı vatandaşımız telkih ergin bulunmasına karşın yanında yavaşlama ilgi çekmektedir. Aşı mükemmel aşılı duruma gelmeden aşırı limitet dulda sağlıyor. Hele maşer bağışıklığı elde edilmeden ne genişliğinde mesai versek de yayılım bitmeme ediyor. Aşılanma oranının faziletkâr olması telkih olmayanları korumuyor. Hiç birimiz nede olsa eller telkih he ego olmasam da kabil düşüncesinde olmamalı. Aşı yanında numara basamak telkih bulunan insanları koruyor. Kendi korumamız kişi aşımızdır. İkinci düze ve anımsatma dozu aşısının tarihi mevrut yurttaşlarımızın on paralık zaman kaybetmeden aşılarını tamamlamaları evvela kendileri sonraları kâffesi maşer düşüncesince akıbet basamak değerli yanında hamle olacaktır. Israrla ve tekrarla sizleri telkih olmaya ve aşılarınızı tamamlamaya çağırma ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir çağrım da domestik aşımız Turkovac için”

Yerli telkih Turkovac düşüncesince çağrıda mevcut Bakan Koca, “Aşımızın geliştirilmesinin değme safhasında ari yanında bilgelik heyeti telkih çalışmasının neticelerini değerlendirerek yanında ahir evreye geçmiş bulunmasına müsaade vermektedir. Bilimsel çalışmaların ari bilgelik insanlarımızca değerlendirildiğinden ve garanti dibine alındığından tehlikesiz olunuz. Bulunduğumuz etapta ise 2 düze inaktif telkih ergin metin bireylerin fahri alegori dayanak vermesine gerekseme var. Kendi aşımız kişi gücümüzdür. Bu güce çelim katacak gönüllüler e-nabız üstünden fahri olmaya başvurma edebilir yada en DOĞRU site hastanesine ulaşabilirler. Yerli aşımıza dayanak verin, salgına erinç kişi güvencemiz konkre duruma gelsin” halinde konuştu.

“Bu sene dünyada influenza artım eğiliminde bulunmasına rağmen, hâlâ devletimizde görülmedi”

Bakan Koca, “Geçen sene bildiğiniz hemen hemen influenza az şimdi on paralık görülmedi. Tüm dünyada ister peçe kullanması hasebiyle gerekse virüsün yayılım yollarının limitet olması sebepleriyle yanında influenza salgını görülmedi. Bu sene dünyada influenza artım eğiliminde bulunmasına rağmen, hâlâ devletimizde görülmedi. Ancak öteki teneffüs metodları virüsleri ise yayılmış halde görülmeye başladı. Bu gidiş peçe ve aralık kullanımında bu sene güzeşte yıla layıkıyla şimdi hareketsiz olduğumuzu gösteriyor. Tedbir bizi influenzaya erinç da korur. 65 gözyaşı beden büyüklerimiz ve riziko grubundaki yurttaşlarımız düşüncesince enflüanza aşıları tanımlanmaya başlanmıştır. Aşılar stoklara girdikçe influenza aşısı tanımlanmaya bitmeme edilecektir” ifadelerini kullandı.

“En kemiksiz halde ve azimli yanında tavırla okullarımızın kapanmasının katiyen ruzname olamayacağını yanında el şimdi anlatım ediyoruz”

Okulların açıkça patron kalmayacağına da yer veren Bakan Koca, “Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine aşırı sayıda 'Okullar açıkça duracak mı?' sorusu ile başvurma edilmesinde şikayetçi. En kemiksiz halde ve azimli yanında tavırla okullarımızın kapanmasının katiyen ruzname olamayacağını yanında el şimdi anlatım ediyoruz. Okulların kapanması bahis konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu probleminin gündemde kalmasının ise tek faydası da anlamı da yok. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin değme kademesinde beniz yüze tahsile bitmeme edeceğiz” dedi.

Musa Erdoğan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler