USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca: “50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sevindirici olan toy müşterek müjdeyi hasretmek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik, gelecek günlerde ihalesini yapacağız” dedi.

Bakan Koca: “50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik”
25-11-2021 22:07

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında banak gerçekleştirdi. Sunum sonra milletvekillerinden mevrut soruları cevaplayan Bakan Koca, “Sabah konuşmamda emekleri tamam olan Turkovac aşımızın Acil Kullanım Onayı'na başvurduğunu söylemiştim. Özellikle siz değerli ziyaretçilerimizin de sevineceğinizi umduğumu belirtmiştim. Şimdi gene müjdeli olan dünkü müşterek müjdeyi özgülemek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik, istikbal günlerde ihalesini yapacağız. Dünyanın bu alandaki en çağdaş ve ümranlı merkezi bulunduğunu bildiğimiz merkezin inşaatını doğacak senenin böylece dolaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“(Molnupiravir) 3-4 hafta süresince vatandaşımız ile buluşturacağımızı beklenti ediyorum”

Covid-19 ile alakadar muhtelif görüşler söylendiğinin altını çizen Bakan Koca, “Molnupiravir aktif fiil maddeli çıkar yol düşüncesince ‘yurtdışından realizasyon edecek misiniz' sorusu soruldu. Molnupiravir ilacı Covid-19 düşüncesince ruhsatlandırılan, FDA düşüncesince şuan icazet etabında ve İngiltere'de de icazet almış müşterek ilaç. Bu ilaçla alakadar gene önceki el sabık hafta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, doğrusu Cumhurbaşkanımızın imzası ile mecburi lisans verildi. Yani vatanımızda bunu halis muhlis firmalara da bildirdik, bu ilaçla alakadar bizlere başvurma edebilirsiniz. Zorunlu ruhsatname kapsamında değerlendireceğiz, ruhsatname vereceğiz ve devamında da vatandaşımızı er devirde bu çıkar yol ile buluşturacağımızı anlatım geçirmek istiyorum. Dolayısıyla 700 dolar olan ilacın 30-35 kıvrım oranında elan az değerli olacağını kestirim ettiğimiz ilacı, 3-4 hafta süresince vatandaşımız ile buluşturacağımızı beklenti ediyorum” halinde konuştu.

“(SMA taramaları) Yıl bitmeden dünyaevi önceleri mecburi tarama kapsamına halis muhlis Türkiye'de başlayacağız”

SMA'nın evlatları ve ailelerin ilişik akıbet aşama alıngan müşterek öz bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, “SMA ile dövüşmek doğrusu engel olmak gerekiyor. Resesif sabık müşterek illet bulunduğu düşüncesince evcilik önceleri mecburi tarama kapsamına alıyoruz. Bununla alakadar bildiğiniz üzere 3 ayrıca 4 haftadan beri eksiltme süreci bitmeme ediyor. Bu proses tamamlandı. Olması müstelzim en akla yatkın maliyet noktasına da mevrut oldu. Yıl bitmeden dünyaevi önceleri mecburi tarama kapsamına halis muhlis Türkiye'de başlayacağız. Ayrıca dünkü doğan bebeklerimiz düşüncesince biliyorsunuz ki ökçe düşünce alıyoruz. Yine bire müşterek çerçevede dünkü doğan bebeklerimize de bu açıdan topuktan kan alarak SMA taramasını yapıyor olacağız. Çünkü bu tedaviyi belirliyor olacak” sanarak konuştu.

“KPSS puanına göre, ÖSYM çeşidinden yapılacak yerleştirmeyle, röportaj yapılmadan 30 bini kontratlı afiyet mensubunun alıntı süreci başlıyor”

40 bin sağlıkçının atamasının gerçekleştirileceğini anımsatan Bakan Koca, “40 bin isim ile ilgili; KPSS puanına göre, ÖSYM çeşidinden yapılacak yerleştirmeyle, röportaj yapılmadan 30 bini kontratlı afiyet mensubunun alıntı süreci başlıyor. Ayrıca gene röportaj yapılmadan ad çekme ile 10 daima iştirakçi alımı da yapılır olacak. Hemşire, ebe, afiyet teknikeri, psikolog, toplumsal çalışmacı, biyolog, odyolog, bebek gelişimci, iş ve düşkü terapisti, gönül ve müzakere terapisti ve afiyet fizikçisi unvanlarında alıntı olacak” açıklamasında bulundu.

“(TUS) Dershanelerdeki önemsiz nüanslar ile ayrımlılık oluşturulmasının önüne geçilmesi kanaatindeyim”

Bakan Koca ayrıca, hekimlerin emek özgülemek koşullarının iyileştirilmesi düşüncesince çalışmalarının sürdüğünü bu kapsamda meclise müşterek testis kanun teklifi sunacaklarının altını çizerek, “(Torba kanun teklifi) Mesai sonrası çalışmanın isteğe ilişkin namına art getirilmesi ve tekaütlük düşüncesince güzel müşterek tashih yapılması gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. Öte taraftan Bakan Koca, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı (TUS) dair da tensikat yapılacağını söyledi. Bakan Koca, öz hakkında, “(TUS) Dershanelerdeki önemsiz nüanslar ile ayrımlılık oluşturulmasının önüne geçilmesi kanaatindeyim ve bundan dolayı atom çekirdeği müfredattan sorular sorulması, ekol puanı ve icra ettiği misyon esasi alınarak müşterek misyon puanının da buna arttırma edilmesi icap ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca, eczanelerde bazısı ilaçların bulunamadığı iddialarına müteveccih olarak, “Geçen sene az elan on paralık influenza ve itici algınlığı görülmedi. Bu sene da benzeri durumun olabileceği düşünen müstahsil şirketler tam oranda istihsal yapmadı. Soğuk algınlığı ve enflüanza üzere emraz ise bu sene 3-4 kıvrım arttı” halinde konuştu. Bakan Koca, evren genelinde yaşanmış olan incelmemiş öz problemi nedeniyle üretimi yavaşlayan ilaçların muadillerinin alınarak vatandaşın dava yaşamasının önüne geçildiğini kaydetti.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler