USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kirişci'den 'gıda güvenliği' vurgusu: Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten hiçbi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, değişen teknolojinin ve bazısı sentetik oluşumların halkı doyurmadığını belirterek, "Aslolan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten ekincilik sektörüdür. Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten tek farkı yoktur." dedi.

Bakan Kirişci'den 'gıda güvenliği' vurgusu: Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten hiçbi
11-03-2022 12:52
Adana

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri ve öteki ilgililerle Vali Süleyman Elban'ı ziyaret etti.

Şeref defterini imzalayan Kirişci, burada meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın namına Tarım ve Orman Bakanlığı vazifesini verme etmesinin arkası sıra "tarımın başkenti" Adana'da bulunmaktan kut duyduğunu söyledi.

Özellikle önceki ziyaretlerini "tarımın başkenti" şekilde değerlendirdikleri Adana'ya yapmanın akilane ve uygun olacağına değişmeyen verdiklerini aktaran Kirişci, Sarıeroğlu bilhassa edinmek az daha geldikleri andan itibaren kendilerine benzeyen nazarıitibar ve muhabbet gösterenlere teşekkürname etti.

Kirişci, ahit şehirde olacağını, ferda da Konya Tarım Fuarı'na katılacağını belirterek, şöyleki konuştu:

"Adana'mız gelişigüzel bakımdan gelişigüzel şeyin en iyisini, en güzelini doğruluk fail kentimiz. Rabb'im bizlere de bu hizmeti lütfetti. Hizmet süremizde Adana'mızı şimdi elleme birlikte düzeye boşaltmak namına gayretlerimiz olacak. Daha şimdiden Adana'ya bağlı bazı adımları atmaya başladık. Bunları bilhassa il başkanımız, milletvekillerimiz elbette ki burada valimiz var, Valimiz iri birlikte çaba, himmet içerisinde. Bunları gerçekleştireceğiz niteleyerek inşallah bu lafları vermiş olalım. Rabb'im utangaç etmesin. Gururdan, kibirden, zaman doğrulama töreninde de anlatım ettiğim kabil bizleri korunum eylesin zira aslolan talih ve ermiş millet. Bu devlete ve ermiş millete görev bizim yegane görevimiz ve sorumluluğumuz."

"Gıda güvenliği dair da Türk çiftçilerine şükranlarımızı sunuyoruz"

Tarımın akıbet adım ehemmiyetli birlikte kol bulunduğunu anlatım fail Kirişci, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bir vakitler ekincilik sektörünü apayrı sektörlerle ikame etmenin muhtemel bulunduğunu düşünenler, sonraları hakkıyla aşırı yanıldıklarını ayırt ettiler. Gördük ki uygulayım bilimi bizi doyurmuyor. Gördük ki bazı sentetik oluşumlar bizleri doyurmuyor. Aslolan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten ekincilik sektörüdür. Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten tek farkı yoktur. Bu ulusal düzenlilik eş kıymeti bulunan besin güvenliği dair da Türk çiftçilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Tarlada, bağda, bahçede bu üretimi gerçekleştiren, ahırda, kümeste, ağılda hayvani üretimini örümcek halis muhlis müstahsil kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki onlar var. Onların huzur teri ve devamında da bellek teriyle bu elleme mahsulat hemen 85 milyon türkiye insanlarına değil, ayrımsız sürede bu ülkede mevcut mültecilerimize, 50 milyonu epey bu ülkede tatilini eylemek az daha mevcut turistlerimize, ilavesi olduğunda gayrimenkul dışına ihraç ettiğimizde o ülkelerdeki ilgililerine ulaştırılıyor."

"Üreticilerimizin huzur terini ve bellek terini şimdi elleme değerlendirelim"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticiler düşüncesince yoğun düzen adımlar atacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin bu toy istihsal sezonunda tarlaları, bağları, bahçeleri, ahırları, kümesleri ve ağıllarıyla şimdi yoğun düzen alışveriş içinde olmalarını ve oraları şimdi aşırı sahiplenmelerini sağlayacak adımlar atacağız. Rusya-Ukrayna çatışmasını dü yandaki gayrimenkul ortada birlikte harp şekilde göremiyoruz. Bu daima globali etkileyen birlikte boyuta evrilmiştir. Bu da gıdanın, besin güvenliğinin ve bunu sağlayıcı ekincilik piyasasının vazgeçilmezliğini, stratejikliğini ve bunun tek sektörle ikame edilemeyecek birlikte kol bulunduğunu bizlere birlikte el şimdi göstermiştir. Tabii ki dünyamız rahatlasın, durulsun, hepsi bahtiyar olsun fakat kılıç de öz üreticilerimizin huzur terini ve bellek terini şimdi elleme değerlendirelim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler