USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 senesinde kontratlı 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 çaylaklık çalışanı ve 652 iklim idare çalışanı alınacağını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi
27-12-2021 22:37

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, içtimai iletişim araçları hesabı Instagram üstünden icra ettiği aktif yayında 2022 senesinde bakanlığa bin 575 personel alınacağı müjdesini verdi. Bakanlık adına gençlerle direkt iletişime aşırı ehemmiyet verdiklerini tamlayan Kasapoğlu, “İşte bugün de derinlemesine vakitten buyana çalışmalarını yürüttüğümüz Gençlik ve Spor Bakanlığı ailemizi elan da büyütecek, bizi güçlendirecek, iş kalitemizi elan da yükseltmemizi sağlayacak dobra ortak haberi sizlerle paylaşacağım. Gururla anlatım eylemek istiyorum ki sporda tesisleşme devrimini gerçekleştirdik. Ülkenin değme köşesini tertemiz çağcıl tesislerle donattık. Stadyumlarımız, mestur spor salonlarımız, havuzlarımız, atletizm pistlerimiz, deneyimsizlik merkezlerimiz, branşlara hususi salonlarımız bugün Türk sporuna ve topu topu yurttaşlarımıza iş veriyor. Son zamanlarda sporda evren çapında bizi gururlandıran başarıların temelinde bu tesisleşme hamlesi yatıyor. Tesisler arttıkça, hazırlop ulaşılabilir ince ve spor yurttaşlarımızın yaşamının birer parçası biçimine geldikçe sportmen sayımız da arttı. Bugün lisanslı bütün sportmen sayımız 10 milyon 702 bin. Avrupa'daki sert aşırı ülkenin nüfusundan elan ortak tomar lisanslı sporcumuz var. İşte tesisiyle, planlamasıyla, sportmen sayısıyla bu asıl ortak spor devrimidir” dedi.

40 ile 3.8 bilyon lira envestisman sözü

Bakan Kasapoğlu, katılımcılığa son basamak ehemmiyet verdiklerinin altını çizerek, “Gençlerimizin kendileriyle ait kararlarda belirleyici olmasını, süreçlerin şahsen zarfında olmasını istiyoruz. Bizim politikamızda ‘rağmen' diyerek ortak obje yok, bizde ‘birlikte yapma' esası var. Vatandaşlarımızla, gençlerimizle baş başa yapıyoruz. Bizim yegâne ‘rağmenimiz', bu ülkenin menfaatine bulunan değme projeye, değme yatırıma önceden gönül rahatlığı olanlaradır. Onlara karşın bu ülkenin değme köşesine hizmetlerimizi ulaştırmaya bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

İllerin domestik yöneticileriyle, şehremaneti başkanlarıyla, gençlerle baş başa danışma mekanizması içerisinde yürüttükleri yatırımların Türkiye'nin alım çalım tabloları biçimine geldiğine ayraç fail Bakan Kasapoğlu, “Bugün bakımından 40 ilimizde bin 72 nüsha anlaşma imzalamış ve 3.8 bilyon lira envestisman lafı vermiş durumdayız. Bunların içerisinde stadyumlar, spor salonları, yurtlar, olimpik tesisler, mahalle tipi sahalar, kortlar, ilerleyiş ve çiftteker yolları, havuzlar, ski tesisleri, deneyimsizlik merkezleri ve jön ofisler bulunuyor” biçiminde konuştu.
Bakan Kasapoğlu, yürüttükleri topu topu çalışmaların insanoğlu ve bilgelik odaklı bulunduğunu vurgulayarak, “Tüm hizmetlerimizi yurttaşlarımızın daima mütebeddil gereksinimlerini gözeterek ve günümüzün ilmî yaklaşımları esasına mucibince güncelleyerek sunuyoruz. Statik değiliz, dinamiğiz. Kendimizi yeniliyoruz, kendimizi geliştiriyoruz ve devre kadem uyduruyoruz” dedi.

Personel alımı müjdesi

“Sporda yaşadığımız devrimin ortak tarafı kasılma hamlesi ve ussal planlamaysa, gayrı tarafı da insanoğlu kaynağı” diyen Bakan Kasapoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:
“Yapılar, içerisindeki insanoğlu kaynağıyla akıllıcasına oranlı adına değerli olur. Biz ortak taraftan yurttaşlarımıza en çağcıl kasılma imkanlarını sunarken, ortak taraftan da bu ülkenin yetişkin iş enerjisini ussal ortak halde istihdam etmenin çabası içerisindeyiz. Çünkü muvaffakiyet akıllıcasına altyapının akıllıcasına stratejiyle ve akıllıcasına iş kuvvetiyle yönetilmesiyle gelir. Bakanlığımızın fariza ve bitirme sahasına giren değme mevzuda inceden inceye yürüttüğümüz ortak personel politikamız var. Sporda ve deneyimsizlik dalında yükselen tesisler, yurttaşlarımızın spora bulunan ilgisinin artması, hizmetlerin standardının korunması noktasında personel alım ihtiyacını da doğuruyor. Biz de bu süreçleri aceleci ve afaki ortak halde yürüterek, değme güzeşte güneş Bakanlık ailemizi genişletiyoruz. Genişletmeye de bitmeme edeceğiz. İşte son şekilde 500 emlak dümen personeli, 4 bin 346 iştirakçi ve 25 deneyimsizlik ve spor bilirkişi yardımcısı alımı gerçekleştirmiştik. Yine millilik kapsamında 250 çalıştırıcı ve 100 spor uzmanı ve KPSS ile bin çalıştırıcı alımımız hallolmak üzere. Ve bugün buradan muştulamak istiyorum ki ailemize kontratlı yeni 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 deneyimsizlik çalışanı ve 652 emlak dümen çalışanı elan katıyoruz. Toplamda alacağımız bin 575 can şimdiden iyi kademli olsun.”

Başvurular 24-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden yapılacak

Bakan Kasapoğlu, personel alımına bağlı esasları ve müracaat dönemini ise şöyleki anlattı:
“Spor uzmanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ait kol düşüncesince muayyen bölümlerden yetkilendirilmiş olmak. Gençlik çalışanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ait kol düşüncesince muayyen bölümlerden yetkilendirilmiş olmak. Ek adına 5. Grup düşüncesince Bakanlığımızca maruz deneyimsizlik liderliği sertifikasına eş olmak. Psikolog pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde terbiye verici ruh bilimi bölümlerinden yetkilendirilmiş olmak. Yurt dümen çalışanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ait kol düşüncesince muayyen bölümlerden yetkilendirilmiş olmak. Bu şartlara taşıyan adaylar başvurularını 24 Ocak-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden Kariyer Kapısı adresi üstünden yapabilecekler. Altını resmetmek istiyorum ki Kariyer Kapısı üstünden yapılmayan göz boncuğu müracaat dikkate alınmayacak.”

“Gençlerin bakanlığında değme obje çoluk çocuk için”

Bakan Kasapoğlu, görü adına değme devir vatandaşa dokunan, gençlerin dünyasına direkt bulaşık fail ameliyat yürüttüklerine ayraç ederek, “Bu noktada vizyonumuz jön dostu personeldir. Gençlerle baş başa onlar düşüncesince çalışan. Burası gençlerin bakanlığı. Burada değme obje çoluk çocuk için” dedi.

Bakan Kasapoğlu, spor yatırımları arttıkça buna koşut adına değişik bölgelerde kalifiye personel gereksinimi doğduğunu anlatım ederek, bu gereksinimleri en ussal halde istikbal yapmak düşüncesince Personel Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını inceden inceye yürütmeye bitmeme ettiğini söyledi. Bakan Kasapoğlu, bakanlığı ile ait gelişimleri gençlerle paylaşmış olduğu kabilinden yeni personel alımları ince da bu olup bitenleri paylaşmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler