USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz kıymetli güre arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten, ayrımsız heyecanı paylaşmaktan ayrı ortak alım çalım duyuyoruz.

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'
05-12-2021 15:37

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz kalburüstü gailesiz arkadaşlarımızla beraberce bire yan yana yolu yürümekten, bire yan yana heyecanı paylaşmaktan ayrı yan yana alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler” dedi.

Yurdun ciharıyek tarafındaki hasbilik faaliyetlerinde enerjik gösteriş oynayan ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca planlı “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında yan yana araya geldi. Konser ve temaşa gösterisinin sahnelendiği programa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Programda başkaca hasbilik maksadı çevresinde yan yana araya mevrut gençlerin icra ettikleri faaliyetlerin anlatıldığı çelimsiz film de izletildi.

Etkinlikte mütekellim Bakan Kasapoğlu ise, Türkiye'nin teavün açısından en bonkör diyar bulunduğunu belirterek, “İyilik bizde tabii yan yana haldir. Yaşama kültürümüzün, yaşamımızın akışının yan yana parçasıdır. Bu tabii sürecin ölçülebilir bir duruma gelmesi toy yan yana gelişmedir. 2018 Küresel İnsani Yardım Raporu verilerine layıkıyla Türkiye icra ettiği insanca yardımlarla dünyanın en bonkör ülkesi konumundadır. Bu şöhret ile beraberce arsıulusal hasbilik ölçümlerinde istek ettiğimiz ölçüde bulunmamasının nedeni hasbilik teriminin ölçülebilirliğinin bizde hâlâ toy olmasıdır” dedi.

“Gençlerimizle baş döndürücü dobra işlere imza attık”

Genç nüfusla beraberce kayda bedel işlere anıştırma attıklarını kail Bakan Kasapoğlu, “Biliyoruz ki ülkemizin ciharıyek indinde yüreği kocaman, gönlü ensesi kalın milyonlarca gencimiz var. Bu gençlerimizle baş döndürücü dobra işlere imza attık. 20 milyondan yan yana tomar gailesiz nüfusla dünyanın en avantajlı gailesiz nüfusuna eş ülkesiyiz. Bu tabloya layıkıyla hasbilik konsept olarak, aktiflik adına en dişi biçimde avlu bulmuş bulunduğu yan yana coğrafyadan yükseliyor. Bu emek vermek hem ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına bununla müşterek aydın yarınlarına baş döndürücü iri katkılar sağlayacak. İşte bu inançla bakanlığımızın gençliğe bağlı belirlemiş bulunduğu işlev ve ekranların gönüllülüğün kazanılmasıyla beraberce baş döndürücü manalı olduğunu, bu çerçevede gönüllüğün kurumsal yan yana ağıt kazanması noktasındaki çalışmalara da bakma adına önderlik ettik” biçiminde konuştu.

“Genç arkadaşlarımızla beraberce bire yan yana yolu yürümekten alım çalım duyuyoruz"

"Gençlerimizin çabalarını, pandemi sürecinde baş döndürücü elleme yan yana biçimde tanıklık ettiğimiz peçe çalışmasından gereksinimi olanlara erişime kadar, herhangi yan yana bölgede yüreğimizi heyecanlandıran gözlerimizi yaşartan kaç emek vermeyi gördük. Depremde, selde, yangınlarda gönlü ensesi kalın kardeşlerimizin çabasına tanık olduk" diyen Kasapoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Her birinizle alım çalım duyuyoruz. Sizlerin bu aydın yüreğiyle bu güzelliklere tanık bulunan kaç gençlerimiz, yeşerttiğimiz bu gönlü iri çınarı baş döndürücü elan ayrımlı noktalara taşıyıp çelimli kılacaklar. Yüreği gönlü bizlerle atan kardeşlerimiz; sizler hepiniz bu yolda mücahede yayınlayan birer kahramanlarsınız. Cesaretinizle, ışığınızla, heyecanınızla çabucak bu coğrafya düşüncesince değil, hepsi adamlık birer umutsunuz. Biz sizlerden aldığımız bu heyecanı, ışığı ve aşkı hepsi dünyaya beraberce yayacağız. Bizler siz kalburüstü gailesiz arkadaşlarımızla beraberce bire yan yana yolu yürümekten, bire yan yana heyecanı paylaşmaktan ayrı yan yana alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler."

“Bizim felsefemizde karamsarlığa toprak yok”

Her devir iyimserlikten yana olduklarının altını çizen Kasapoğlu, “İyiliğin paylaştıkça çoğalacağını, iyiliği duyurmanın, aktarmanın motivasyon edilmekten baş döndürücü motivasyon buyurmak gayretiyle yapıldığını fikrini bilge etmek ve gönüllülüğü kurumsallaştırma gayretimiz var. Biz daima iyimseriz. Bizim felsefemizde avlu tartımızda karamsarlığa toprak yok. Gönüller ortada afiyet ve acıma köprüleri kuracağız. Meselelere akılla yaklaştığımız kabilinden kalbimizi ortaya koyarak yapacağız. Akılla kalbi yan yana arada buluşturacağız. Yıkanlardan değil, yapanlardan olacağız. Bizden ahir nesillere arı sili yan yana öykü bırakacağız” ifadelerine toprak verdi.
Bakan Kasapoğlu konuşmasının arkası sıra programa dahil bulunan gençlerle günün anısına özçekim yaptı.

Ali Nargüner - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler