USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yurt genelinde 446 skor karla savaşım merkezindeki 11 bin skor otomobil ve ekipman, bire ortak sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Tüm yurttaşlarımızdan kar ve tipinin koyu bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez ortak gidişat o

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı
23-12-2021 17:19

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale'de Karayolları 44. Şube Şefliğinin açma töreninde, çiftçinin tarlasındaki ürünün, sanayicinin ürettiği mülkü gerekseme sahiplerine elan aceleci kavuşması için, esnafında elan sakıncasız tecim yapması için, Türkiye'nin gelişigüzel ilini ayrılmış yollarla birbirine bağladıklarını söyledi.
İnşa edilen gelişigüzel ortak kilometre yolla, köprüyle, viyadükle, tünelle ülkemizin gelişigüzel köşesi bundan sonra Türkiye'nin merkezi olduğuna yer veren Karaismailoğlu, "Yaptığımız bu yatırımlarımızdan tabii Kırıkkale'de adalet etmiş bulunduğu oranı aldı, almaya da bitmeme edecek. Yozgat-Sivas üstünden Doğu'ya, Çorum üstünden Orta Karadeniz'e, Kayseri üstünden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya uzanan yolların çat noktasındaki Kırıkkale, başşehir Ankara'nın doğuya oluşturulan kapısıdır" dedi.

"Kırıkkale ve civarına aşırı elan canlı ortak misyon verecektir"

Özellikle sonuç yıllardaki uran yatırımları yardımıyla Kırıkkale büyüyerek bölgenin ehemmiyetli tecim merkezlerinden bir tanesi hâline geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, Son 40 senedir Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü'ne ilişkin adına misyon sağlayan Kırıkkale 44. Şube Şefliği yerleşkesi de Kırıkkale'nin çabucak esneyen iskân sahası içinde kaldı. Bu nedenle, bu gündüz açılışını yaptığımız bu birimimizi; hizmetlerini elan akıllıca yürütebileceği ortak noktaya taşıdık. Burada son zamanların gereksinimlerine kusursuz yanıt verebilecek çağcıl ortak organizasyon kurduk. Ankara-Kırıkkale Yolu üstünde 30 bin metrekare düzlük dair kurulan acemi şeflik ile Karayollarımız Kırıkkale ve civarına aşırı elan canlı ortak misyon verecektir" ifadesini kullandı.

"Karla mücadeleyi 13 bin personelle yürütüyoruz"

Karaismailoğlu, iklim genelinde 446 nüsha karla uğraş merkezindeki 11 bin nüsha araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürüttüklerini anlatım ederek, şunları kaydetti:
"Soğuk havanın etkilerini derin biçimde hissetmeye başladığımız bu şita gününde açtığımız acemi tesisimiz, başta karla uğraş kapsamında aşırı elan canlı ameliyat yürütebilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'müzce, bu şita mevsiminde de 7 gündüz 24 zaman emek vermek esasına gereğince kar ve buzla mücadelemiz bitmeme edecek ve yollarımızda dirilik ve servet güvenliğimizi sağlayacak önlemlerimiz artırılacağız. Bu çalışmalar; iklim genelinde 446 nüsha karla uğraş merkezindeki 11 bin nüsha araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla uğraş merkezinde; geçek analizi, karla uğraş çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden izlem ediliyor. Merkezlerimizden iklim ve kere vaziyeti gelişigüzel sürekli izlenebiliyor. Ayrıca, eleştiri kesimlerde görevlendirilen 890 karla uğraş uzlaştırıcı kameralarla, 4 bin 500 karla uğraş uzlaştırıcı ise Araç Takip Sistemi ile izlem ediliyor. 540 bin titrem tuz, 340 metreküp sodyum klorür agregası, eleştiri kesimler düşüncesince 8 bin titrem kimyevi buz dekoder ve sodyum klorür çözeltisi ile 700 titrem kaurit tutkalı karla uğraş merkezlerinde toplandı."

"Açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden izlem edilmektedir"

Yollardaki tipi ve nesim sebebi ile gidiş geliş akışının güçleştiği yahut kapanmış bulunduğu kesimlere 822 kilometre kar siperi yaptıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla uğraş merkezinde; geçek analizi, karla uğraş çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden izlem edilmektedir. Merkezlerimizden iklim ve kere vaziyeti gelişigüzel sürekli izlenebiliyor. Böylece rastgele ortak olumsuzlukla karşılaşmaları yerinde hemen karışma edilerek, ilgililerle eş güdüm sağlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü kabilinden meydana getirilen bu emek vermek ve tahsil edilen önlemler derece ehemmiyetli ortak öbür mevzuda karlı ve buzlu yöntemleri kullanan yurttaşlarımıza sakıt sorumluluklardır" biçiminde konuştu.

"Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar"

Vatandaşları kar ve tipiye dirlik münebbih Karaismailoğlu, "Öncelikle tamamı yurttaşlarımızdan kar ve tipinin derin bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez ortak boyut yok ise hem kendilerinin hem de karayolu ekiplerinin dirilik güvenliği açısından seyahatte ısrar eden olmamalarını dileyiş ediyoruz. Bu karlı ve itici havalarda yolculuk kılmak yerinde küsurat sürücülerimizin ise yola çıkmadan önceki gerçeklenmiş yolculuk güzergâhı kendisince bilgelik edinmelerini kaynak ediyoruz. Karla uğraş emek harcamaları esnasında mülga yollara banko girilmemelidir. Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar. Varsa şita lastiklerini taktırsınlar, araçlarında kar zinciri bulundursunlar. Bu vesileyle yollarımızın açıkça kalması düşüncesince canla başla canlı tamamı karayolu ekiplerimize ve inanma güçlerimize de teşekkürname ediyorum" niteleyerek konuştu.

Hasan Ay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler