USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bursa’da toplu açılış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa'da 7 ayrı karayolu açılışı ve TEKNOSAB kavşağının esas atma törenine katıldı.

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bursa’da toplu açılış
03-01-2023 02:06

Çalı Karayolları Şantiyesi'nde planlı törende mütekellim Bakan Karaismailoğlu, “Bursa sanayimizin, ticaretimizin, tarımımızın ve turizmimizin en önde mevrut şehirlerinden biridir. Doğal adına bu parlak kentimizin münakale ve yazışma ağını güçlendirecek herhangi birlikte projenin öneminin farkındayız. Bu bilinçle sonuç 20 yılda Bursa'nın elden münakale ve yazışma altyapısına tahminî 43 bilyon 153 milyon liralık envestisman yaptık. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle total kalkınmamıza dayanak noktası verirken, Bursa'mızın istihsal ve istihdamına baş döndürücü ehemmiyetli katkılar sunduk. 2003'te 195 kilometre ayrılmış yolu bulunan Bursa'mıza toplamda ayrılmış kez uzunluğunu 597 kilometreye ulaştırdık. İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara sınırı yolu, Bursa-Karacabey yolu, Bursa-Mudanya az daha kaç güzergâhları ayrılmış kez adına tamamladık. Bunların birlikte sağlam baş döndürücü münakale projesini tamamlayarak hizmete aldık. Bazıları kılükal üretirken tığ iş çoğaltma ve milletimize fariza ika önünde Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda sarsılmaz birlikte iradeyle fariza ika dair konkre adımlarla yürüyüşümüzü sürdürdük” dedi.

“Bursa-Uludağ yolu, Keles Çevreyolu, Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı, Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa yolu, Kurşunlu Çevre Yolu, İnegöl Yenişehir Devlet Yolu ve Karacabey Boğaz yolu bunların ortada sayabiliriz. Keles Çevre Yolu'nun da karışma yer aldığı Keles-(Tavşanlı-Domaniç) ayrımı yöntemini 14 kilometre uzunluğunda, bitümlü hamam kokteyl kaplamalı adına projelendirdik. 90 m. açıklığa erbap Kocasu-I Köprüsü'nün de toprak almış yer aldığı projemizde Keles Çevre Yolu karışma peyda etmek az daha 5 kilometrelik bölümü tamamlayarak trafiğe açıyoruz” diyen Karaismailoğlu, “Yol üstyapısını bitümlü hamam kokteyl kaplamalı bir duruma getirerek sürüş konforunu ve güvenliğini artırdık. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla Keles-(Tavşanlı-Domaniç) ayrımı yolu, Bursa'dan Kütahya'ya seçenek intikal noktası adına henüz baş döndürücü yeğleme edilecektir. Proje ile başkaca güzergahta 600 m. kısalma sağlanacak, gezi süresi 17 dakikadan 12 dakikaya inecektir. Toplam 24,5 kilometre uzunluğundaki İnegöl-Yenişehir Devlet Yolu'nu tamamladık. Bir sayı ayrımlı düzeyli ve 12 sayı hemzemin kavşağında bulunmuş yer aldığı projemizle İnegöl kazasından Yenişehir Havalimanı'na akıcı ve konforlu münakale sağlanacak. Ayrıca projemiz ile Hamzabey Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesi dolayısıyla oluşan ağırbaşlı anahtar sırat vürut yoğunluğunu da rahatlatarak emniyetli ulaşımı da kasılma ettik. İnegöl ile Yenişehir arasındaki gezi süresini de 30 dakikadan 20 dakikaya indirdik. Kurşunlu Çevre Yolu'nun da karışma yer aldığı Mudanya-(Bursa-Gemlik) ayrımı yöntemini 17 kilometre uzunluğunda, bitümlü hamam kokteyl kaplamalı kez adına projelendirdik. Toplam 405 m. uzunlukta 3 sayı köprü minval ile 3 sayı hemzemin kavşağın da toprak almış yer aldığı projemizde 9 kilometre uzunluğundaki Kurşunlu Çevre Yolu, 3 kilometrelik kez kesimi ve 249 metrelik 2 sayı köprü minval peyda etmek az daha bütün 12 kilometre uzunluğundaki kesimi tamamlayarak hizmete sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Proje ile Mudanya ve Gemlik ilçeleri ortada münakale sağlayıcı yolun mahalle içinde artan Kurşunlu geçişinde sırat vürut güvenliğini arttırdıklarını tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “Ayrıca TOGG evcil makine fabrikasının geri fariza desteğini de sağlayıcı kez ile fabrikanın üretime başlamasıyla oluşabilecek sırat vürut yoğunluğunun da önüne geçtik. Mudanya-Gemlik yolu üstünde yaşama geçirilen birlikte öteki projemiz de Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı ile bölgedeki trafiğin akıcı akışı kasılma ettik. Bilindiği az daha emektar Bursa-Balıkesir yolu adına geçer Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa yolunun 2,5 kilometrelik bölümü, zamanımızda Bursa kent merkezi ulaşımını sağlaması itibarıyla koyu sırat vürut yüküne sahiptir. Mevcut haliyle 2 gestalt 2 vürut olacak halde toplamda 4 şeritli ayrılmış kez standardında fariza sağlayan yolumuzu, münakale talebini karşılayacak halde 3 gestalt 3 vürut adına toplamda 6 sığır şeridi olacak halde projelendirdik. 2 kilometrelik kesimi tamamladık. Yolun genişletilmesiyle trafiğin rahatlaması sağlanacak. Bir ayrıksı yatırımımız ise şehrimizin ve ülkemizin ehemmiyetli şita turizmi merkezlerinden Uludağ'da gerçekleştirdik. Uludağ'a da yüzeysel şümul standardında münakale sağlayıcı Bursa-Uludağ yöntemini 34,3 kilometrelik uzunlukta projelendirerek, kez üstyapısını bitümlü hamam kokteyl kaplamalı bir duruma getirdik. Yolun fiziki ve hendesi standardının yükseltilmesiyle güzergâhtaki gezi süresini 90 dakikadan 40 dakikaya indirdik. Her sene binlerce evcil ve ecnebi turisti ağırlayan Uludağ'a henüz şen ve konforlu birlikte münakale imkânı sağladık. Karacabey kazasının Yeniköy'e ve Marmara sahiline ulaşımını sağlayıcı Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun 11 kilometrelik Taşlık-Eekçi köyleri kesimini genişlettik. Boğaz Çevre Yolu'nu nesir ettik. Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun bütün 13 kilometrelik kesiminde meydana gelen çalışmalarla trafiğin henüz çabuk ve emniyetli ulaşımını kasılma etmiş olduk. Boğaz köyünün içerisinden güzeşte kez kesiminin iskân dışına alınmasıyla dirilik ve dünyalık emniyetini arttırdık” niteleyerek konuştu.

“Toplam 212 milyon liralık artırım sağlanacak”

Tüm bu yaşama geçirilen yatırımlar fariza verdikleri noktalarda kez güvenliğini artırarak henüz çabuk ve akıcı karayolu münakale hizmeti sunmaya başladıklarının altını çizen Karaismailoğlu, “Projelerle vakitten 187 milyon lira, akaryakıttan 25 milyon liralık peyda etmek az daha salname bütün 212 milyon liralık artırım sağlanacak, karbon salınımı da salname 5 bin 272 titrem azalacaktır. Ama ara vermek namevcut yola bitmeme diyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı çerçevesinde yatırımlarımızı çelimli birlikte kararlılıkla hem diyar çapında bununla birlikte il il bununla birlikte elbette ki Bursa'mızda da sürdüreceğiz. Bursa-Karacabey Devlet Yolu Ayrımı-Zeytinbağı il yolu ve Teknosab Kavşağı ile de Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin İstanbul-İzmir Otoyolu'na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu'na faziletkâr standartlı bağlantısını sağlayacağız. 10,5 kilometre uzunluğundaki Bursa-Karacabey Devlet Yolu ayrımı, Zeytinbağı il yöntemini ikiz şeritli ayrılmış kez standardında nesir edeceğiz. Bölgedeki hayat alanları ve istihsal merkezlerinin de kez kesiminin muhtelif noktalarında yapılacak 6 sayı çat ile yola bağlantısını kasılma edeceğiz. Otoyol bağlantısını ise 1,3 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü hamam kokteyl kaplamalı ayrılmış kez ve 4,2 kilometrelik çat kolu ile sağlayacağız” dedi.

“TEKNOSAB Sanayi Bölgesi'nin gerekseme duyduğu dünkü envestisman alanları da oluşturulacak”

Proje ile bilhassa ağırbaşlı anahtar trafiğine fariza edecek yolda sırat vürut güvenliği, dirilik ve dünyalık emniyetini sağlayacak, TEKNOSAB içinde toprak düzlük endüstri tesislerinden otoyola ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu'na faziletkâr standartlı ve konforlu münakale hizmeti sunacaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ayrıca bölgedeki limanlar, demiryolu ve iklim münakale sistemlerinin karayolu münakale projeleriyle entegrasyonu sağlanarak, TEKNOSAB Sanayi Bölgesi'nin gerekseme duyduğu dünkü envestisman alanları da oluşturulacaktır. Bursa'nın istikbaline civar ayırmak düşüncesince kar şita demeden muttasıl demeden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Her birlikte yatırımımız, imal etabındaki istihdam ile birlikte, tamamlanıp hizmete açıldığında kaç kesim ile birlikte, semt ve diyar ekonomisine cıvıltı katacaktır. Bu düşüncelerle hem açılışını yaptığımız yollarımızın bununla birlikte aslını attığımız TEKNOSAB Kavşağı'nın ilkin Bursa peyda etmek az daha tamamı ülkemize hayır kademli olmasını dilek ediyor, projede emeği güzeşte her insana şükranlarımı sunuyorum” halinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, kaymakamlık şehremaneti başkanları, tören düzeni üyelerinin katılımlarıyla açılış kurdelesi kesildi.

Samet Doğru - Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler