USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8’in üzerindedir'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003-2021 yılları ortada Türkiye'deki erişim ve tanıtma alanları için 1 trilyon 131 bilyon 400 milyon liranın üzerinde envestisman yaptıklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8’in üzerindedir'
02-11-2021 19:18

Karayolları açılışları ve ziyaretler için Konya'ya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beyşehir Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada mütekellim Bakan Adil Karaismailoğlu, Beyşehir'de mevki şeklini açmanın sevincini ve mutluluğunu daima beraberce yaşadıklarını dile getirerek, “Şunu bilhassa tabir geçirmek isterim ki; hükümetimiz döneminde, bilhassa karayollarımız peyda geçirmek üzere, topu topu muvasala modlarındaki envestisman ve atak hamlemiz mücahede kesmeden bitmeme ediyor. 19 yıldır, milletimizin desteği ile akıcı geçindiren AK Parti iktidarı, iri ve çelimli Türkiye hedefiyle rastgele bölgede meydana gelen düzelti hamlelerinin birleştiricisidir.

AK Parti ile yakalanan muvazene sebebiyle ülkemiz, ekonomiden üretime derece sağlam giriş döndürücü bölgede Cumhuriyet tarihinin en bembeyaz yıllarını yaşadı. Yaşamaya da bitmeme ediyor. İşte bu düzelti hareketleri sebebiyle ülkemiz; eriştirme ve danışma bilhassa peyda geçirmek kıl payı rastgele alanda, şimdi çelimli yarınlara, acemi yatırımlara, şimdi giriş döndürücü istihdam imkanına, gençlerimiz için aydın ortak geleceğe hazırlanıyor. Bakanlığımızın sorumluluğunda meydana gelen yatırımlar da bu süreçte eleştiri ehemmiyet taşıyorlar. Birileri 19 sene süresince yakaladığımız istikrarı duman geçirmek için rastgele muhtelif taraf ile teşrikimesai arayışında olurken bizler, 2003-2021 yılları ortada memleketimizdeki muvasala ve danışma alanları için 1 trilyon 131 bilyon 400 milyon liranın üzerinde envestisman yaptık. Vatandaşlarımızın şimdi rahat, emin ve aceleci gezi yapabilmelerini iletmek amacıyla, otoban uzunluğumuzu, dü katından ortak tomar artırarak, 3 bin 532 kilometreye çıkarmanın uygun sevincini daima beraberce yaşıyoruz.

Derin koyak ve ateşli akarsularımızı güreşçi köprüsü ve viyadüklerle aştık. Aşmaya da bitmeme edeceğiz inşallah. Köprü ve köprü tarz uzunluğunu 708 kilometreye çıkardık. Geçit vermeyen dağları ise tünellerle aşmasını bildik. 50 kilometre bulunan tünel uzunluğumuzu 631 kilometreye çıkardık. Devam fail yatırımlarımızla bu sayılar giriş döndürücü şimdi artacaktır” dedi.

“Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8'in üzerindedir”

Türkiye'yi ve dünyayı tesiri dibine düzlük pandemi süreçlerinde Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü tedbirleri alarak, yatırımlara mücahede kesmeden bitmeme ettiklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Yaklaşık dü yıldır, hükümetimizin durumunda ve ortak zamanlar almış bulunduğu istihsal ve envestisman kararlarıyla 2021 yılının önceki çeyreğinde yüzde 7, ikinci çeyreğinde ise yüzde 21,7 büyüyerek dünyanın önde mevrut devletler ortada toprak aldık. Yıl böylelikle ise kompetitif kuvvetiyle ecnebi yatırımcıların merakını çekici memleketimiz için büyüme beklentileri yüzde 8'in üzerindedir. Çin ve Hindistan'ın arkası sıra OECD'de en giriş döndürücü büyüyen üçüncü dünya peyda geçirmek için çalışıyoruz. Bu rakamlar, ülkesine, milletine ve işine aşırılmış olanların ve canla-başla bu yola giriş koyanların yapabilecekleri işlerin göstergesidir” biçiminde konuştu.

Beyşehir'de mevki yolu açılışının heyecanını yaşadıklarını kail Bakan Karaismailoğlu, “Tarım, tecim ve endüstrinin büyüyen ilçesi Beyşehir'in karayolu trafiğini rahatlatacak bulunan Beyşehir Çevre Yolumuz; 8,3 kilometre boyut ile beraberce 5 sayı hemzemin çat ve 14 sayı kutu delik ve 2 sayı ast geçitten oluşuyor. Beyşehir Çevre Yolumuzun ortam genişliği 26 metredir. Dört şeritli mevki yolumuz, Konya-Beyşehir-Derebucak-Antalya Yolu'nun Beyşehir geçidini rahatlatacaktır. Aynı zamanda, bölgenin transit karayolu geçişini kaza dışına alarak, şimdi güvenli, şimdi aceleci ve konforlu ulaşıma kavuşuyoruz. Projemizin yaşama geçmesi gidiş geliş yoğunluğunu ve beklemeler ortadan kaldıracak. Böylece, vakitten 3,8 milyon lira, akaryakıttan 500 bin teklik peyda geçirmek üzere; salname 4,3 milyon teklik artırım sağlayacağız. 202 titrem karbon çıkarma azalımı sağlayacak mevki yolumuz ayrımsız zamanda, göller yöremizin turizmine de ağır manada cıvıltı katacaktır. Konya'da bitmeme fail karayolu çalışmalarında, yüklenicisinden mühendisine, işçisinden tedarikçisine derece emeği güzeşte topu topu arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum. Yaptığımız ve yapacağımız topu topu yatırımlara, Beyşehir ve Konya halkı olağandan layıktır. Hükümetlerimiz, 2003 yılından bu yana, halkımıza fariza etmeyi ve hizmetlerini aşkla, heyecanla sürdürmeyi erek edindi. ‘İnsanların en hayırlısı, şahıslara yarayışlı olanlardır' inancımızla ortak kere şimdi ‘Durmak yok, yola devam' diyoruz. Çevre yolumuz siz kıymetli Beyşehirlilere kademli mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

"15 sene evvela Konya'da 200 kilometrenin altında tarz vardı, şu anda bin 200 kilometrenin üzerinde ayrılmış yolumuz var"

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, mevki yolunun kademli olmasını dileyerek, “Yaşam kalitesinin artırılması anlamında turizm, enfrastrüktür ve muvasala dalında hakkıyla iri hizmetler yapıldı. 15 sene evvela Konya'da ayrılmış tarz kendisine 200 kilometrenin altında tarz vardı. Şu anda bin 200 kilometrenin üzerinde ayrılmış yolumuz var. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza teşekkürname ediyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, “Açılışını yürütme ettiğimiz yolun fonksiyonu ince önemli. Özellikle yazları gidiş geliş hareketliliğinin ince dip bulunduğu çağda bu yolla beraberce inşallah merkezdeki hareketliliğimizi ortak nebze hafifletmiş olacak. Bu hizmetlerin yapılmasına punt bulunan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Çevre yolu da Beyşehir'in günce trafiğinden yoğunluğu azaltacak ortak tarz oldu”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Konya-Beyşehir Yolu şu anda giriş döndürücü iri ortak standarda ulaştı. İnşallah Gembos yolunun bağlanmasıyla Antalya'ya seçenek ortak tarz oluşacak. Bu yapmış olduğumuz mevki yolu da Beyşehir'in günce trafiğinden yoğunluğu azaltacak ortak tarz oldu. Emeğinizden ötürü teşekkürname ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” biçiminde konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise, “İlçenin pozisyonu ve gelişimine ilişkin kendisine trafiğini düzenleyen ve muvasala ağını güçlendiren karayolu yatırımlarıyla desteklenmesi de ehemmiyet kazanmıştır. kent merkezlerimizde yaşanmış bulunan gidiş geliş yoğunluğunu nesir ettiğimiz mevki yollarıyla rahatlatıyoruz. Bir taraftan da muvasala kalitesini yükselterek yurttaşlarımıza emin konforlu muvasala olanağı kazandırıyoruz” diyerek konuştu.
Konuşmaların arkası sıra kurdele kesimiyle Beyşehir Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı. Karaismailoğlu şimdi sonraları AK Parti Beyşehir teşkilatını, kaza esnafını ve Eşrefoğlu Camisi'ni görüşme etti.

Enver Furkan Çelebioğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler