USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Şimdi yüzdelik 65'i sert yolu ağırlıklı envestisman zamanına girdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 senedir yatırımlarımızın yüzdelik 65'i kişmiri yolu ağırlıklıydı, deminden bundan sonra yüzdelik 65'i kuvvetli yolu ağırlıklı birlikte envestisman zamanına girdik." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Şimdi yüzdelik 65'i sert yolu ağırlıklı envestisman zamanına girdik
06-10-2022 21:01
İstanbul

Yeditepe Üniversitesi bilimsel nitelikli yılı açım törenine eklenmiş bulunan Karaismailoğlu, burada icra ettiği sunumda, Bakanlığın bugüne sincap icra ettiği icraat ve doğacak çevrim hedefleri kendisince bilgelik verdi, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı çerçevesinde planlanan emekleri anlattı.

Karaismailoğlu, kâffesi emekleri mobilite-lojistik-dijitalleşme odağında gerçekleştirdiklerini, yatırımları doğacak öngörüleri doğrultusuna yaptıklarını söyledi.

Dünya nüfusunun yüzdelik 50'sinin şu an şehirlerde yaşadığını tabir fail Karaismailoğlu, 2050'ye gelindiğinde bu rakamın yüzdelik 70'lere varacağını, evren ekonomisinin de yüzdelik 90'dan fazlasının gine kentsel bölgelerde üretileceğini belirtti.

Bu durumun dünyada getireceği bir hale dikkati çekici Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"2020-2050 yılları ortada ulaşıma bulunan arzu kusursuz dü katına çıkacak. Biz de bunun düşüncesince planlamalarımızı yapıyoruz. Mobiliteyi etkileyen faktörler var. Bu faktörler, bizim planlamalarımızda esasi aldığımız önlemler. Dünyada ayrımlı değişimler oluyor, hayat şekillerimiz, erişim sistemlerimiz değişiyor. Burada da mobiliteyi etkileyen faktörler ortaya çıkmaya başlıyor. Özellikle bundan ahir yaşantımızda erişim sisteminde çıkarma bizim yaşantımızın müşterek parçası ve emisyonu ıskat etmek en iri görevlerimizden müşterek tanesi. Şehirleşme artıyor, şehirleşmedeki sıkıntıların çözümlerini de bulup onları da hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.

Sürdürülebilirlik önemli, karbon emisyonunun azaltılması en iri faktörlerden müşterek tanesi. Yeni evlat mobilite araçlar, irtibatlı otonom-paylaşımlı vesait bundan sonraları daima gündemimizde olacak. Akıllı erişim sistemleri, nesneler arası etkileşim, verimliliğin ve güvenliğin artırılması da daima gündemimizde olmaya bitmeme edecek. Kentsel çabukluk arttıkça toy evlat erişim ve sürdürülebilirlik önlemlerine bulunan gereksinimler da artıyor. Bu da planlamalarımız ortada arazi alıyor."

"Demir alternatifleri bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli"

Adil Karaismailoğlu, gelecekte ulaşımı etkileyecek anne trendler kendisince katılımcılara bilgelik verdi. Ulaşımın, gayrı sektörler ortada en baş döndürücü iklim kirliliğine etmen bulunan ikinci bölüm olduğuna ayraç fail Karaismailoğlu, bundan dolayı çıkarma azaltımının projelerinde ehemmiyetli müşterek arazi tuttuğunu vurguladı.

Türkiye'nin hayattaki coğrafi konumunun önemine dikkati çekici Karaismailoğlu, coğrafi konumun avantajlarını fırsata yöneltmek düşüncesince ehemmiyetli icraat yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin evren ticaretinden almış olduğu oranı bırakmak düşüncesince meydana getirilen çalışmalara yer veren Karaismailoğlu, tecim koridorlarında Türkiye'nin payını bırakmak düşüncesince ehemmiyetli icraat yaptıklarını anlattı.

Marmara Bölgesi, İstanbul hassaten kazanmak neredeyse kâffesi Türkiye'de meydana getirilen yatırımlar kendisince katılımcılara bilgelik verici Karaismailoğlu, "Demir alternatifleri bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli. Son 20 senedir hassaten kişmiri yolu acı ile ilgilendiren itinalı yatırımlar yaptık. Çünkü kişmiri yollarında enikonu eksiğimiz vardı, onu ehemmiyetli müşterek ölçüde tamamladık. Şu anda da sert yolu ağırlıklı müşterek envestisman zamanına girdik. Son 20 senedir yatırımlarımızın yüzdelik 65'i kişmiri yolu ağırlıklıydı, deminden bundan sonraları yüzdelik 65'i sert yolu ağırlıklı müşterek envestisman zamanına girdik. Kapıkule'den aceleci trene binen müşterek vatandaşımız akıcı yerine önümüzdeki 4 sene içinde Gaziantep'e derece yahut Sivas'a derece aceleci trenle eski olacak." ifadelerini kullandı.

"2023 yılı 5G düşüncesince giriş yılı olacak"

Dijitalleşme ve haberleşmenin dünyada bundan sonraları elzem sektörler bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, 2021 senesinde 89 milyon hareketli sürdürümcü sayısına ulaşıldığını bildirdi.

Karaismailoğlu, 5G ve 6G ile baş başa yatırımların ve kapasitenin artacağını belirterek, dijitalleşmenin ehemmiyetli müşterek parçası bulunan peyk ve gök çalışmalarında da Türkiye'nin ehemmiyetli aralık aldığını söyledi.

5G teknolojisine aceleci biçimde çalıştıklarına ayraç fail Karaismailoğlu, "Özellikle 5G altyapısını, evcil ve ulusal gerçekleştirmek düşüncesince hem hususi bölüm hem mevki kurumları yerine ehemmiyetli çalışmaların içerisindeyiz. 2023, 5G düşüncesince giriş yılı olacak." dedi.

Karaismailoğlu, evren nüfusunun yüzdelik 65'inin genel ağ kullandığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye nüfusunun yüzdelik 83'ü genel ağ kullanıyor. Dünya nüfusu averajının baş döndürücü fazla hâlâ üzerindeyiz. Bu da bizim avantajlarımızdan müşterek tanesi. Önümüzdeki zamanlarda 5G eğer olmazsa gayrimümkün enformasyon teknolojilerimizden birisi olacak. e-devlet, dünyanın en güzel projelerinden müşterek tanesi. Şu an 56 milyon vatandaşımız e-devlet'i kullanıyor. Çoğu ülke, e-devlet altyapısıyla ilgilendiren Türkiye'ye gelip bilgelik alıp zat devletlerinde bu sayısal altyapıyı gitmek düşüncesince fikirlerimizden ve tecrübelerimizden faydalanıyor. Toparlamak gerekirse, akıbet 20 yılda 183 bilyon dolarlık envestisman yaptık."

Şu anne sincap tamamlanan planlar kendisince bilgelik verici Karaismailoğlu, kâffesi Türkiye'de planların mücahede kesmeden süreceğini bildirdi.

Karaismailoğlu, 2053 senesinde araç sayısı, nüfus, istihdam, yük, geçici sayısı neredeyse kalemlerde yaşanacak artışa dikkati çekerek, "Biz de envestisman planlarımızı kâffesi bu öngörüler ışığında planladık. 2053 yılına derece 197,9 bilyon dolarlık müşterek envestisman öngörüyoruz. Bu yatırımın ulusal gelire faydası 1 trilyon dolar, üretime 2 trilyon dolar, istihdama da 27,7 milyon insan yerine gerçekleşecek. Bugünden kâffesi bunların çalışmalarına da başladık." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler