USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz
01-01-2023 04:05
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız. İnşallah küçük ay kocaoğlan başlarında bu metromuzu açarak İstanbulluların hizmetine sunacağız." dedi.

2023 yılına Başakşehir - Kayaşehir yer altı treni hattı personelleri ile Kayaşehir yer altı treni istasyonunda giren Karaismailoğlu, açılışa stratejik eyyam kaldığında burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karaismailoğlu, 2022 yılının kendileri düşüncesince meşbu kırcı geçtiğinin altını çizerek, icra ettikleri çalışmalarla vatana, millete fariza edecek baş döndürücü sayıda güzel projenin yaşama geçirildiğini dile getirdi.

Özellikle yaz devrinde hava, karaca ve demiryollarındaki hareketlilikten duydukları gurura ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke geneline münteşir bulunan 5 bin şantiyemiz ve fariza noktamızla bu arada 700 bin düzentileme arkadaşımızla 7/24 vatandaşımızın elan kaliteli, elan güvenli, konforlu yolculuk etmesi düşüncesince daima ayakta kaldık. Şu anda da gecenin bu saatinde, Anadolu'nun sağlam baş döndürücü köşesinde dağlarda tepelerde okunabilen ulaşımı bildirmek düşüncesince etkin düzentileme arkadaşlarımız iri canlılık veriyorlar. Bizler onların emekleri ve onların emek harcamaları sebebiyle bu süreci yönetiyoruz. Baştan buyana söylediğimiz üzere muvaffakiyet kadro işidir. 700 düzentileme arkadaşımızın iri emeği var, hepimiz de onların müşterek abisi namına ülkemize, milletimize fariza etmeye bitmeme edeceğiz. 2022 senesinde hem Türkiye düşüncesince hem evren düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli projeleri yaşama geçirdik. Bugün bulunduğumuz Kayaşehir metrosu üzere sağlam baş döndürücü projemizde de icraat bitmeme ediyor."

Bakan Karaismailoğlu, geçtiğimiz yıl açılışı meydana getirilen planlar ve inşası bitmeme fail icraat üzerine bilim verdi. Açılışı meydana getirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın hayattaki stratejik projelerden biri bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu, mayıstan bu yana 500 bin geçici ağırlandığını söyledi.

"Projeleri hizmete arz etmek düşüncesince sabırsızlanıyoruz"

Adil Karaismailoğlu, 2022 yılının meşbu kırcı geçtiğini, Türkiye'nin neresinde muvasala gereksinimi var ise orada ne gerekiyorsa yaptıklarını, projeleri yapmış olup milletin hizmetine sunduklarını dile getirdi.

Yapacak baş döndürücü iş olduğunu, 2023'ün elan derin geçeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yine Türkiye'mizin, bölgemizin altın projelerini bitirerek vatandaşımızın, milletimizin hizmetine arz etmek düşüncesince sabırsızlanıyoruz. Bulunduğumuz yer altı treni hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı ve ilkin Kovid-19 müstevli sürecinde Çam ve Sakura kent Hastanesi üzere dünyanın en çağdaş hastanelerinden müşterek tanesi bulunan ve bu müstevli devrinde hastaneye en baş döndürücü gerekseme duyduğumuz anda maatteessüf yollarıyla beraberce metrosu mesul bulunan Büyükşehir Belediyesi çeşidinden yapılmayan müşterek hattı. Ve kılıç de yapılmadığını gördüğümüzde yollarını kesinlikle devralıp 1 ay zarfında bitirdiysek metromuzu da aldık ve şu anda akıbet evreye gelmenin mutluluğunu gururunu yaşıyoruz.

Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız. Bu yer altı treni hattımız Başakşehir Metrokent devamında Kirazlı'ya denli bitmeme ediyor. Kirazlı'dan dilerseniz otogar üstünden Aksaray'a ulaşabilirsiniz. Veya devamında gene Bakanlığımız çeşidinden yapılmakta bulunan Kirazlı-Bakırköy metrosu ile beraberce hem E-5'e hem yalı yoluna, aynı zamanda Marmara'ya rahatlıkla ulaşabileceğimiz müşterek yer altı treni hattı. Ayrıca Kirazlı'dan gene İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin maatteessüf bitmeme ettirmediği lakin eninde böylecene bitirilecek bulunan Kirazlı-Halkalı metrosuyla da bütünleşmiş olabilecek ehemmiyetli müşterek hattımız. İnşallah küçük ay kocaoğlan başlarında bu metromuzu açarak İstanbulluların hizmetine sunacağız."

"Önümüzdeki günlerde yer altı treni açısından, raylı meslek açısından canlı günleri Bakanlığımız İstanbul'a yaşatacak"

Yapımı bitmeme fail gayrı hatlarla ilişik de bilim veren, bakanlıkça inşası bitmeme fail hatların da Kayaşehir'e bütünleşmiş olduğuna dikkati çekici Karaismailoğlu, şunları aktardı:

"Önümüzdeki günlerde yer altı treni açısından, raylı meslek açısından canlı günleri Bakanlığımız İstanbul'a yaşatacak. Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı hattımızı hizmete vereceğiz. Burası ilkin 32 kilometre uzunluğunda, İstanbul'un ulaşımının temel olacak, omurgası olacak ehemmiyetli hatlardan müşterek tanesi. Onun düşüncesince de hazırlıklarımızı bitmeme ediyoruz, akıbet evreye geldik. Diğer çalışmalarımız bitmeme edecek. Yine bu senenin ikinci çeyreğindeyiz inşallah Kazlıçeşme-Sirkeci arasındaki hem raylı meslek aynı zamanda piyade odaklı kentsel muvasala projemizi bitirerek İstanbulluların hizmetine sunacağız. Hem yılbaşı gecesi aynı zamanda gecenin bu saatinde düzentileme arkadaşlarımız gene vatanımızın, milletimizin elan dobra koşullarda yaşaması düşüncesince ehemmiyetli icraat yapıyor.

Bugün bu saatte burada hizmetimizin vatandaşımıza elan endamsız müddette çabuk müşterek halde kavuşması düşüncesince arkadaşlarımız canlılık veriyorlar. Onların emeği bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli. Çünkü onların olmasa bu mahsulat ortaya çıkmaz. Bu denli iri projeleri, bu denli ağırbaşlı projeleri onları bitirip vatanımıza, milletimize aşkla, şevkle kazandırmanın heyecanındalar. Biz de onları motive ederek, onlarla beraberce müşterek kadro namına bu projeleri strateji ederek bitirip milletimize kazandırıyoruz."

Karaismailoğlu, 2023 yılının 2022'den elan derin ve canlı geçeceğini, art arda projeleri hizmete alacaklarını laflarına ekleyerek, yer altı treni personelleri ve gazetecilerle yeni sene fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler