USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü bağlı kere bulunmamaktadır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu engelleme peyda etmek gibi İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü boğunuk birlikte kere bulunmamaktadır." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü bağlı kere bulunmamaktadır
25-01-2022 16:04
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İstanbul'da kar yağışı yaşamı negatif etkiledi

Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile baş başa Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde karla uğraş çalışmalarına bağlı açıklamalarda bulundu.

Beklenen kar İstanbul'u tutsak aldı

Dün Avrupa yakasının başta gündüz batısı kesiminde enikonu derin ortak kar yağışı ve tipi görüldüğünü dile getiren Karaismailoğlu, derin ortak geceleyin geçirdiklerini ve yolda muhat artan vatandaşların sıkkın proses yaşadığını bildirdi.

Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü kendisine Türkiye genelindeki 68 bin kilometre tarz ağındaki pres bitmeme ederken, 4 bin 700 kilometrelik İstanbul Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki tarz ağında aşırı özveren ortak emek vermek yapıldığını anlattı.

Bu özveren çalışmalara karşın diyar şartlarının ve derin negatif diyar koşullarının etkisiyle 11 bin personelin 3 bin 900 anahtar ve ekipmanla bu mücadeleyi verdiğini aktaran Karaismailoğlu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

İstanbul Mahmutbey'de yolda artan vasıtalar açıktan görüntülendi https://t.co/aqVZYCVthd pic.twitter.com/JXhllcPuGS

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 25, 2022

"Özellikle Mahmutbey Kavşağı ile Hadımköy Kavşağı ortada yolda vazgeçme edilmiş vasıtalar zımnında gidiş gelme maatteessüf ehemmiyetli ortak devir durdu. Yine Yassıören ile Çatalca ortada da gene yolda vazgeçme edilmiş vasıtalar zımnında teessürat yaşadık. Trafik azda olsa de olsa şu an işliyor. Ancak Mahmutbey-Hadımköy ve Yassıören-Çatalca arasındaki vazgeçme edilmiş vasıtaların kaldırılması süreci bitmeme ediyor."

#Canlı: İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde açıklamalarda bulunuyor https://t.co/Y0zkcF11Yv

— AA Canlı (@AACanli) January 25, 2022

İstanbul Havalimanı uçuşları baştan başlıyor

Bakan Karaismailoğlu, geçit köprülerinin sonuç niteliğine ilişkin, "Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sayaç 13.00 bakımından otomobillerin geçmesine müsaade vereceğiz. Ağır vesait düşüncesince az buçuk hâlâ durmak durumunda kalacağız." sanarak konuştu.

Hasdal Kavşağı ve Mahmutbey Kavşağı yönüne şu an düşüncesince gidiş gelme verilemeyeceğini dile getiren Karaismailoğlu, "Çünkü bu vazgeçme edilmiş vasıtaların ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

Karaismailoğlu, diyar önünde hareketlenmenin başladığını kaydederek, "İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara birazdan başlayacaklar ağırbaşlı da olsa." ifadelerini kullandı.

Ankara-İstanbul ortada aceleci trenin çalıştığını dile getiren Karaismailoğlu, "Marmaray, evvel geceleyin bulunduğu az daha bu geceleyin ve ferda geceleyin de parasız kendisine sabaha denli yurttaşlarımıza ihtimam edecek." şeklinde konuştu.

"Teyakkuz haline bitmeme edeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, karayollarındaki özveren çalışmanın bitmeme edeceğini belirterek, diyar koşullarının sıkkın geçmesinin menfaatlerini de zora soktuğunu fakat şişman ortak cansiparane halis muhlis emek vermek dostlarının saklık şeklinde bulunduğunu ve süreci bitmeme ettireceklerini söyledi.

Karaismailoğlu, "Dünkü denli olmasa da tekaüt diyar şartları bitmeme edecek. O nedenden dehşet çözüm bitmeme ediyor bizim tarafımızda ve saklık ıpıssız bitmeme ediyor. Bütün arkadaşlarımızla baş başa bu sürecin de üstesinden geleceğiz." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu müdahale edinmek az daha İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü bağlı ortak tarz bulunmamaktadır." sanarak konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu: Soğuk yardımıyla keyif açısından başağrısı meydana gelmedi

İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise geceleyin sayaç 00.00'ye denli Bakan Karaismailoğlu ile baş başa Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğünden hem Türkiye'yi bununla ortak İstanbul'u strateji ettiklerini söyledi.

Bolu ve Düzce yollarının açılabilmesi ve sürücülerin tahaffuz az daha ihtiyaçlarının giderilebilmesi düşüncesince ilbay ve kaymakamlarla derin ortak güç gider ettiklerini tamlayan Soylu, evvel sayaç 15.00'dan sonradan kar yağışının İstanbul'da yoğunlaşmasıyla baş başa umum buraya odaklandıklarını anlattı.

Soylu, İstanbul Valiliğince çalışanlara yönetsel müsaade verildiğini anımsatarak, arkası sıra AVM'ler kapatılarak, Marmaray açıkça tutularak, yağız metodları araçları, kaymakamlar, şehremaneti başkanları, itimat müdürleri, jandarma komutanları, AFAD, Kızılay ile topyekün ortak uğraş gerçekleştiğini dile getirdi.

Çalışmaların sabaha denli sürdüğünü özetleyen Soylu, "Biz sayaç 02.00-02.30 az daha İstanbul'a inebildik. Havalimanı gerileyiş vermedi. Fakat pilotumuz riske etti ve indi. İlk kendisine Karayolları Bölge Müdürlüğüne geldik, arkası sıra da doğrudan ortak fariza paylaşımı yaptık. Sayın Bakan'ımızla İstanbul Valisi burada kaldı. Biz de İstanbul Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı değişik yerlere çıkarak sabaha kadar, 11.30'a denli hem artan vasıtaların hem o saate denli orada mevcut vatandaşların umum ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince halis muhlis gayreti ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Yapılan koordinasyonla Mahmutbey'den Kınalı'ya denli bulunan hattın kontrollü ortak biçimde açılması, İstanbul Havalimanı ortada artan vasıtaların kurtarılması ve vatandaşların tahaffuz namına ulaşmasının sağlandığını bildiren Soylu, İstanbul'un rastgele ortak noktasında kaymakamlar, şehremaneti başkanları, itimat müdürlerinin, jandarma komutanlarının topyekün ortak emek vermek ortaya koyduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'a hamdolsun, dargın yardımıyla erinç karşıya kaldığımız, ortak canımıza rastgele ortak başağrısı mevrut ortak gidişat meydana gelmedi ona şükrediyoruz." dedi.

Vatandaşların derin kar yağışı zımnında güçlük çektiğini dile getiren Soylu, kar yağışının perşembe gününe denli İstanbul'da bitmeme edeceğini söyledi.

Soylu, AFAD, Kızılay, Karayolları, valilikler ve kaymakamlıkların topyekün çalıştığını anlatarak, İstanbul'a vürut durduğu düşüncesince 8 valiliğin umum tahaffuz ve konaklama hizmetlerini şehrin etrafında gerçekleştirildiğini, 5 valiliğin de yolların açılabilmesi ve akışın sağlanabilmesi düşüncesince 100'e DOĞRU iş makinası gönderdiğini kaydetti.

"Vatandaşlarımız, belkili olmadıkça hususi araçlarıyla yola çıkmasınlar"

Bu esnada ulaşılabilen vatandaşlara besin ve meşrubat takviyesi yapıldığını dile getiren Soylu, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu sıkıca süreçte vatandaşın indinde olduk. Elbette ki ulaşamadıklarımız vardır. Onlar da bizi affetsinler. Sorumluluğumuz halis muhlis İstanbul'adır. Sorumluluğumuz halis muhlis Türkiye'yedir. İstanbul'da canlı halis muhlis vatandaşlarımızadır. Bu tabloyu ihtimal de şu biçimde değerlendirerek dönmek gerekebilir, perşembe gününe denli kar yağışı ve dargın diyar İstanbul ve etrafında bitmeme edecek. Aynısı Kocaeli'nde de oldu. Yaklaşık 25 santim kar yağdı. Ama doğrusu arkadaşlarımızın orada aldığı tedbirler, Karayollarının ortaya koymuş bulunduğu canhıraş belediyelerle baş başa eş güdümlü etmiş bulunduğu icraat çerçevesinde şu anda Kocaeli'nde yaşamı aksatacak, ulaşımı aksatacak rastgele ortak maslahat olmadı. Perşembe gününe denli daima baş başa bu tedbiri bitmeme ettirmeliyiz. Vatandaşlarımıza çağrımız şudur, belkili olmadıkça hususi araçlarıyla yola çıkmasınlar."

Soylu, hususi vasıtaların İstanbul'a gelişine müsaade verileceğini belirterek, kamyon, otobüs, tır ve ticari vasıtalar düşüncesince ferda sabaha denli beklenileceğini anlattı.

Aynı sürede köprüden geçişlerle ilişik de Hasdal'a denli vasıtaların gelişine müsaade verileceğini anlatım fail Soylu, vasıtaların Hasdal'dan Çağlayan ve Haliç Köprüsü üstünden D-100 yağız dolayısıyla gidebileceğini kaydetti.

Bakan Soylu, gene belkili bulunduğu seviyede vatandaşların bu güzergahları da kullanmamalarını başvuru ederek, "Uzun zamandır hakeza ortak soğukla, kar yağışıyla erinç karşıya kalmamıştık. Onun düşüncesince perşembeye denli tedbirlerimizi, mevki kendisine tığ elimizden mevrut halis muhlis gayreti ortaya koyarak gerçekleştireceğiz. Ama yurttaşlarımızdan da belkili olduğunca bu arterleri kullanmamalarını, belkili olduğunca da dargın diyar dalgası geçene kadar, kar yağışı geçene denli da müdebbir ve davranışlarında ölçülü olmalarını istiyoruz." sanarak konuştu.

"Herkesin tedbirini ortaya koyması gerekir"

Özellikle ciddi anahtar araçlardan da konuşmak istediğini kaydeden Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Yani kendilerine akla yatkın şita lastikleri ile yola çıkmaları gerekirdi. Maalesef geceleyin 03.00'ten bu yana 10-12 kilometre yalnızca ego yürüdüm. Oradaki tabloyu da görebilmek düşüncesince yürüdüm. Yolun erinç tarafında şehremaneti otobüslerini gördüm, ciddi anahtar tırları gördüm, dirsek önleyen tırları gördüm. Onun haricinde kamyonları gördüm ve bütünü metodları kapatmışlardı. Çekicilerle bunlar yegâne on paralık çekilmeye çalışılıyor gücün bulunan muntazır vatandaşımıza oluyor. Onun düşüncesince burada ihtimal ortak gün, dü çağ işimiz geç olanaklı gücün nazarıitibar etmemiz müstelzim obje hem şita şartlarına uyan lastiklerle yola çıkabilmek bununla ortak bu dargın havada parklarda otopark yeri ederek dargın havanın geçmesini bekleyebilmektir. Çünkü o anahtar ortak yerde dirsek yaptığı, yolu tıkadığı andan itibaren binlerce anahtar maatteessüf orada kalıyor. Bu kez de başta anne arterlerde, otoyollarda kar küreme araçlarının da araya girebilmeleri belkili olmuyor. Onun düşüncesince burada rastgele ortak birimizin tedbirini, temkinini ortaya koyabilmesi, bizim de çalışmalarımızı bire ortak istikamette gerçekleştirmemiz icap eder düşüncesindeyim."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sorumluluklarının İstanbul'a ve Türkiye'ye bulunduğunu belirterek, bunu yapmak düşüncesince şişman ortak güç ortaya koyduklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler