USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Hamzabeyli ve Kapıkule'de kapasitenin artırılması dair uygun kaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hamzabeyli ve Kapıkule son kapısında çok derecede bulanıklık var. Bununla ait kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi dair uygun kaldık." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Hamzabeyli ve Kapıkule'de kapasitenin artırılması dair uygun kaldı
17-02-2022 20:29
Edirne

Bulgaristan'daki temaslarının peşi sıra Kapıkule Sınır Kapısı'nda gazetecilere açıklamalarda mevcut Bakan Karaismailoğlu, Bulgaristan'a gerçekleştirdikleri değme ziyarette Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı ile aşkın ehemmiyetli toplantılar yaptıklarını belirtti.

Öncelikli konuların başlangıcında Bulgaristan'a geçişte bulunan karaca yolundaki yaşanmış bulunan sıkıntıları görüştüklerini özetleyen Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

"Hamzabeyli ve Kapıkule uç kapısında baş döndürücü derecede sıklık var. Bununla ait kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi dair uygun kaldık. Bulgaristan'ın toy Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı mevzulara aşkın vakıf ve dobra ortak iletişime girdik. Kısa vadede kapılardaki intikal kapasitelerinde yüzdelik 30'a vasıl artışın yapılacağını bize kendileri söyledi. Kalıcı yerine da arttırma intikal kapıları yapacakları dair da ehemmiyetli emekleri var. İnşallah 6 ay içerisinde sürekli yapıların da yapılacağını ve ehemmiyetli gelişmeler olabileceği dair da kendileriyle oydaş olduk. Buradaki taşımacılarımızın yaşamış olduğu sorunları minimuma azaltmak düşüncesince el birliğiyle çalışacağız."

Karaismailoğlu, kapasite, üretim, istihlak ve dış satım arttıkça geri hizmet hareketin artarak bitmeme ettiğini, karaca yollarındaki kapasiteyi artırırken seçenek güzergahların da faaliyete geçirilmesi icap ettiğini vurguladı.

Özellikle derya ve kuvvetli yolunun çalışkan yerine kullanılması icap ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bu mevzuda Bulgar mevkidaşıyla da oydaş olduklarını anlattı.

Çerkezköy-Kapıkule aceleci şimendifer hattında da ehemmiyetli çalışmaların yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Önümüzdeki dü sene süresince Çerkezköy-Kapıkule hattını faaliyete alacağız. Çerkezköy-İstanbul ortada da münakasa ve imal emekleri bitmeme ediyor. Bu lojistiğin gelişim göstermesi itibarıyla aşkın ehemmiyetli ortak koridor, Ayrıca bura Çin'den Londra'ya kuvvetli harir yolunun da kalbinde bulunan ortak yer. Burası gelecek senelerde aşkın ehemmiyetli ortak işlev üstlenecek zira şimal koridordaki 710 bilyon dolarlık tecim kütlesinin bizim yüzdelik 30'unu ölçülü koridora kabul etme maksadımız var. Burada kılıç üzerimize sakıt planlamaları yaptık."

Çanakkale Köprüsü

Bakan Karaismailoğlu, Karasu-Varna, İstanbul-Varna Ro-Ro taşımalarının da önemini şahsen Bulgaristan tarafıyla danışma ettiklerini, Varna Ro-Ro hattının hızlıca açılması icap ettiğini dile getirdi.

Bulgar mevkidaşına Çanakkale Köprüsü'nün 26 Şubat'ta açılacağını dediğini anlatım fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Çanakkale Köprüsü güzergahı da bu geri hizmet koridorların ehemmiyetli ortak güzergahı olacak açıldıktan sonraları zira Türkiye'nin batısı, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi'nin Avrupa'ya oluşturulan koridoru olacak Çanakkale Köprüsü, o da bu geri hizmet hareketler dair aşkın ehemmiyetli ortak işlev üstlenecek. Biz bu cumartesi ve haftaya açım gününde Çanakkale'de olacağız. Dünyanın geri hizmet hareketlerine taraf verecek dünyanın en iri teknolojik işlerinden ortak tanesi 1915 Çanakkale Köprüsü. O da gene Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize kazandırdığımız aşkın ehemmiyetli iblağ projelerinden ortak tanesi. Bütün dünyanın imrenme ile izlem etmiş olduğu en ehemmiyetli projelerden ortak tanesi. İnşallah onu da gelecek hafta eksiksiz dünyanın hizmetine sunacağız."

Bulgaristan'la Türkiye'nin ilişkilerinin dobra ölçüde bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, dü dünya arasındaki istişarelerin bundan sonraları da bitmeme edeceğini vurguladı.

Ortak ortak deklerasyon hazırladıklarını ve bildiride amaçları sıraladıklarını özetleyen Karaismailoğlu, "Bunların bundan sonraları Bakanlar düzeyinde de takiplerini yapacağız. Yine bitişik ülkelerimizde ve güzergahımızdaki bu geri hizmet koridorlardaki ülkelerle dobra ilişkilerimiz artarak bitmeme edecek zira 225 bilyon dolar tecim hacmimizin 500 bilyon dolara çıkması düşüncesince bu geri hizmet koridorların iyileştirilmesi, kapasitelerinin artırılması aşkın önemli. O sebepten dolayı kılıç de üzerimize düşeni ziyadesiyle gerçekleştirmek düşüncesince canla başla eksiksiz ekibimizle çalışacağız." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler