USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu, Gaziray'ın önceki sınav sürüşüne katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 25,5 kilometre uzunluğundaki Gaziantep Gaziray Projesi'nin geçmiş imtihan sürüşüne katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, Gaziray'ın önceki sınav sürüşüne katıldı
01-09-2022 15:04
Gaziantep

Bakan Karaismailoğlu, Gaziray şantiyesinde yetkililerden bilim aldıktan sonraları Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve tören düzeni üyeleriyle Beylerbeyi Durağı'nda Gaziray'a bindi.

Test sürüşünün peşi sıra Gaziantep Garı'nda izah karşılayıcı Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İzban'ın AK Parti'nin yapıtı bulunduğunu belirtti.

Gaziray'da baş döndürücü kalburüstü ortak sınav sürüşü gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Güzergah üzerinde, duraklarda ve şu anda sizlerle baş başa olduğumuz Gaziantep Garı'ndaki emek harcamaları da durumunda inceledik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi teşrikimesai ile Bakanlığımız kabilinden yapımına başlanan Gaziray Projesi ehemmiyetli site içi raylı meslek projelerimizden bir tanesi olacak." niteleyerek konuştu.

Büyükşehirlerde küsurat nüfusa ve anahtar sayısına koşut namına yaşanmış bulunan gidiş geliş sorununu ortadan kaldırmanın en ehemmiyetli yolunun raylı sistemleri yaygınlaştırmak bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Bugüne denli memleketimiz genelinde 12 ilimizde pres altındaki 811,4 kilometre ülke içi raylı meslek hattının 312,2 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kabilinden yapılmıştır. Şu anda Bakanlığımızca inşası bitmeme fail 13 projede hep 161 kilometre boyunda site içi raylı meslek hattı inşaatı bulunuyor. İstanbul'da 7 hattan oluşan 103 kilometre mevzi altı treni hattında icraat aceleci bitmeme ediyor. Bu sene süresince Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı'nı hizmete açıyoruz."

"Felaket tellallarının ne söylediğine bakmaksızın ilerlemeye bitmeme ediyoruz"

Karaismailoğlu, İstanbul'da 7 ayrı projenin bitmeme ettiğini, Kocaeli, Ankara, Konya, Kayseri, Bursa ve Gaziantep'te çalışmaların düzenlenen ve aceleci ortak halde sürdüğünü anlattı.

İstanbul'da Marmaray, İzmir'de İzban ve Ankara'da Başkentray kabilinden planların peşi sıra Gazianteplilere de Gaziray'ı kazandıracak olmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı namına ülkemizin refahı, evlatlarımızın geleceği düşüncesince çalışıp düşün ve plan ürettiğimiz düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Proje var ise zenginlik var. Proje var ise doğacak var. Proje var ise iş, aş, tecim var. Proje var ise konuşu nema var. Proje var ise evlatlarımızın geleceği düşüncesince umudumuz, heyecanımız var." ifadelerini kullandı.

2022'nin ikinci çeyreğinde Türk ekonomisinin sabık senenin bire ortak zamanına mucibince yüzdelik 7,6 büyüdüğüne ayraç fail Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Felaket tellallarına kalsa Türkiye'yi baş döndürücü lakin baş döndürücü çirkin eyyam bekliyor. Biz, bu karabulut tellallarının ne söylediğine bakmaksızın yolumuzda ilerlemeye, milletimizi projelerle buluşturmaya bitmeme ediyoruz. Zaten yüreği yurt sevgisinden, kavim aşkından yoksun, ortak tane işi bahsetmek olanlara baktığımızda şurası milletimizle baş başa baş döndürücü kesin görüyoruz. Bırakın plan yapmayı, taş taş adına koymaktan beceriksizlik olanlar, projelerimizi eleştirenlerin en ön safında toprak alıyor. Unutmayın bu kafa eskiden Marmaray'ı istemedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne erinç çıktı, Osmangazi Köprüsü üstünden murdar algılar yaptı, Çanakkale Köprüsü'nü günlerce karaladı, İstanbul Havalimanı düşüncesince etmedikleri köksüz bırakmadılar."

"Gaziantep'in erişim ve yazışma altyapısına 20 bilyon liranın üzerinde envestisman yaptık"

Ülkenin baki kalmasının çalışmak, üretmek, domestik ve ulusal teknolojiler geliştirmekten geçtiğini vurgulayan Karaismailoğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Kim ne derse desin kılıç milletimizden aldığımız güçle ülkemizin reis olması düşüncesince çalışıyor, dayanıklı yayınlanan planlar yapmayı sürdürüyoruz. İşte o dayanıklı projelerden bir tanesi de Gaziray. Gaziray projesi, site içi raylı meslek ağının geliştirilmesi kapsamında TCDD Genel Müdürlüğümüz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi teşrikimesai ile geliştirildi. Yaklaşık 5 bilyon liralık kabilinden dev ortak envestisman ile Gaziantep site merkezi ile dü uran alanını birbirine bağlayarak ülke içi trafiğine dem aldıracağız."

Projede 25,5 kilometre güzergahta 2 aceleci tren, 2 yörekent hattı edinmek kıl payı 4 elektrikli ve sinyalli güçlü yolu hattı yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, "16 skor istasyon, hep uzunluğu 5,5 km bulunan 2 aç-kapa tünel, 1 köprü, 12 alt-üst boğaz ve 26 skor göz mensur ettik. Ayrıca Gaziray'da kullanılacak bulunan elektrikli şimendifer setleri de memleketimiz raylı sistemler dalının en iri mümessili TÜRASAŞ kabilinden üretiliyor." niteleyerek konuştu.

Kullanılacak vasıtaların domestik ve ulusal olmasının ayrı ortak şenlik ve alım çalım vesilesi olduğuna yer veren Bakan Karaismailoğlu, projedeki sınav sürüşüne bitmeme ettiklerini ve onaylama periyodunun akıbet evresinde olduklarını söyledi.

Kısa müddet sonraları Gaziantep'e geldiklerinde Gaziray'ı hizmete açacaklarını tamlayan Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Elbette Gaziantep'teki çalışmalarımız hoppadak Gaziray projesiyle sınırlanmış değil. Son 20 yılda Bakanlık namına Gaziantep'in erişim ve yazışma altyapısına 20 bilyon liranın üzerinde envestisman yaptık. Planlı yatırımlarımıza bitmeme ediyoruz. İstanbul, Ankara ve Konya'dan, Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep illerine aceleci trenle erişim iletmek düşüncesince Konya-Karaman-Niğde (Ulukışla)-Mersin (Yenice)-Adana aceleci güçlü yolu ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep aceleci güçlü yolu projelerini planladık. Adana-Osmaniye-Gaziantep aceleci güçlü yolu projesiyle mevcutta 361 kilometre bulunan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasındaki mesafe, projenin tamamlanması ile 312,5 kilometreye düşecek ve gezi süresi ise 2 sayaç 15 dakikaya inecek."

Bakan Karaismailoğlu, Gaziantep'e dönemin ve kentin gereksinimlerini karşılayacak toy hava meydanı terminal binasını mensur ettiklerini ve hizmete açtıklarını, toy terminal binasıyla salname geçici kapasitesinin 2,5 milyondan 6 milyona, tayyare kapasitesinin 18'e, park anahtar kapasitesinin ise 585'ten 2 bin 49'a yükseldiğini söyledi.

AK Parti'de ideolojiye değil kişiye görev bulunduğunun altını çizen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Unutmayın ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da belediyecilikten gelen, bu işi baş döndürücü elleme bilici ve belediyeciliğe baş döndürücü ehemmiyet verici ortak Cumhurbaşkanı. Türkiye belediyecilik dair onun liderliğinde ehemmiyetli mesafeler katetti. Bugün de Gaziantep'te bulunduğu kabilinden belediyeciliğin, millete hizmetin ne bulunduğunun en dobra örnekleri verilmeye bitmeme ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu ufka sahip, bu başarıyı ele geçirmiş ortak belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Gaziray Projesi de bu anlayışın en ehemmiyetli ve dobra örneklerinden biri."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile tören düzeni üyeleri zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler