USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2023'te açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yüzdelik 56 fiziksel cereyan etmek sağlanan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 2023 yılının önce yarısında hizmete açılacağını söyledi

Bakan Karaismailoğlu: Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2023'te açılacak
20-06-2022 19:01
Adana

Karaismailoğlu, güreşçi köprüsü şantiyesinde beraberindeki gayrı ilgililerle tetkik yaptı, yetkililerden bilgelik aldı.

Daha sonradan burada mütekellim Karaismailoğlu, bakanlıklarının, ülkenin erişim ve enformasyon sistemlerini müşterek eksiksiz namına değerlendirdiğini tabir etti.

Kara, hava, kükremek ve çıpa yollarını birbirini tamamlayan, etkileyen ve bitiren sistemler namına gördüklerini aktaran Karaismailoğlu, polemiğe girmeden, im siyasetinden edim vermeden, ulus düşüncesince çalışmalarını var kuvvetleriyle sürdürdüklerini vurguladı.

Muhalefetin asılsız siyasetini, laubali ve endamsız vadeli zihniyetlerini tek dikkate almadıklarını, almayacaklarını tabir fail Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Neticede yatırımlarımız halkımızın günce yaşantısına hız, tasarruf, konfor getirdi. Bu çalışmalarımızın neticelerini da alıyor, onları milletimizle buluşturmanın gururunu değme daim beraberce yaşıyoruz. Sadece biraz ay içinde Türk mühendisliğinin alım çalım projelerinden olan, dünyanın en levent boylu asılı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 4 sene kadar endamsız müşterek çabucak tamamladık, milletimizin hizmetine sunduk. Hemen ardı sıra Tokat'ı hava meydanı ile buluşturduk. 16 ile işlev sağlayan Malatya Çevreyolu'nu açtık. Antalya'da Fasalis Tüneli'ni milletimizle buluşturduk. Rize-Artvin Havalimanı'nı gene sadece Karadeniz'imizin değil, dünyanın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz hafta da Türksat 5B uydumuzu eksiksiz dünyanın gözü uğrunda uzaya hizmete aldık. Bu işler, hizmetler herhangi olmuyor. Ulaşım ve geri işlev anne planı çerçevesinde, büyüklük aklıyla planlanmakta eksiksiz projelerimiz."

"Dünyayı Türkiye'ye bağlayan eserlerimize değme güneş müşterek yenisini ekliyoruz"

Karaismailoğlu, eksiksiz projeleri ülkenin ticarete, ulaştırmaya, turizme, içtimai taayyüş değgin iç dinamikleri namına değerlendirdiklerini tabir etti.

Bunlarla yetinmediklerini, aut ülkelerle ticari ameliyat özellikle edinmek kıl payı ülkeye yarar üretecek değme muhtelif birlikteliğin hesaplara katıldığını özetleyen Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Sonunda büyüklük himayesinde, ilmî çalışmalarla şekillendirilmiş asar ortaya çıkmaktadır. Onun düşüncesince bu eserlerimiz hayattaki mahdut mühendislik projelerinden olmakta. Bizler haset geçiştirmeye çalışanlardan tek olmadık, olmayız. Bizler evlatlarımızın geleceğini aydınlatmak, ülkemizi adalet etmiş bulunduğu yere, dünyanın süper güçleri arasına oyulgamak düşüncesince çabalamaktayız. Bunun altyapısını alıştırmak da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı namına bizim sorumluluğumuzdadır. Başkalarının ne söylediğine kulak asmadan, polemiğe girmeden, im siyasetimizden edim vermeden, milletimiz düşüncesince çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. O sebeple hem iç bununla beraber aut entegrasyonu sağlayan, dünyayı Türkiye'ye bağlayan eserlerimize değme güneş müşterek yenisini ekliyoruz."

"Köprüde yüzdelik 56 oranında fiziksel cereyan etmek elde etmiş bulunmaktayız"

Karaismailoğlu, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü düşüncesince 1 bilyon 351 milyon liranın üstünde müşterek envestisman planladıklarını, köprünün 1669 m. uzunlukta bulunduğunu aktardı.

Köprüde sabık sene meydana getirilen icraat üzerine bilgelik sağlayan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Yapımına ağustos 2021'de başladığımız köprüde yüzdelik 56 oranında fiziksel cereyan etmek elde etmiş bulunmaktayız. Projemizi 2023 yılının huzur yarısında değme daim beraberce hizmete açacağız. 15 Temmuz Şehitler Köprümüzün hizmete girmesiyle, şehrimizin şimal bölgesindeki trafikte şişman müşterek deşarj olacaktır. Adana'nın, stadyum, Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bulunan Adana-Mersin Otoyolu'na akıcı bağlanak da sağlanmış olacaktır. Aynı zamanda, site içi gidiş geliş de baş döndürücü şimdi tehlikesiz bir duruma gelecektir. Bu köprüyü biliyorsunuz ki eski dönemdeki Adana Büyükşehir Belediyesi başlatmıştı fakat maatteessüf şu anki bulunan yönetim, Adana Büyükşehir Belediyesi bu işi bitmeme ettirmediği düşüncesince ve vatandaşımız ve milletimiz düşüncesince ehemmiyetli müşterek plan bulunduğu düşüncesince bakma namına üzerimize aldık. Bir an evvela dönmek düşüncesince eksiksiz grup arkadaşlarımızla beraberce hararetli müşterek emek vermek içerisindeyiz."

Karaismailoğlu, Türkiye'nin 6. şişman şehri Adana'nın sık iskân alanlarının ortasında arazi düzlük köprünün, barajın su tahliyesi uğrunda bariyer oluşturmaması düşüncesince beklenen olduğunca az ayaklı ve azami açıklıklı yapıldığını anlattı.

Ulaşım ve enfrastrüktür politikaları ışığında, projelerini çelimli temellere oturtarak yaşama geçirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Böylelikle yaşama geçirdiğimiz projelerle lehçe kalkınmayı sağlıyor, yurttaşlarımızın refahını yukarılara taşıyoruz. Bu uğurda Adana'nın şimdi evvela görmediği hizmetleri milletimizin hizmetine arz etmek düşüncesince var gücümüzle eksiksiz ekibimizle emek harcamaları sürdürüyoruz. Bizler, iklim genelinde yaptığımız tünellerle, boğaz vermeyen dağları aşıyoruz. Viyadük ve köprülerimizle dip vadileri hızlı, tehlikesiz ve iktisadi namına geçiyoruz. Bunun indinde kişmiri yollarımızın site geçişlerinde de site içi trafiği terfih etmek düşüncesince de mahal yollarını yapıyoruz. Bazen de site içerisindeki tabii dokularımız karşısında site içi trafiği rahatlatacak DOĞRU çözümlere imza atmaktayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler