USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Gül: 'Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz ve Türkiye'ye katiyen el uzatamayacaklar” dedi.

Bakan Gül: 'Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz'
22-09-2021 17:24

Adalet Bakanı Gül, Altındağ Belediyesinin destekleriyle meydana getirilen Türkiye Gaziler ve Şehitler Vakfı Genel Merkezi'nde gazilerle müşterek araya geldi. Vakfın Genel Başkanı Lokman Aylar ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'dan meydana getirilen icraat üzerinde bilgelik meydan Bakan Gül, Aylar'a Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim arz etti. Gazilere tek tek çiçek sağlayan Bakan Gül, burada meydana getirdiği konuşmada şehitlik ve gaziliğin en faziletkâr destek bulunduğunu söyledi. Bakan Gül, bu vatanın martir kanları ile kazanıldığını vurgulayarak, “Sizler bu ulvi makamlara mevrut kalburüstü arkadaşlarımız, büyüklerimizsiniz. Vatan size minnettardır. Gazilik bu ülkenin geleceğe ilişkin bayrağımızı, istiklalimizi, istikbalimizi, vatanımızı hâlâ çelimli müşterek biçimde tehlikesiz müşterek biçimde görebilmenin adıdır. Gazilerimizde kılıç bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Şehitlerimiz, şehitlerimizin yakınları gene bu millete emanettir. Bu ülke, bu yurt toprağı bizlere şehitlerin kanlarıyla delibozuk edilmiştir. Bayrağımız dalgalandıkça bizlere bunu hatırlatmaktadır. Bayrağımız bu vatanı sokakta bulmadığımızı, martir kanları ile bu vatanın alındığını rastgele devir hatırlatıyor. Kıyamete kadar da hatırlatacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, terör örgütlerini de onları aygıt adına kullanan ağabey babalarını da mısra getirebilecek güçtedir”
Devlet adına gazi ve martir yakınlarının rastgele devir beraberinde olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde müstelzim rastgele şeyin yapıldığını kaydeden Bakan Gül, bundan ahir çağda de rastgele ayrışık desteğin takip edeni olmaya bitmeme edeceklerini tabir etti. Türkiye'nin aşırı çelimli müşterek biçimde terörle uğraş ettiğini vurgulayan Adalet Bakanı Gül, hem içeride hem dışarıda Türkiye'yi bunaltmak ve huzuru duman etmek talip güçlerin bulunduğunu her insanın bildiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

“Ama onlar da şurası bilmiyorlar; şehitlerimiz, gazilerimiz adına bu millet, bu yurt sokakta olmadığı düşüncesince kılıç hazırlop pes etmeyeceğiz. Türkiye yıkılmaz, Türkiye geçilmez. Bunu Çanakkale'de de öğrettik. Bunu PKK'ya da gösterdik, son haricinde Suriye'de, Irak'ta yaptığımız operasyonlarda gösterdik. 15 Temmuz'da da gene gösterdik ve öğrettik. Daha da hala öğrenemeyenler var ise bu kavim hazırdır. 84 milyon gazi ve martir olmaya müheyya yurt çocuğu vardır. Sizler bu şerefe erişmiş ergin kişilersiniz. Hiçbir devir tek biçimde terörle mücadelede relaks olmayacak. Kararlı müşterek biçimde topu topu terör örgütleriyle mücadelemizi akıcı müşterek biçimde sürdüreceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti bulunan bu yurt toprağında tek çapulcunun, tek terör örgütünün katiyen ancak katiyen gevşeklik gösterip onların başarıya ulaşmasına müsaade vermeyeceğiz. Terör örgütleri, teröristler müşterek isim fark kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara, onları bulundukları inlerde bulacağız, gömeceğiz ve Türkiye'ye katiyen el uzatamayacaklar. Allah'ın izni ile terör örgütlerini de onları aygıt adına kullanan ağabey babalarını da Türkiye mısra getirebilecek güçtedir. Çünkü milletimiz 84 milyon dal omuzadır et ile mızrap kabilinden beraberiz. Çanakkale'de nite berabersek bugünde bire müşterek eşiyle bulunan evliliği sürdürüyoruz. Kimse bizi ayıramaz. Et ile keski ayrılır mı? Ayrılmaz. Biz de Allah'ın izniyle Türkiye üzerinde bazıları senaryo yazmaya çalışıyor, o senaryoları alıp onların yüzüne çarptık, çarpmaya da bitmeme edeceğiz.”

“Bu millet, bu yurt sizlere minnettardır ve rastgele devir anca kalacaktır”
Bakan Gül, inan mahmul yüreklerin toptan, tüfekten hâlâ çelimli olduğunu, bu ülkenin de şehitlerin ve gazilerin duası ile ayakta bulunduğunu belirtti. “Bizim en iri gücümüz tankımız, tüfeğimizden mavera inan mahmul yüreğimiz” diyen Gül, “Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk anılarında anlatıyor, ‘Dua okuyor' diyor, ‘Birazdan martir olacağını biliyor gene atılıyor, o da afsun okuyarak gidiyor. 5 dakika, 10 dakika sonraları martir olacağını biliyor, afsun okuyarak o düşmanın üzerinde gidiyor.' 15 Temmuz'da tanka, tüfeğe erinç Cumhurbaşkanımız ne dedi ‘Ben milletimin iradesinden bambaşka tek kuvvet tanımam kardeşim, F-16 ile de gelsen, arkana ne gücü alırsan al, bu milletin gücünden, imanından hâlâ iri müşterek kuvvet yoktur' dedi. Milletimiz 15 Temmuz'da topa, tüfeğe bellek tuttu ve ‘bu yurt geçilmez' dedi. Allah'ın izniyle bu destanlar rastgele yerde. Doğu'da, Güneydoğu'da, Suriye'de, Fırat Kalkan'ında, Zeytin Dalı'nda benden hâlâ güzel sizler yaşadınız, gördünüz o makamlara geldiniz. Çocuklarımıza da bire müşterek ruhu biz vereceğiz. Bu yurt bunu yapabilecek güçtedir. Allah sizlerden razı olsun. Tüm gazilerimizi biz de minnetle, şükranla rastgele devir anıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızın, bayrağımızın, istiklalimizin, istikbalimizin teminatlarıdır. Bu millet, bu yurt sizlere minnettardır ve rastgele devir da anca kalacaktır” halinde konuştu.

Engin Yağcı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler