USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Hedefimiz sene sonuna derece 50 milyon turist

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de gezim alanının rastgele sabık sene elan da geliştiğini, sene sonuna denli 50 milyon gezgin hedeflediklerini söyledi.

Bakan Ersoy: Hedefimiz sene sonuna derece 50 milyon turist
09-11-2022 00:05
İstanbul

Ersoy, 24 TV'de kalabalık piyasaya sürülen "Murat Çiçek ile Yüz Yüze" programında gezim sektöründeki gelişmeleri, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının faaliyetlerini, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'ni, Rami Kışlası projesini ve zamanı im kaçakçılığı konusunu ele aldı.

Türkiye'de gezim alanının herhangi müşterek güzeşte sene henüz da geliştiğini tamlayan Ersoy, verim ve alışveriş çeşitliliğinin de bu manada arttığını söyledi.

Bakan Ersoy, bu sene mevsim başlangıcında 42 milyon gezmen hedeflediklerini, Rusya- Ukrayna arasındaki muharebeye karşın amacı 47 milyon turiste çıkardıklarını, ilk teşrin kocaoğlan bakımından bu sayıları düzeltilmiş ederek, sene sonuna derece 50 milyon gezmen hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasında Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) çalışmalarından bahseden Ersoy, 200 ülkede Türkiye'nin koyu tanıtımını yaptıklarını, bu manada bugüne derece yüzlerce lansman filmi çektiklerini aktardı.

Sektöre ilişkin planlar geliştirirken sahadaki tecrübesini kullanmaya çalıştığını dile getiren Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"1985'ten bu yana bu işi yapıyorum. En elleme bildiğim iş bu. Sektöre rehberlikten başladım, basamakları tekerlek tekerlek çıkarak geldim. Pazar ve verim çeşitliliğinin ne işe yaradığını aşırı müşterek tomar elleme biliyorum. Bizim işimizden ötürü reklam ve tanıtımın önemini de aşırı elleme biliyorum. Erişimin, markalaşmanın ne derece ağır olduğunu, markalaşırsanız fiyatınızı kesinlikle koruyacağınızı, kendim de derinlemesine seneler yaşadığım düşüncesince bu mevzulara hakimim lakin siz ne derece bilge olursanız olun, bu işin profesyonelleriyle çalışmanız geçişsiz ve o sinerjiden de aşırı dobra şeyler ortaya çıkabiliyor."

Türkiye'de güzeşte yıla layıkıyla mevrut konukların artmasıyla şu anda 21 bin 500 otelin, 1 milyon 897 bin döşek kapasitesine çıktığını aktaran Ersoy, lansman üzerine içtimai medyayı da çalışkan kullandıkları bilgisini verdi.

Bakan Ersoy, dünyada "goturkiye.com"un en aşırı görüşme edilen platformlardan birisi durumuna geldiğine dikkati çekerek, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile de şehirlerin iklim haricinde tanınmasına çalıştıklarını belirtti.

Bu sene Bakanlık kabilinden nice kentte planlı Kültür Yolu Festivalleri'ne bütün 20 binden müşterek tomar sanatçının misafir olduğunu, kısaca 33 milyon sanatseverin de curcuna etkinliklerine katıldığını vurgulayan Ersoy, 2023'te aralarında Trabzon, Gaziantep, Adana ve İzmir'in bulunmuş olduğu bütün 10 Kültür Yolu Festivali gerçekleştireceklerini söyledi.

"Rami Kışlası, zımni yerine aşırı değişik tasarlandı"

Bakan Ersoy, Rami Kışlası projesini sene sonuna derece tamamlamayı planladıklarını dile getirerek, "Rami, çabucak iri müşterek katalog değil. 1829'da mamul müşterek kışla. 36 bin metrekarelik boğunuk sahası var. CSO binası, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Rami Kışlası olsun bunların hepsini müşterek yapının haricinde müşterek dirim konseptinde tasarlıyoruz. Yani o gövde içerisine emanet ita operasyonunu burada da yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Kışla içerisine New York'taki Central Park kabil müşterek düzlük hazırladıklarını tamlayan Ersoy, şunları kaydetti:

"İnsanlar kışlaya parkı karışmak düşüncesince de gelecekler. Parkta gezmişken yapıt okuyacaklar, yapıt okurken parka çıkacaklar kabil nitelikleri bulunan müşterek yer. İçerik yerine da aşırı değişik tasarlandı. Mesela içinde Türkiye'nin en ehemmiyetli en iri Mustafa Kemal Atatürk önsezi kütüphanesini kuruyoruz. Yine Yazma Eserler bölümünü, şifahanesiyle beraberce getiriyoruz. Kitapları restore ederken siz onları görebileceksiniz. Bu yemeni eserlerin sergilendiği alanlar da olacak. Bu eserlerden de faydalanabileceksiniz. Her gözyaşı grubuna seslenme fail kütüphaneler de mevcut içerisinde. Aynı anda 5 binden müşterek tomar ferdin oturabileceği alanlar da mevcut ve 7-24 bariz olacak müşterek kütüphane. Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüz şu anda iklim dışı müdahale peyda etmek kıl payı Mustafa Kemal Atatürk önsezi kütüphanesine yapıt alımlarına da başladı. Türkiye'dekileri ehliyetli bulmuyoruz. Yurt haricinde ecnebi dildeki kitapları da şu anda satın almaya başladık."

Konuşmasının böylece zamanı im kaçakçılığı mevzusuna da yer veren Bakan Ersoy, şu detayları paylaştı:

"Bir köklü takip değişikliğine gittik. Kaçakçılık Şubesi'ni, Kaçakçılık Daire Başkanlığı durumuna getirip, bilirkişi personel ve takım sayısını 3 katına çıkardık. İkincisi de sizden kaçırılan mülkü kredisiz bir vaziyete getirmeniz gerekiyor. Kaçış yolu üstündeki devletler ve müşteri ülkelerle görüşmelere başladık. Birçoğuyla anlaşmalar yaptık. Şu anda 12 ülkeyi anmak üzereyiz. İran ile Bulgaristan ile Romanya ile Amerika ile Brezilya ile Çin ile Özbekistan, Türkmenistan ve Peru ile tören düzeni yaptık. Önümüzdeki hafta da İsviçre ile yapacağız. Artık Anadolu asıllı müşterek malın müşterisi emeksiz hoppa olmamaya başladı."

Bu manada zamanı im kaçakçılığında elleme müşterek defa katettiklerinin altını çizen Ersoy, öz devrinde 4 binden müşterek tomar zamanı eserin Türkiye'ye getirildiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler