USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna tahılının yahut rastgele ürünün yasa dışı biçimde satılmasına karşıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ukrayna tahılının yahut rastgele ürünün Rusya ve apayrı dünya çeşidinden alınıp yasa dışı biçimde satılmasına da karşıyız. Türkiye namına bizlere gelmesine de izin etmeyiz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna tahılının yahut rastgele ürünün yasa dışı biçimde satılmasına karşıyız
23-06-2022 12:02
Ankara
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı Elizabeth Truss ile Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmelerinin arkası sıra eş matbuat toplantısında konuştu.

Ukrayna’dan hububat ihracatını yapmak düşüncesince birlikte Birleşmiş Milletler (BM) planının bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Biz, çabalarımızı Birleşmiş Milletler ile sürdürüyoruz. Tabii hem Ukrayna ile bununla beraber Rusya ile daim dek halindeyiz ve BM'nin bu planını realist birlikte yazı kendisine görüyoruz, uygulanabilir görüyoruz. O sebeple de çelimli halde destekliyoruz başkaca bu sürecin meşruiyeti itibarıyla da ehemmiyetli buluyoruz. BM'nin planı kendince bilgileriniz bulunur fakat kısaca; İstanbul'da şayet barışma olursa, birlikte arama merkezi kurulacak ve Ukrayna karasularının doğrudan haricinde sakıncasız semt kurulacak.

Burada başta Ukrayna limanlarına gidecek gemilerin kontrolü de yapılacak, tabanca yahut apayrı birlikte bilinçlilik taşımadığından tehlikesiz edinmek düşüncesince bu Rusya'nın da birlikte talebi. Dönüşte yayıncı gemilerin belirlenen ürünleri taşıdığından hacısı hocası tehlikesiz edinmek istiyor. Aslında baktığınız devir oldukça iyi fakat tarafların anlaşması gerekiyor."

Çavuşoğlu, BM'nin çabalarına ekleyerek Türkiye'nin de ister Ukrayna ister Rusya ile görüşmeleri sürdürdüğünü hatırlattı.

Daha baş döndürücü Rusya üstünde odaklandıklarını, İstanbul'da beceri kurda birlikte güruh gerçekleştirilmesinin planlandığını ve daha bunun tarihinin anlaşılan olmadığını aktaran Çavuşoğlu, "Rusya'dan müspet yanıt bekliyoruz." dedi.

"Türkiye kendisine mamüllerin bizlere gelmesine de izin etmeyiz"Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde de bu mevzuları ele aldıklarını, hem icra vekili düzeyinde bununla beraber Lavrov ile mevrut beceri ekiplerle Türkiye'nin beceri ekipleri ve uzmanları ortada görüşmeler gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Türkiye kendisine BM ile çalıştıklarını, topu topu tarafları icraat kendince bilgilendirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Ukrayna'nın tahıllarının çalındığına bağlı iddiasına ivaz şunları kaydetti:

"Bu iddialar bizlere de geldi. Ukrayna çeşidinden da açıklık aralık bu çeşit bilgiler geliyor. Biz, rastgele iddiayı ciddiye alıyoruz ve ağırbaşlı halde araştırıyoruz, sonucunu da başta Ukrayna bölümüne bildiriyoruz rastgele seferinde. Aslında oldukça basit, bu süreci strateji kılmak de kolay, 5-6 dolarlık birlikte programla ne geminin nereden geldiği, ne taşımış olduğu bunlar strateji ediliyor. Bırakın yetkilileri rastgele birlikte yurttaş gürbüz elindeki telefona veya bilgisayarına yüklediği programla uçakların ve gemilerin seyrüseferini oldukça hazırlop halde strateji edebilir.

Biz, bu iddialar sonucunda rastgele iddiayı ciddiye alarak araştırmalarda de bulunduk. Gemilerin cereyan limanlarının ve mamüllerin menşeinin bizim yaptığımız incelemelerde, Türkiye ile ait iddialar ortaya atıldıktan sonraları menşeinin kayıtlarda Rusya bulunduğunu da gördük. Biz, Ukrayna'nın tahılının veya rastgele birlikte ürününün Rusya yahut apayrı birlikte dünya çeşidinden alınıp evlilik dışı şekilde, yasa dışı birlikte halde arsıulusal piyasalara satılmasına da karşıyız. Türkiye kendisine bu mamüllerin bizlere gelmesine de banko izin etmeyiz, bu mevzuda devletimizin ve mezun kurumlarımızın kararlılığı tamdır."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler