USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yaptığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor
17-06-2022 22:02
Saraybosna

Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Türk girişimciler kabilinden 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) 14. müsaade törenine katıldı.

IUS'a 2 iklim ortada güreşçi köprüsü olmasından ötürü teşekkürname fail Çavuşoğlu, "Saraybosna'ya ne devir gelsem burada kendimi evimde hissediyorum. Camiler, köprüler, Başçarşı ve elbette kahvehane içtiğim devir eş tarihimizi hatırlıyorum." dedi.

Çavuşoğlu, mezuniyetin öğrenciler düşüncesince hayatlarının unutulmaz anlarından bir tanesi bulunduğunu dile getirerek, "Özveri ve hararetli düzen çalışmayla bilimsel niteliği bulunan yolculuğunuzun sonuna geldiniz. Fakat şurası unutmayın, hayattaki topu topu kuvvet berk ahlak ile başlar. Her muvaffakiyetsizlik da ahlaki çöküşle başlar. Bunlar esasen rahmetli Aliya İzetbegoviç'in sözleri. Eğer sizler kendinize dirlik ak davranır, değerlerinize inanırsanız korkacak birlikte bilinçlilik yok. Size tavsiyem tek devir vazgeçmeyin." sanarak konuştu.

IUS'taki deneyimlerin öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini şekillendireceğini tamlayan Çavuşoğlu, "Bu darülfünun Bosna Hersek'in aşırı aydın ortamını asimilasyon ediyor. Çeşitlilik rastgele birlikte devir bilimsel niteliği bulunan başarılarınızı zenginleştirecek ve ufkunuzu genişletecektir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, dönemin çabucak aktığını ve öğrenciler düşüncesince dünyanın okula başladıkları zamankinden aşırı ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Teknoloji sizin henüz geçmiş görüntü edemediğiniz şeyleri yapmanızı sağlayacak. Size anca birlikte üstünlük verecek ki rastgele birlikte bunama olmaksızın bilgelik ve deneyime erişiminiz var. Ancak bunu çalışan birlikte biçimde uygulamanız düşüncesince dünyanın birtakım hastalıklardan kurtulması lazım. Irkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi maatteessüf şu andan da yükselişte."

"Balkanlar, 1990'ların esmer günlerine dönmemeli"

Aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün kırılgan grupları amaç aldığını ayraç fail Çavuşoğlu, "Bütün bunlar kapımızın mavera tarafında birlikte muharebede yaşanıyor. Saraybosna da barışın ne denli ehemmiyetli birlikte bedel bulunduğunu biliyor. Aynı sürede savaşın değerinin barışın maliyetinden aşırı henüz faziletli bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple insanca ve müteşebbis aut politikamızla barışa envestisman yapıyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'da kanı kapatmak düşüncesince savaşım ettiğini söyleyerek, "Her devir diyaloğu kolaylaştırmaya çalıştık. Diplomasiyi organizasyon etmeye çalıştık. Ukrayna'nın egemenliğiyle ilgilendiren berk birlikte vakfe sergiledik." halinde konuştu.

Ukrayna'daki savaşın etüt ve diyalog eliyle çözülmesi icap ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Barış düşüncesince idman bizim sorumluluğumuz. Daha birlikte tomar günahsız dirilik kaybedilmeden bunu yapmalıyız. Suriye, Libya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da da rastgele birlikte devir temelli ve politik analizör düşüncesince diyaloğu destekledik." ifadelerini kullandı.

İnsani katkısı Afganistan'dan Yemen, Somali'ye denli vermeye bitmeme ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Bazı devletler düşüncesince Balkanlar birlikte ağırlık sektörü yerine değerlendirilir fakat bizim düşüncesince Balkanlar bizim birlikte parçamız, tığ de bunun birlikte parçasıyız. Biz alanı bu biçimde görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek'in sıkıca günlerden geçtiğini tabir fail Çavuşoğlu, alanda apayrı birlikte çatışmaya müsaade verilmemesi icap ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alanda sulh ve istikrarın sağlanmasında bizzat etkileşim ortamında bulunduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Mesajımız basit. Diyalog, farklılıkları aşabilmenin birlikte kısmıdır. Balkanlar tek biçimde 1990'ların esmer günlerine dönmeyi hücre alamaz. Burası aşırı henüz iyisini adalet ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, öğrencilere hedeflerine intikal etmeleri düşüncesince aşırı çalışmalarını öğütleyerek mezunları kutlama etti.

Bosna Hersek'teki temaslarına ferda bitmeme edecek bulunan Çavuşoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve mevkidaşı Bisera Turkovic ile birlikte araya gelecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler