USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Rusya ve ABD sözünde durmadı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'den Türkiye'ye meydana getirilen saldırılara ilişkin, “Sivillere müteveccih de, bizlere müteveccih de meydana getirilen saldırılarda Amerika'nın ve Rusya'nın mesuliyeti var. Çünkü laflarında durmadılar” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: 'Rusya ve ABD sözünde durmadı'
13-10-2021 15:00
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres'le görüşmesinin peşi sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi. Son yıllarda Suriye'den Türkiye'ye meydana getirilen saldırıları değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Suriye'de Anayasa Komisyonu'nun gine canlandırılması düşüncesince başta Astana formatında baş döndürücü kuma tomar güç sarfediyoruz. 6'ıncı cevelan görüşmeleri de Cenevre'de başlayacak. Biz Suriye'de kuma tane çözümün siyasal hal bulunduğunu söylüyoruz” dedi.

İdlib'de ve birtakım yerlerde rejimin muhaliflere, sivillere müteveccih saldırılarının arttığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “O devir da söyledik. Askeri çözümle kuma yere varılamaz ve siyasal çözümle, uzlaşıyla kuma yere varılması gerekiyor. Kalıcı sulh ve abra düşüncesince bu şart. Diğer yandan bu gayretler bitmeme ederken PKK/YPG yıldırı örgütünün başta Suriye'nin kuzeyinde saldırılarını arttırdığını görüyoruz. Daha geçmiş Afrin'de hastaneye üstelik saldırdılar, çocukları, bebekleri katlettiler. Zaten PKK/YPG bebek katili şekilde damgayı ballıdarı kuma yıldırı örgütüdür. Bizim askerimize, polisimize de saldırdılar. 7 Ekim'de Fırat Kalkanı Harekatı alanında gine 1 askerimiz martir oldu. 10 Ekim'de 2 polisimiz martir oldu” sanarak konuştu.

“ABD ve Rusya sözünde durmadı”

Suriye'den Türkiye topraklarına roketler, havan topu topu topları kabilinden araçlarla saldırıların görülmeye başladığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“PKK/YPG yıldırı örgütlerinin Türkiye'ye füze atma menzili dun fevk 30 kilometre. Biz başta Fırat Kalkanı Harekatı'nı da başlattıktan sonradan ABD ve Rusya ile kuma mutabakata varmıştık. Her dü ülkede bu bölgedeki teröristleri minimum 30 kilometre güneye çıkartacaklardı. Rusya, Tel Rıfat alanında ve Münbiç bölgesindeki PKK'lıları da buradan temizleyecekti. Bu laflar maatteessüf tutulmadı. Dolayısıyla akıbet meydana getirilen saldırıların da bu bölgedeki sivillere müteveccih de, bizlere müteveccih de meydana getirilen saldırılarda Amerika'nın ve Rusya'nın mesuliyeti var. Çünkü laflarında durmadılar. Bunlar laflarında durmadığına layıkıyla ve teröristler bu alanda saldırılarını artırdığına layıkıyla bizim de yapmamız müstelzim obje nedir? Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek.”

“Sözlerinde durmadıkları düşüncesince zat güvenliğimiz hesabına gerekeni yapacağız”

Bu bölgelerden teröristlerin temizlenmesi düşüncesince ne gerekiyorsa yapılacağını bildiren Çavuşoğlu, “ABD izah yapıyor ‘Müttefikimize Suriye'den mevrut saldırıları kınıyoruz' diyor. Bu silahları ki veriyor, ki eğitiyor bu teröristleri? Sen eğitiyorsun, sen tabanca veriyorsun. Sonra da tezyinî kuma ayıplama açıklaması yapıyorsun. Burada içtenliksizlik açıkça ortadadır. Sözlerinde durmadıkları düşüncesince zat güvenliğimiz hesabına gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın insancasına yardımlara gereksinimi olduğuna dikkati çekici Bakan Çavuşoğlu, başta şita gelmeden bu yardımların ulaştırılması icap ettiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Afganistan'da angajmana girilmesi icap ettiğini dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

“Afganistan'ı aşinalık dair devletlerin değişik pozisyonları olabilir. Şu anda arsıulusal camianın kuma kuma konumu var. Angajmana duhul dair da sanırım hepsi ayrımsız noktaya geliyor. Çünkü burada kuma ara olursa ve ülkede meslek çökerse bundan ki faydalanacak, yıldırı örgütleri. DEAŞ Horosan dedikleri yıldırı örgütünün akıbet yıllarda yıldırı saldırılarını artırdığını görüyoruz. Bu sorunlar derinleşirse Afgan halkı, Afganistan'ı bırakma eylemek isteyecek. Bunun kuma de hicret boyutu var. Şu anda yurt süresince yerinden edilmiş 4 milyon isim var. Yaklaşık 1 milyonu bu yıl hareketlendi, 3 milyonu güzeşte sene. Bu bireylere arsıulusal maşer şekilde iane etmemiz gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler