USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Bozdağ: AK Parti ile Türkiye durumunda sayan değil, koşan birlikte dünya oldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti ile Türkiye'nin durumunda sayan değil, koşan ortak dünya bulunduğunu söyledi.

Bakan Bozdağ: AK Parti ile Türkiye durumunda sayan değil, koşan birlikte dünya oldu
08-09-2022 22:01
Adana

Bakan Bozdağ, baş başa Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve birtakımı milletvekilleriyle Kozan KaymakamIığını görüşme etti, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ile basına mestur görüştü.

Daha sonradan Bozdağ, AK Parti Kozan İlçe Başkanlığını ziyareti öncesinde, öğür binası uğrunda icra ettiği konuşmada, bugün ilçede dünkü Adliye Sarayı'nın ehemmiyetli noktasını atacaklarını belirterek, tesisin hayır olması temennisinde bulundu.

Bozdağ, Kozan'a, adliyenin lojman gereksinimlerini bertaraf geçirmek özgü 30 dünkü lojman da yapacaklarını vurgulayarak, dünkü lojmanların hakimlere, savcılara ve Kozan'a hayır olmasını diledi.

Adana'ya ve Kozan'a gelişigüzel bölgede yer aldığı denli adalet sarayı hizmetleri dalında da ehemmiyetli yatırımları yaptıklarını anlatım fail Bozdağ, müşterek taraftan Adana Adliyesi'ni müşterek taraftan Adana Bölge yönetim Mahkemesi'ni müşterek taraftan gayrı adli yatırımları kente kazandırarak, Adanalıların ve Kozanlıların elan elleme ortamlarda doğruluk hizmeti almalarına ve onlara doğruluk hizmeti sunulmasına mefruşat hazırladıklarını dile getirdi.

İşlerinin millete gelişigüzel bölgede kitap kazandırarak, onların imkanlarını bollatmak ve gelişigüzel bölgede onları bahtiyar geçirmek bulunduğunu aktaran Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti:

"2002'de siz değerli üyelerimizin duası ve desteği ile iktidara geldiğimiz günden bugüne aralıksız demeden Kozan'ımıza, ülkemize vermek düşüncesince çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya da bitmeme edeceğiz. Hatırlarsanız, tığ çökmüş, ekonomisi dibe kurmuş müşterek ülkeyi 'bizden 3 sene müşterek nesne istemeyin' niteleyerek milletimizin huzuruna çıktık, oy istedik. Sıkıntıyı biliyor, enkazın fakat 3 sene ortamında kaldırılacağını düşünüyor, milletimizi aldatmadan gerçeklerle yüzleşerek seçime gidiyorduk. 'Biz aldanan da olmayacağız, aldatan da olmayacağız. Bize yetkiyi verdiğinizde ülkemizi baştan şaha kaldıran adımları atacağız ve baş başa koşacağız' dedik. O devir Türkiye'nin ortamında yer aldığı şartların, burada canlı dayanıklı aşırı hemşehrimiz DOĞRU şahididir. Bize güvendiniz, nüfuz ettiniz ve iş başına getirdiniz. Biz Türkiye'nin ciharıyek indinde eş anlı kitap siyasetini yaşama geçirdik. Bölünmüş yöntemleri yalnızca Adana'da değil Türkiye'nin 81 ilinde eş anlı başlattık. Yollar adeta baştan şantiyeye döndü. Türkiye'nin illerini, ilçelerini baştan birbirine bağlayan adımlar attık. Hızlı trende, yağız trende, iklim yollarında tekrar ayrımsız şeyleri yaptık."

Bozdağ, şu anda Türkiye'de iklim şeklini halkın yolu karşıcı ve eksiksiz kişilerin bineceği alışılagelen araç durumuna döndüren zamanı reformlara imza attıklarını belirtti.

TOKİ ile Türkiye'nin ciharıyek indinde doğrudan elden eksiksiz kaymakamlık ve illerinde adeta dünkü metropoller kurduklarını dile getiren Bozdağ, ehven cesaret ile çakılı nema ve derinliğine vadeyle vatandaşların TOKİ haricinde da ev sahibi olmalarının şeklini açtıklarını anlattı.

Türkiye'de şişman reformların bu 20 sene bünyesinde yaşama geçirildiğini tamlayan Bozdağ, sağlıkta şişman dönüşüme imza attıklarını vurguladı.

Bozdağ, aralıksız çalışarak, bu milletin imkanlarını arttıracak, gelişigüzel şeyi bugünden yarına elan elleme yapmanın gayreti bünyesinde olduklarını belirterek, icra ettikleri hizmetleri aktardı.

Türkiye'nin 20 sene geçmiş yaşadıklarıyla ait bilgelik verici Bozdağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"AK Part iktidarından geçmiş sağlıkta iştirakçi kardeşlerim şayet söz mevcut ise gayrı hastanelere gider, olmadan SSK hastanelerinin kapısında bekler, eczaneden gidip çare kabul etme hakkı yoktu. Depoda ne derece çare o derece tedavi... Bağ-Kur'lu kardeşlerim otama olur, harcamasını cebinden öder, faturasını alır, umumi müdürlüğe başvurma eder, aylarca bekler. Faiz yok, para şişkinliği farkı yok. Verdiği paranın yüzdelik 70'ini art kabul geçirmek düşüncesince de 2-3 sene bekler, parası pula mütedavil sermaye kebap sermaye fakat anca alır. Tedavi iktisap geçirmek düşüncesince insanlarımız dükkanlarını, tarlalarını, iş yerlerini, eksiksiz variyetini satar, müşterek ameliyatının bile akıllıca yanlışsız harcamasını karşılayamazdı. Morgda denyo cenazeler, hastanede denyo evlatlar, analar, babalar vardı. Bunlar o 20 sene eski Türkiye'nin yaşamış yer aldığı gerçekler. Bugün 6'lı, 7'li masa deniyor ya onların da umumi müdürü yer aldığı Türkiye'nin gerçekleri. Benim deminden iştirakçi kardeşim dilediği hastaneye gidiyor mu? Dilediği eczaneden çare almaktadır mu? Bağ-Kur'lu kardeşim gidip kuruş primi ödüyor mu, gelişigüzel çeşitli tedaviyi mevki karşılıyor mu? Dün karşılamayan devlet, bugün çare oldu, şifahane oldu, olanak oldu, milletin emrine döndü. İşte tığ 20 sene bünyesinde gelişigüzel bölgede hakeza büyüyen sorunları dava olmaktan çıkardık. Türkiye'nin gündemi dışına attık."

"AK Parti ile Türkiye durumunda sayan değil, koşan müşterek abuhava oldu"

Bozdağ, "Siz olmasaydınız da bunlar aslında olurdu. Siz nüfuz olduğunuz düşüncesince bunlar sizin nasibinize düştü. Başkaları olsa bu reformları, bu yolları, bu havaalanları, üniversiteleri, TOKİ, katıksız taş yağı lambası lambası ne mevcut ise aklınıza onlar yapardı." biçiminde kıymetlendirme yapanlar bulunduğunu anımsatarak, "Bizden geçmiş 57 hükümet mevcut 79 sene var. Bizim bu yaptıklarımızı onlar gerçekleştirmek istediler de Kozanlılar 'hayır' mı dedi? Sağlıkta herkesi denktaş bir vaziyete getirdiler, toplumsal güvenlikte kast sistemini kaldırdılar, her insana üniversite, özel, mevki hastanelerinin şeklini açtılar da Kozanlılar 'yapmayın, etmeyin, olmaz' mı dedi. Bunlar devletin rolü akıllıca lakin amacın başlangıcında olanlar cemaat olmaz, bu görevlerini göre namına getirmezse akla yatkın adımı marş, durumunda çalışma misali terler, yorulur lakin müşterek hamle atılamaz. AK Parti ile Türkiye durumunda sayan değil, koşan müşterek abuhava oldu." ifadesini kullandı.

Türkiye'de gelişigüzel bölgede şişman iyileştirmeler yaptıklarını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi 20. yıldayız. Yirminci senenin bünyesinde pandemiden, erke fiyatlarının artmasından, Ukrayna-Rusya mücadelesi esasında Türkiye'nin haricinde hareket fail hadiselerden eksiksiz evren ekonomileri etkilendiği denli Türkiye ekonomisi de etkilendi. Fiyatlarda artışlar oldu, enflasyonda yücelme oldu. Bütün bunların tığ farkındayız. Ben deminden sorarım, Türkiye bunların bilincinde adına adımlarını atıyor mu? Atıyor. Bunları halletmek düşüncesince himmet ediyor mu? Ediyor. Dünyanın eksiksiz devletleri de bundan himmet ediyor. Şunu bariz yürekle söylemekte kâr görüyorum. Türkiye'nin gemisi seneler yılı sahil-i selameti korkmadan baştan sona geldi. Nice kasırgalar oldu, 2008 evren mal krizini yaşadık. Kapatma davasını gördük. Gezi vakalarını yaşadık. 17-25 Aralık, vuruş teşebbüsü, trap terörü, konuşu saldırılar, pandemi birçok vakası yaşadık. Türkiye'nin gemisi, eksiksiz bu olayların içerisinden, eksiksiz bu fırtınaların, rüzgarın, kasırganın arasından şeklini buldu, sahil-i selameti, korkmadan gitti. Şimdi de birtakımı rüzgarlar var, esiyor, ekonomide ayrıksı yerde lakin geminin kaptanı işin başlangıcında mı? Başında. Tayfaları indinde mı? Yanında. Milleti indinde mı? Yanında. Allah'ın izniyle bu sefine tekrar korkmadan sahil-i selamete ulaşacak, bu konuşu kasırgaları, rüzgarları çıban şerha bu ülkeyi baştan tehlikesiz limanlara götürecektir. Çünkü bu geminin kaptanı kaptanıderya, ustalar ustası Recep Tayyip Erdoğan'dır."

"Muhalefetin nüfuz arayışı umudunu kötüye, ülkenin, milletin kötülüğüne bağlamış bulunan müşterek anlayıştır"

Muhalefetin ülkenin ekonomisiyle ait "kötü senaryolar" düşüncesince ümit ortamında bulunduğunu tamlayan Bozdağ, şunları dile getirdi:

"Muhalefetin nüfuz arayışı umudunu kötüye, ülkenin, milletin kötülüğüne bağlamış bulunan müşterek anlayıştır, ahlaki müşterek sağgörü değildir. Düşünebiliyor musunuz, müşterek ülkede nüfuz müşterek nesne üretmiyor. Her devir gezip domates fiyatı üstünden milleti kımıldatma etmeye çalışıyor. Yahu değer pahalılığı haricinde senin milletin önüne koyacağın müşterek nesne bulunmayan mu? Projen bulunmayan mu? Eserin bulunmayan mu? Sıkıntıları nite çözeceksin? Zorlukları nite aşacaksın? Ekonomiyi nite halledeceksin? Türkiye'nin Irak'la, Suriye'yle, Libya'yla, Yunanistan'la ilişkileri nite olacak? Terör meselesini nite bulunmayan edeceksin? Başka ayrıksı mevzularda söyleyecek sözünüz bulunmayan mu?"

Vatandaşların fiyatlar üstünden kımıldatma edildiğini anlatım fail Bozdağ, "Oradan müşterek siyasal sömürme yapıyor. Çık konum projeni, plan yok. Ülkenin ortamında yer aldığı sıkıntıları, ülkede yaşanmış bulunan kimi zorlukları sömürme ederek kendine kere arayanlar var. Bu kere sokak sokak." niteleyerek konuştu.

Bozdağ, bu milletin umuda, çözüme, elan iyiyi ve güzeli sunana afsun ettiğini, dayanaklık geçirmek bulunduğunu vurguladı.

Milleti kimsenin aldatamayacağını dile getiren Bozdağ, şu biçimde konuştu:

"Yoksa kötülüğü, hatası büyüterek, abartarak, çarpıtarak, olmayarak kimi kullanmakta olanları çıkarıp esasında geda bulunmadığı biçimde verimsizlik edebiyatı, donsuz bulunmadığı biçimde fukaralık edebiyatı, kıtlık çekmediği biçimde kıtlık çekiyormuş denli temaşa oyunlarını kameraların uğrunda oynatarak bu milleti kimesne aldatamaz. Bu budun siyasilerin hepsinden elan akıllıdır, elan basiretlidir. Siyasiler matematik yaparken milletin kendilerinden elan akıllı, sağgörülü bulunduğunu gözden uzak tutmamalıdır. Bu milletin hakkını, irfanını, basiretini gözden uzak tutanlar baştan sona sandığın altına gömülmüşlerdir."

"Bu ülkenin hayrına bulunan ne işe seviniyorlar?"

Muhalefete eleştirilerini sürdüren Bozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu ülkenin hayrına bulunan ne işe seviniyorlar? Allah aşkına katıksız taş yağı lambası lambası bulduk biz. Sevindiler mi? Tahıl krizini Cumhurbaşkanı'mız çözdü. Bütün evren Cumhurbaşkanı'mızı övdü. Türkiye, Türkiye'nin önderi çözdü. 'Allah razı olsun.' dediler mi? Suriye'de ABD'nin yıldırı devleti, yıldırı koridoru projesini kavuşum altına soktuk ve oyunu, planı bozduk. Bunlar, 'Türkiye'yi siz şişman beladan kurtardınız.' dediler mi? Hayır, 'Suriye'de ne işiniz var?' dediler. Libya'da, Türkiye'nin aleyhine o bölgede, Doğu Akdeniz'de hadiseler olurken, hesaplar yapılırken, oyunları bozan adımlar attık. 'Siz Akdeniz'de Mavi Vatan'da bizim hakkımızı, hukukumuzu müşterek dünyaya gönül rahatlığı korudunuz, Allah razı olsun.' dediler mi? Yunan tezlerine, başkalarının yaklaşımlarına elan DOĞRU durdular. Ya müşterek de sevinin."

Şehir hastaneleriyle Türkiye'nin asır atladığını dile getiren Bozdağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bu parayı tığ gökten bulmadık, yerden çıkarmadık. Aziz milletin vergilerinden alıyoruz. Geçmişte de geliyordu bu nukut lakin hiçbiri ayrılmış yol, üniversite, TOKİ olmuyordu. Nereye gidiyordu? Birilerine gidiyordu. İşte tığ bu revan yöntemleri da kapattık, milletimize kazandırdık. Türkiye'nin hayrına, yararına bakmamız lazım. Kozan'ın hayrı, yararı nerede? Eğer AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı gösteriyorsa Kozan'da, Adana'da, Türkiye'de orada olmalı ve baş başa oradan gitmeliyiz. Başka istikameti gösteriyorsa ona da bakmalıyız lakin arasında zahirî karye var, mürşit kaptan istemez."

"İçeride konuştukları akıllıca yanlışsız müşterek nesne yok"

Bozdağ, 6'lı masaya eleştirilerde bulunarak, şunları anlatım etti:

"Bunlar bakın Türkiye'nin yönetimine talipler. Aylardır müşterek masanın çevresinde toplanıyor, müşterek araya geliyorlar, oturuyorlar, kapıda birbirlerini karşılıyorlar, kameralara gülücükler dağıtıyorlar. Bir taraftan kıtlık edebiyatı yapıyorlar lakin sofrada az elan kuş sütü eksik, orada elleme köklü karınlarını doyuruyorlar, kahvelerini içiyorlar. Ne lafladıklarından ne de söylediklerinden haberi bulunmayan kimsenin. Ne konuştunuz? Toplanıyor, yiyor, içiyor, konuşuyor, sonradan çıkıp gidiyorlar. Memleketin şusunu, busunu konuştuk... İçeride konuştukları akıllıca yanlışsız müşterek nesne yok. Bizim Anayasa'nın antre maddeleri var, o başlangıçtaki asliye kazı ve hürriyetlerle ilgili, o maddelerin az elan müşterek numara fıkralarını ast alta yazıp 'Bunları konuştuk.' niteleyerek çıkıyorlar. Ya bunu hacısı hocası söyler. Siz dünkü ne söylüyorsunuz? Farklı ne söylüyorsunuz? Umudu büyütecek ne söylüyorsunuz? Hiçbir nesne yok. Bakın, bu ışık size neyi hatırlatıyor bilmiyorum lakin bana bu ışık krizi, koalisyonu, kaosu, modüler iktidarları hatırlatıyor. Bu ışık göçük Türkiye'nin fotoğraflarını hatırlatıyor."

Türkiye'nin huzurun, istikrarın, güvenin, elleme yönetimin bulunmuş yer aldığı müşterek abuhava bulunduğunu dile getiren Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu istikrarı ve huzuru kalımlı kılan müşterek manzume bulunduğunu söyledi.

Bozdağ, istikrarın bozulmasına müsaade kesmek gerektiğine dikkati çekerek, "Bugün Biden'ın da Macron'un da eksiksiz yıldırı örgütlerinin de anne maksadı Cumhurbaşkanı'mız lakin onun şahsında anne maksat Türkiye'nin istikrarıdır. Türkiye'nin huzurudur, dirliğidir. Hedef Türkiye'dir zira çelimli müşterek Türkiye'yi zat menfaatleri düşüncesince dünyayı karşısına almaktan korkmayan müşterek yönetimi on paralık kimesne istemiyor. Herkes kukla hile istiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyen eksiksiz çevrelerin karşılarında olduklarını özetleyen Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti:

"Biden, elan tarzı kazanmadan adaylıkta, Cumhurbaşkanı'mızı, Cumhur İttifakı'nı nite indireceklerinin formülünü Amerikan halkına açıkladı. İşte Macron aynısını yapıyor, beriki aynısını yapıyor. FETÖ müşterek yandan, PKK müşterek yandan, DHKP-C müşterek yandan. Herkesin problemi Cumhur İttifakı'nı, Cumhurbaşkanı'mızı devirmek, indirmek. Bu milletin aleyhine etkin aut güçler de yıldırı örgütleri de ayrımsız şeyleri istiyor. O devir bizim burada müşterek durup şurası sormamız lazım: Türkiye'nin menfaati ABD'nin, AB'nin yıldırı örgütlerinin ayraç fişeğinin gittiği yönde mi olmadan bu milletin gözünün içerisine icra vekili 'Ben bu millete güveniyorum, bu millete dayanıyorum, bu milletle Rabb'imin izniyle yürüyorum' diyen Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarında mı?"

Cumhur İttifakı'nın milletin ittifakı bulunduğunu kail Bozdağ, "Kıyamet de kopsa yolumuz milletin yoludur, Hakk'ın yoludur, halkın yoludur, kimesne bizi o yoldan saptıramayacaktır. Allah'ın izniyle 2023'te tığ milletimizle baş başa başaracağız. Daha çelimli müşterek biçimde gelecek." niteleyerek konuştu.

Bozdağ, 6'lı masanın adayını bulamadığını belirterek, bu masanın "kukla müşterek cumhurbaşkanı" talibi aradığını kaydetti.

Türkiye'nin müşterek kuklayla yönetilemeyeceğini dile getiren Bozdağ, "Bu eren budun şef arar. Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk denli şef arar, bu eren budun Adnan Menderes, Turgut Özal, Başbuğ Türkeş denli şef arar, Recep Tayyip Erdoğan denli şef arar. Bir masayı yönetemeyen, müşterek masadan değişmeyen çıkaramayan 7 kendini bilmezin birine delibozuk etmek, bu Türkiye'ye yapılacak en şişman kötülüklerden biridir. 2023'ün anahtarı sizsiniz. Türkiye'nin önünü anahtar da Türkiye'ye 'Yürü' diyecek de sizsiniz. Türkiye'yi kapatmak isteyenleri ezecek de sizsiniz. Oyunları bozacak da sizsiniz. Siz dubara bozmayı seversiniz. Ben inanıyorum. 2023 oyunlarını herkese, gelişigüzel kesime, müşterek dünyaya karşın tekrar Kozanlılar, Adanalılar, eren Türk milleti bozacaktır." ifadelerini kullandı.

"Birinci maksadımız Erdoğan'ı baştan cumhur reisi seçtirmek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da milletin hizmetinde olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ayrımsız hararetle, aşkla, samimiyetle, ihtiyaçları, talepleri, beklentileri namına getirmeye bitmeme edeceklerini anlattı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti adına 2023'e tehlikesiz adımlarla ilerlediklerini tamlayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Birinci maksadımız Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhur İttifakı'nın adayını inşallah baştan milletimizin çelimli desteği ile cumhur reisi adına seçmek, seçtirmek. Bunun düşüncesince mevcut gücümüzle çalışacağız. Sonra çelimli müşterek Meclis düşüncesince inşallah sandıklardan milletvekilleri tarzı düşüncesince de mevcut gücümüzle 2023 maksadı doğrultusunda çalışacağız. Bizim hayallerimiz, hedeflerimiz aşırı büyük. Şu anda 2023 yalnızca müşterek umumi intihap değil, 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılının yapımı demek. İnşallah tecrübesiyle, birikimiyle, vizyonuyla, AK Parti kadroları Türkiye'nin 2. yüzyılında da nesir sürecinde fariza ilişki diyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler