USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair hâlâ değişmeyen verilmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "(EYT'de gözyaşı sınırı) Bütün bu düzentileme bittikten sonra, mecmu tabloyu gördükten sonraları onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı dair hâlâ değişmeyen verilmedi." dedi.

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair hâlâ değişmeyen verilmedi
24-12-2022 02:08
Ankara

​​Bilgin, Habertürk deli dolu yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişikli değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin çalışanların beklentilerinin altında kalmış bulunduğu eleştirileri ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın "9 bin liranın altında olmaması gerektiği" yönündeki açıklamasının anımsatılması üstüne Bilgin, "Sendikaların, 'Çok dobra oldu, baş döndürücü mutluyuz.' demelerini, devir zamane söyleyebilirler fakat bekleyivermek baş döndürücü havadan değil." niteleyerek konuştu.

Türk-İş'in hâlâ evvela 7 bin 785 liralık kesat sınırı açıkladığını tamlayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Böyle müşterek kesat haddini kendileri saptama ediyorlar, söylüyorlar. Rahmetli Kemal Tahir'in 'yürür gezer yalanlar' niteleyerek müşterek tabiri var. Birisi müşterek nesne söylüyor, ondan sonradan da o esasen edile edile doğruymuş kabilinden algılanıyor. Sendikaların bu çeşit şeyleri, öz taleplerini pekiştirmek düşüncesince icra ettikleri icraat kendisine bildirme edilebilmektedir fakat bunu müşterek realite kendisine sunu etmeye başladıkları devir realite algısını yıkma eder. Böyle müşterek kesat sınırı onların ağız ağıza tadı kendisine yapılan, ilmî sıfır tespitleri üstüne işlenmiş müşterek çalışma. Kendi yüzlerine de dediğim düşüncesince ferah ferah söylüyorum. Yoksulluk sınırı belirlemişler 25 bin lira. 'Genel başkanlarınızın haricinde sendikalarınızda etkin müteaddit erkek var? 25 bin lirayı müteaddit erkek alıyor?', soruyorum bunu. Bende sayıları var, primleri bildirdikleri düşüncesince biliyorum. Koca konfederasyonda müşterek erkek yok. Sadece Türk-İş'in değil, nice kurumun icra ettiği bu çeşit emekleri ilmî bulmuyorum. Bu, gerçekliği yıkma ediyor."

"Siz, kesat sınırıyla ilişik müşterek emek vermek yürüttünüz mü? Size uyarınca Türkiye'de kesat sınırı nedir? TÜİK bozukluk yapmıyor?" şeklindeki soruları Bilgin, şu biçimde yanıtladı:

"TÜİK'in rakamlarına büyüme, para şişkinliği özellikle iktisap geçirmek kıl oranı itiraz ediyorlar. 'TÜİK, bozukluk fukaralık sınırı araştırması yapmıyor?' Bu, absürt müşterek soru, öz içre karışık müşterek soru. Onu müşterek tarafa bırakalım. Onu TÜİK'e istimzaç kılmak lazım. Her gurur yapabilir bunu, yaptırabilir.

Yıllarca fukaralık ve dirimsel dağılımı muayeneleri yaptık. Bu arkadaşlarımızın bunu bilmediğini de bilici birisiyim. Arkadaşlarımız demincek size bağlansınlar, 'Konfederasyonumuzda, sendikamızda bizim açıkladığımız fukaralık sınırının üstüne şu derece erkeğe ücret veriyoruz.', söylesinler. Genel başkanları, sendika başkanları dış müteaddit insana veriyorlarmış? Rakamlar esir var."

"Asgari ücretin kamuoyunun beklentisini karşıladığını düşünüyor musunuz?" sorusu üstüne Bilgin, mevzuyla ilişik çalışma, araştırı yaptırdığını belirterek, araştırmanın içeriğine ilişikli ilim verdi.

Sokaktaki insanoğlunun beklentisi ile işçilerin meseleye bakışının farklılaştığını anlatım fail Bilgin, işçilerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de 8 binin üstüne müşterek tutar istediklerini söyledi. Bilgin, "Türkiye averajı ise hâlâ düşüktü. Anadolu'nun ayrışık illerinde 7 bin 600 kesir istediler." dedi.

"'8 binin baş döndürücü üstüne çıkmayın' dediler"

Sendikalarla görüştüklerini, sendika başkanlarının taleplerini aldıklarını tamlayan Bilgin, "Bana mevrut en ehemmiyetli şey, bakın bu Türkiye'deki sendikacılığın şişko anlaşma düzeninin bu mevzuda müşterek manada kendisini tenkidî biçimde değerlendirmesi icap ettiğini vurgulayan müşterek neticeden bahsedeceğim. O da şu: 'Siz, 8 bin liranın ne derece üstüne asgari ücret verirseniz tığ o derece mecburiyet vaziyette kalırız.' İşçi sendikaları. Neden? 'Çünkü bizim şişko sözleşmelerde aldığımız tutarı aşmanızı istemiyoruz, o devir sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler.' Bunu, Türkiye'de evvel kat söylüyorum." niteleyerek konuştu.

Bilgin, "Sendikalar, '8 bin liranın üstüne çıkmayın' mı dediler?" sorusu üstüne "Rakamı söylemeyeyim fakat '8 binin baş döndürücü üstüne çıkmayın.' dediler." ifadesini yineledi.

Sendikaların bu mevzuda hâlâ pazarlıkçı, aktif, anlam alıcı, hâlâ gerçekçi müşterek tekellüm erbap olmaları icap ettiğini anlatım geçirmek düşüncesince bunu dediğini aktaran Bilgin, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Bazı konfederasyonlarımız 10 bin, 15 bin, 13 bin kabilinden rakamlar açıkladılar. Aynı konfederasyonlara da sesleniyorum: Türkiye'de en erdemli şişko anlaşma icra ettikleri yerde 10 bin liranın üstüne müteaddit iş durumunda şişko anlaşma yaptılar? En erdemli rakamı kail konfederasyonumuzun başkanı bağlansın, söylesin. Lütfen sendika başkanlarına sorun, siz bu tutarı istem ediyorsunuz fakat şişko sözleşmenizde bahsettiğiniz ücretler biricik yerde mevcut mı? Mesele şu, istem ettikleri asgari ücretle icra ettikleri şişko anlaşma ücretleri ortada hakeza müşterek ayırt olmaz. Yani gerçeğe çağırıyorum onları. Asgari ücret asgari ücrettir, şişko anlaşma tutarı asgari ücret değildir, onun içre zenginlik oranı vardır, barışma oranı vardır, toplumsal yardımlar var, rastgele müşterek nesne vardır. Bu talepte mevcut arkadaşlarımız, sendikacılarımız baş döndürücü bulunmaz iş yapıyorlar. Asgari ücret istem ederken kendilerinin icra ettikleri şişko sözleşme, asgari ücret sözleşmesi değil."

"Bu, bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir"

Türkiye'deki "açlık" ve "yoksulluk sınırı" kabilinden tartışmaların şişman çoğunluğunun ilim dışı bulunduğunu tamlayan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"İçlerinde başlıca olanlar mevcut fakat kamuoyunu belirleyen kurda ortaya çıkanlar ilim dışıdırlar. Bilimsel tek araştırmanın mantığına dayanmamaktadır. Ankara'da 15 şarküteriden tahsil edilen fiyatla, Türkiye'nin kesat sınırı algısını komuta etmek nite müşterek sorumsuzluktur? Bunu hızlı reddediyorum. Bizim belirlediğimiz asgari ücret, işçilerimiz, iştirakçi sınıfının şişman çoğunluğu kabilinden akıllıca bulunmuş, kalburüstü bulunmuştur. Bu, baş döndürücü erdemli müşterek ücret midir? Değildir fakat bu bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir."

"Sınırlı derecede etkiler"

"Geçen yılın evvel 6 ayındaki kabilinden zırh giren parayı eritecek müşterek para şişkinliği tedirginliği yaşıyor musunuz?" sorusuna mukamele Bilgin, "Ben zaten o tedirginliği yaşamıyorum. Şimdi düzey sabitlenmiş vaziyette, alçak fevk 6 aydır ayrımsız düzeyini koruyor. Enerji fiyatlarında yükseliş bulunmayan ayrıca müşterek hacim tedenni isteği var. Asgari ücretin değişmesinin umumi tutarları değiştireceğini, halis muhlis fiyatlara yansıyacağını anlatmak sektörden piyasaya değişken fakat bunu, bu averajları dikkate aldığımız devir akilane müşterek saptama değildir." yanıtını verdi.

"Bu çoğalma enflasyonu hudutlu derecede mi etkiler?" sorusunu ise Bilgin, "Sınırlı derecede etkiler, evet." halinde yanıtladı.

Konuyla ilişik toplumsal medyadaki ifadelerin anımsatılması üstüne Bilgin, "Sosyal iletişim araçları bu mevzuları baş döndürücü yayılmış kullanıyor, abartıyor da olabilir. Sosyal medyaya terk etmek lazım, umumi eder eğilimlerine beslemek lazım." dedi.

"Öyle müşterek kapan yok"

"Asgari ücretin derece derece averaj tutara dönüştüğüne" ilişikli ifadelerin anımsatılarak, "Türkiye, bu asgari ücret tuzağından nite çıkacak?" sorusunun yöneltilmesi üstüne Bilgin, şunları söyledi:

"Öyle müşterek kapan yok. Rakamları izliyorum. Gerçek sıfır nedir? Bazı ücretler asgari ücret seviyesinden vergilendirilmek, prim konuk etmek düşüncesince oraya sıkıştırılmıştır. Asgari ücret erdemli belirlendikçe gerçek kendisine yukarıdaki ücretler de yüzdelik 100 artmıyor fakat yüzdelik 60, yüzdelik 70, yüzdelik 80 artıyor. Aşağıdan yukarıya artıyor. Nitelikli emekte bu çoğalma hâlâ yüksek. Daha ceninisakıt usta, iştirakçi asgari ücretin müşterek aşama üstüne arazi alıyor.

Türkiye'de para şişkinliği dizginlenirse, asgari ücret politikası da bu derece gerçek artışlara mukabele edecek biçimde sürdürülürse mükemmel bilakis ücretlilerin ulusal gelirden almış bulunduğu oranı yukarıya akilane tırmandırır fakat para şişkinliği burada düşmanımızdır. Şimdi arama dibine alındı. Enflasyonun önümüzdeki sene böylelikle yüzdelik 20'lere düşeceğini aritmetik ediyoruz. Mayıs, haziran bakımından yüzdelik 30 ile yüzdelik 40 arasında. Tahminim yüzdelik 35-36 olacak. Düşecek, mayıs ve haziranda yüzdelik 35, yüzdelik 40'a düşmesini bekliyoruz. Şimdi bu azalma bitmeme ederse asgari ücretin bu tesirinin hâlâ müşterek tomar ön plana çıkacağını düşünüyorum."

"Olağan dışı şeyler olursa devreye girer"

Bakan Bilgin, "Asgari tutara ikinci müşterek bindirim gelebilir mi?" sorusunu da şu biçimde yanıtladı:

"Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın desteği var. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 'Tedirgin olmayın, fikir etmeyin, önümüzdeki sene sonu bakımından yüzdelik 20'leri göreceğiz enflasyonda.' fakat halis muhlis şerait farklılaştı, alışılagelen dışı şeyler oldu. Bir sene evvela savaş, dü sene evvela pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağan dışı şeyler olursa bu koşullarda devreye girer. Yoksa enflasyonun üstünde, bizi sene sonuna derece götürecek müşterek asgari ücret belirledik fakat o açık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da anlatım etmiş bulunduğu kabilinden o açık. Geçen sene nite temmuzda engelleme ettik, ayrımsız şekilde."

Bazı sektörler düşüncesince asgari ücretin erdemli bulunduğu ve iştirakçi çıkarmalarına bozukluk olabildiği endişelerini yarattığına ilişikli istifham üzerine, asgari tutarı hâlâ yukarıda saptama arzularının önündeki esas engelin bu bulunduğunu söyledi.

Küçük ve ölçülü büyüklükteki işletmelerde etkin işçilerin ve işverenlerin bu yönde müşterek endişelerinin bulunduğunu tamlayan Bilgin, asgari ücret artışlarının peşi sıra şişman işletmelerde hâlâ az, ölçülü ve ıvır zıvır işletmelerde hâlâ müşterek tomar oranlarda istihdamı durdurma, ıvır zıvır işletmelerde baş döndürücü az da işten çıkarmanın bulunduğunu fakat müşterek müddet sonradan üretimde çoğalma yaşandığını anlatım etti.

Bilgin, "Memur maaşları ne derece artacak?" sorusu üstüne görevli ve zahmetli maaşlarıyla ilişik Kamu Toplu Sözleşmesinde dibine imza attıkları maddeler bulunduğunu anımsatarak bu insanların maaşlarına enflasyonun üstüne çoğalma yapılacağını belirtti.

Enflasyonun açıklık ayında da düşmeye bitmeme edeceğini kaydeden Bilgin, görevli ve zahmetli maaşlarına yapılacak zamma ilişikli "Bu mevzuyu çalışıyoruz. Biliyorsunuz, para şişkinliği rakamlarıyla eder artışları ortada müşterek alımlılık satım mevcut fakat para şişkinliği eşittir eder artışı düşünmek değil. Enflasyon müşterek eğilimi, eder çoğalma hızını anlatım ediyor. Tüm bunları değerlendirerek alıntı enerjisini destekleyecek miktarda değişmeyen vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Vergi dilimleriyle ilişik düzenleme

Tüm ücretlilerin, asgari ücret derece bulunan gelirlerini ihsan dışı bıraktıklarını hatırlatan Bilgin, "Şimdi müşterek apayrı nesne hâlâ yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanımızla talepleri baş başa değerlendirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihsan dilimlerinde düzenlemeyle ilişik müşterek emek vermek yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanımız açıklamış bulunduğu devir bunun da baş döndürücü müspet tesiri olacaktır. Çalışanları baş döndürücü rahatlatacak. Yani 'Ocak ayında aldığımız aylığı niçin temmuzda, ağustosta alamıyoruz' eleştirisini cevaplayacak müşterek organizasyon emek harcaması yapılıyor." niteleyerek konuştu.

En ceninisakıt tutarda mahiye meydan emeklilerle ilişik mütekellim Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan bu kişilerin, prim gündüz sayısını tamamlamayan, çoğunluğu Bağ-Kur'lu ve devletin "Gelirsiz insanoğlu bırakmayalım" düşüncesiyle akım ederek borçlandırma kanalıyla zahmetli etmiş bulunduğu şahıslar bulunduğu bilgisini verdi.

"En ceninisakıt zahmetli maaşlarını baştan ele alacağız"

Bilgin, "Nasıl ki toplumsal devlet, 'Gelirsiz kimseyi bırakmayalım' niteleyerek müşterek organizasyon yaptıysa ayrımsız biçimde bunların gelirlerini baştan ele alarak düzelteceğiz." dedi.

"En ceninisakıt zahmetli aylığı ne olabilir?" sorusuna Bilgin, "En ceninisakıt zahmetli maaşı, halis muhlis oranlar belirlendikten sonradan ortaya çıkacak." yanıtını verdi.

Emeklilik sistemlerinin, minimum 3 çalışanın müşterek kişiyi zahmetli edebileceği modele dayandığını fakat Türkiye'de bunun koptuğunu tamlayan Bilgin, "Emeklilikte hoşnutluk takılanlar (EYT) dediğimiz hikâye de onunla ilgili. 1999'daki bu o derece kopuk ki tek eğer olmazsa bunu ussal temele dayandıralım demişler. Neredeyse müşterek ferdin çalışmış bulunduğu ve müşterek ferdin zahmetli aylığını ödediği hale gelinmiş. Şu anda 2,1. EYT uygulamasıyla mahsus 1,9'a filan düşer." niteleyerek konuştu.

Bilgin, "Emekli maaşlarında izlenecek formül ne olacak?" sorusuna "Yöntemimiz şuydu, en alttakilere seyyanen müşterek bindirim yapmak. Muhtemelen bu kat da benzeşim müşterek nesne yapılır. Yukarıdakilere de para şişkinliği farkını dikkate meydan müşterek organizasyon yapılır. Hangi miktarda zenginlik oranı verilebilir niteleyerek hesaplar yapmış olup ona uyarınca müşterek tutar belirleyeceğiz." yanıtını verdi.

"EYT, 8 Eylül 1999 evveliyat işe başlamayı mecburi kılıyor"

"EYT emek harcaması ne devir bitecek, yürürlüğe girecek ve açıklanacak?" sorusu üstüne Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki çalışma, uygulayım emekleri güdük müşterek çalışma. En baş döndürücü sorulan soru, 'Prim gündüz tadat şu derece eksik, bunu borçlanabilir miyim? 8 Eylül 1999'dan evvela işe girmemişsen ne derece borçlanırsan borçlan olmaz. Mevcut yasamızda bulunan hukuk bitmeme edecek. Bir apayrı konu, dünya haricinde çalışanların durumu. Yurt haricinde kurumlarımıza dehşet başvurma edenler var, kuyruklar oluşmuş. Orada da benzeşim karın karışıklıkları var. Onlar da 'Hemen gidip prim gündüz sayılarımızı tamamlayalım, zahmetli olalım' niteleyerek kuyruklar oluşturuyor. Onlarda da ayrımsız şeyler geçerli. EYT, 8 Eylül 1999 evveliyat işe başlamayı mecburi kılıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun."

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bu, 'Evet' ve ya 'Hayır' niteleyerek mukamele verilecek müşterek madde değil. Bu ayak tabanı derece tahminî sayı, 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyon yöresinde yahut az buçuk geçer. Prim haset sayısı ve fariza yılı süresi şartlarına uyanların sayısı bu. Eğer tek gözyaşı sınırı eğer olmazsa bunlar tazammun giriyor." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesi çıktıktan sonradan proses içre faydalanabilecek yekûn erkek sayısının ise 5 milyon 700 bin yöresinde bulunduğu bilgisini paylaşan Bilgin, bu insanların müteaddit yılda zahmetli olabileceğine ilişikli istifham üstüne "Şu anda onları belirlemeye çalışıyoruz. Kişi başvurma ediyor, 'Ben hâlâ evvela de Bağ-Kur'lu, SSK'lı kendisine çalışmıştım, dünya haricinde çalışmıştım' diyor. Onlar başvurma etmeden tığ tadı kendisine dosyaları birleştiremiyoruz. Müracaat sonucunda bu dosyalar birleştiriliyor. O emek harcamayı yapıyoruz ve bu sıkı müşterek çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bütün bu emek vermek bittikten sonra, yekûn tabloyu gördükten sonradan onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı adına hâlâ değişmeyen verilmedi." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesinde birtakım gözyaşı sınırlarının konulacağına değgin iddiaları değerlendiren Bilgin, "Bunların hiçbirini konuşmadık." dedi.

"EYT'lilerin gözyaşı averajı 49,9"

Bilgin, "Yaş sınırı yok' atasözü ihtimaliniz hala mevcut değil mi? sorusu üstüne "Bu politik müşterek karardır, hükümetimiz bu sonucunda verecektir, Cumhurbaşkanımızla baş başa bu meseleyi..." yanıtını verdi.

EYT çalışmasındaki akıbet hale ilişikli Bilgin, "Tabloyu mükemmel kendisine saptama etmeye çalışıyoruz. Hizmetler birleştirildiği devir ne yaşta müteaddit erkek bulunuyor, gözyaşı aralığı nereden nereye geliyor... Şu anda elimizdeki verilerden şurası biliyoruz, emeklilikte hoşnutluk takılanların gözyaşı averajı 49,9. Bu hafta emek harcamayı bitirmeye çalışıyoruz. Büyük müşterek kitleyi heyecanlandırdığımı biliyorum. Birçok başvurma var. Müracaat edenlerin dosyalarını birleştireceğiz. Tahmin ediyorum, bu ay sonuna derece Meclis'e götürürüz. Bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek ocakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza 26 Aralık'ta akıbet vaziyeti bildirme edeceğim." bilgilerini paylaştı.

Düzenlemenin yürürlüğe ne devir gireceği ve evvel aylıkların ne devir ödeneceğine değgin görüşleri sorulan Bilgin, "Bu Meclis'in iradesine bağlı. En geç hanuman ayında Meclis'e geçiş ettirdiğimiz devir Meclis'in anlaşma sürecine ilişikli kendisine tamamlanır." dedi.

Bilgin, EYT'nin maliyet hesabı adına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile aralarında dava yaşandığı iddialarına ilişikli istifham üstüne şunları söyledi:

"Bu haberlerin adalet oranı sıfır. Buradan Sayın Nureddin Nebati Bey'e, bulunmaz icra vekili arkadaşımıza teşekkürname ediyorum. Maliyet artışının nereye ulaşabileceğini görmüş bulunduğu biçimde bu problemin çözülmesi adına enflasyona, ekonominin halis muhlis başlıca yüküne karşın baş döndürücü fedakarca davrandı. Kıdem tazminatı adına da üstünlük aldı."

"EYT'liler 8 Eylül 1999'deki şartlara uyarınca mi zahmetli olacaklar?" sorusuna Bilgin, "Biz oraya katiyen engelleme etmiyoruz. O günkü şerait her neyse ona uyarınca zahmetli olacaklar. Prim haset ve fariza süreleri değişmiyor." yanıtını verdi.

Bilgin, bölümsel tekaütlük kapsamındaki insanların EYT kapsamında olmadığını, onların koşullarında rastgele ayrım olamayacağını anlatım etti.

"Kıdem tazminatı aracısız işçinin yerine yatacak"

EYT'lilerin bayrılık tazminatı düşüncesince birebir koşullarda itimat desteği verileceğini anımsatan Bilgin, "Bu ödence aracısız doğruya işçinin yerine yatırılacak." dedi.

EYT'lilerin mahiye intisap oranlarında müşterek ayrım yapılıp yapılmayacağı sorusu karşı Bilgin, "Bu oranlarda müşterek ayrım yapmayı düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, EYT düzenlemesine ayrılacak bütçeyle ilişik "Türkiye, Avrupa'nın en dobra bütçe dengelerine erbap ülkelerinden biri. Türkiye'nin bütçe gelirlerindeki artış, tahminlerin üstüne olmuştur. Bütün bunlar adisyona dayalıdır. 'Seçim ekonomisi uyguluyorlar' diyorlar. Biz seçme ekonomisi uygulamıyoruz, gerçekçi iktisat uyguluyoruz. Bütçe dengelerini gözeterek halis muhlis bunları yapıyoruz. Popülizm yapmayan, gerçekçi, yurttaşımızı para şişkinliği sarmalına sokmayacak, balans politikasıyla bunları sürdürecek yaklaşıma sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

EYT'nin maliyet yerine ilişikli soruya "Milli gelirin binde bir tanesi yahut onun müşterek dü nokta üzerinde. Burada yaptığımız hesaplar, önümüzdeki fasıl görevli ve emeklilerin ücret farkı artışları, EYT ile ilişik doğacak finansal yüklerin rastgele müşterek bir tanesi bizim bütçe geliri dengesini gözeten icraat kendisine ortaya çıkacak. Ondan tek endişeniz olmasın." yanıtını verdi.

Bu süreçte derin etkin Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına müteveccih arttırma ifa yapılıp yapılmayacağına ilişikli soruya Bilgin, "Onların derin çalışmalarını ödüllendirmeyi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan kamudaki sözleşmelilerin ekibe geçirilmesiyle ilişik düzenlemeyi önümüzdeki hafta, tatile girmeden Meclis'e geçiş ettireceklerini söyledi.

Taşeron işçilerle ilişik müşterek emekleri şu an düşüncesince olmadığını tamlayan Bilgin, önlerindeki dosyanın iare işlerle ilişik bulunduğunu dile getirdi.

Bilgin, 3600 ek amblem mevzusuyla ilişik "Yeni talepler var. Onları değerlendireceğiz. Onunla ilişik acelemiz yok. Ne devir tamamlanırsa Meclis ne devir birebir görürse... Biz uygulayım icraat yapıyoruz, politik karardır bu. Süreç işliyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler