USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın gelişigüzel ayrışık haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne derece cevapsız bırakmadık. Bundan sonraları da bırakmayacağız." dedi.

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t
23-07-2022 20:02
Kayseri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararını hızlı kınadıklarını söyledi.

Akar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmış bulunduğu "Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, tesislerin ve yatırımların Türkiye'ye çok olması temennisinde bulundu.

Tüm dünyada yaşanmış bulunan kazançlı darboğaza karşın ihracatta, üretimde ve sanayide himmet kesmeden yatırımlarına bitmeme fail Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu işaret siyasetiyle ehemmiyetli kazanımlar elde ettiğini tamlayan Akar, siyasi, askeri ve kazançlı dengelerin baştan düz yazı edilmiş bulunduğu eleştiri birlik devirde Türkiye'nin, Erdoğan liderliğinde arsıulusal ilişkilerde süje durumuna geldiğini, lehçe enerjisini pekiştirmenin indinde global oyuncu adına bulaşık ortaya koyduğunu vurguladı.

Gelişmeler karşısında tamamıyla proaktif davranan Türkiye'nin, branşında ve dünyanın muhtelif coğrafyalarında balans sağlayıcı ve emniyet verici birlik diyar olmayı başardığını özetleyen Akar, şu halde bitmeme etti:

"Ülkemizin böylesine ehemmiyetli amaç üstlendiği bu süreçte fariza ve sorumlulukları kalan Milli Savunma Bakanlığı ve bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, lehçe ve global asayiş düşüncesince acemi yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en dip ve en can alıcı faaliyetlerini yürütme etmektedir. Bu kapsamda Mehmetçik 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, taşınmazlar zarfında ve hudut ötesinde kalan birlik hızlı ve taarruzi anlayışla, ilkin FETÖ, PKK, YPG, PYD ve DEAŞ peyda etmek az daha hepsi yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı savaş etmekte, Kıbrıs dahil, denizlerimizdeki ve semalarımızda adalet ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla da korumaktadır."

Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya alınması

Tüm güzel oruçlu yaklaşımlara karşın Yunan siyasilerin provokatif eylemlerinin bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bunun en akıbet örneği Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararıdır. Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın gelişigüzel muhtelif haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne denli yanıtsız bırakmadık. Bundan sonradan da bırakmayacağız.

Bunlara ekleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri ilkin Azerbaycanlı kardeşlerimiz peyda etmek az daha Libya'da arkadaş ve ahi müttefiklerimizin yerinde davasına dayanak olmakta. Bölge ve evren barışına da temelli ulama sağlamaktadır. Benzer halde Rusya-Ukrayna ortada yaşanmış bulunan savaşın sonlandırılması ve hububat krizinin çözümü düşüncesince harcama etmekte olduğumuz içtenlikli çabalar de hepsi dünyanın merakını toplamaktadır. Bu kapsamda evvel İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri nezdinde imzalanan hububat sevkiyatı anlaşması, ülkemizin diplomatik alandaki etkinliğini en belirgin halde ortaya koymuştur. Bugün bakımından Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da halis muhlis bu faaliyetleri yönetim edecek bulunan birlikte eş güdüm merkezimiz de çalışmaya başlamıştır. Maalesef bu sabahleyin Odessa'da birlik patlama gerçekleşti. İki yan ile de değinme halindeyiz ve gelişimleri de yakından izlem ediyoruz. Türkiye adına hepsi probleminin çözümü düşüncesince üzerimize sakıt gelişigüzel muhtelif rolü bugüne denli adına getirdik, artık da getirmeye bitmeme edeceğiz. Üstlendiğimiz hepsi görevleri başarıyla adına getirebilmemizde desteği, sevgisi, itimatı ve duasını esirgemeyen asilzade milletimize saygılarımı sunuyorum."

Akar, bugüne denli Türkiye'nin önüne çıkarılan, içeride ve dışarıdaki hepsi engellerin, milletçe birlik ve bu arada olarak, el ele, dal omuza vererek aşıldığını dile getirdi.

Özhaseki: "İnşallah seçimlerde acemi birlik epope yazacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise AK Parti öncülüğünde Kayseri'de ehemmiyetli yatırımların yapıldığını söyledi.

Yatırımların milletin yardımı ile yapıldığını özetleyen Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi, Kadir Has Stadyumu, Yamula Barajı, raylı sistemler, metodlar kabilinden nice projenin yaşama geçirildiğini dile getirdi.

Özhaseki, şu halde bitmeme etti:

"Yaklaşan intihabat var, 10-11 ay kaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimler mevcut söyleyeceğim. PKK karşısında mı? Hep karşımızda olsunlar. FETÖ karşımızda mı? IŞİD karşımızda mı? DHKP/C kabilinden sol örgütler karşımızda mı? Bunlara taşınmazlar dışından dayanak verici devletler de karşımızda mı? İçeride, Mecliste oturup birlik muhtelif domestik ve milli olamayanlar da mı karşımızda? Bunca kötü, muhalifin birlik araya geldiği, gelişigüzel devir savaş etmekte kararlı olduğumuz grupların birlik araya geldiği ortamda Allah'ın izniyle tığ memleket, Anadolu sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekâr bırakmayacağız. Sonuna denli indinde olacağız. Kayseri halis muhlis seçimlerde Cumhurbaşkanımızın bulunduğu noktayı bilcümle birlik numara tümen yaptı. Şimdide Cumhur İttifakı adına inşallah seçimlerde acemi birlik epope yazacağız."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da istihdamı önemsediklerini, bu kapsamda şehirde nice envestisman yapıldığını vurguladı.

Kültür ve zamanı yapısıyla Kayseri'nin önemini özetleyen Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış bulunduğu şişman açılışın diyar ekonomisine ulama sağlaması temennisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler