USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile İHA'ların yuvasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Geldiğimiz noktada yıldırı örgütündeki çöküşü görüyoruz. Bu senenin gene itibaren kuvvetsiz duruma getirilen yıldırıcı sayısı 2 bin 631 oldu" dedi.

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile İHA'ların yuvasında
14-12-2021 17:02

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 14. İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına geldi.

Üs komutanından faaliyetlere bağlı brifing alan, buyruklar verici Akar şimdi sonraları TSK komuta kademesi ile kumandanlık bahçesine ağaç dikti. Tören sahasına sabık Akar beraberindeki komutanlarla Sancak Teslim Töreni'ne katıldı. Sancağın yerini almasının arkası sıra süregelen törende, hürmet duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Birliğin tarihçesi ile bütünlük komutanının biyografisinin okunması sonrasında Milli Savunma Bakanı Akar sancağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan namına üs komutanına tasdik etti. Sancak sicil defterini imzaladıktan sonraları birliğe seslenme fail Bakan Akar, "Sancak bizim milli-manevi değerlerimizin, emlak ve ulus sevgimizin, bütünlük ve beraberliğimizin, özgür ve mutlak geçinme azmimizin sembolüdür. onur timsali sancağımızı gelişigüzel ne pahasına olursa olsun destek olmak ve tebcil etmek müşterek numara vazifemizdir" sanarak konuştu.

Hassas müşterek dönemden geçildiğini, belirsizlik, risk, gözdağı ve arsıulusal istikrarsızlığın gelişigüzel sabık çağ arttığını tamlayan Akar, "Ülkemiz ve bölgemiz izlemsel pozisyonu zımnında gelişmelerden yakından etkilenmekte olup, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde fail durumuna gelen, ağırlık ve özen endüstrisi esneyen Türkiye, müstelzim gelişigüzel ayrışık tedbiri almaktadır" ifadesini kullandı.

Mehmetçiğin 84 milyonun güvenliğini sağlamak, ülkesinin doğruluk ve çıkarlarını destek olmak düşüncesince 'ölürsem martir kalırsam gazi' anlayışı içinde, karada, denizde ve havada namına sunulan topu topu görevleri şimdiye denli başarıyla alegori getirdiğini, artık da getirmeye bitmeme edeceğini anlatım fail Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en şümullü ve çalışan operasyonlarını gerçekleştiriyor" dedi.

"2015'ten itibaren gayrimenkul içi ve haricinde 33 bin 112 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi"

Akar, Mehmetçiğin müşterek taraftan sınır güvenliği ve terörle savaş başka taraftan da denizde ve havadaki görevlerini kararlılıkla, başarıyla alegori getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Terörle savaş operasyonlarımız kalan müşterek hüküm ve ritmde bitmeme ediyor. 24 Temmuz 2015'ten itibaren gayrimenkul içi, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 33 bin 112 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. Bu senenin kökeninden itibaren ise kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 2 bin 631 oldu. Biz bu faaliyetleri yaparken topu topu komşularımızın hakkına, hukukuna, sınırlarına saygılıyız. Diğer taraftan da ülkemizin, milletimizin, yurttaşlarımızın ve hudutlarımızın korunması düşüncesince ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Bizim biricik maksadımız teröristlerdir. Geldiğimiz noktada yıldırı örgütündeki çöküşü görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızdaki dikkatimizi ve hassasiyetimizi kaybetmeyeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Sizler uçaklarımızın, komandolarımızın gözü olacaksınız. Sonuçta en akıbet yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilinceye denli mücadelemiz bitmeme edecek."

"Milletinin emrinde, görevinin başında"

14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığının önemine de yer veren Akar, "Yüksek uygulayım bilimi ürünü tabanca sistemleri ile İHA ve SİHA'larımızla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe harekatlarının başarıyla yürütme edilmesine iri ulama sağladınız. Üstün hız ve başarılarınızdan çevre Komutanlığın topu topu mensuplarını kutlama kartı ediyorum" dedi.

Türkiye'nin tarihi, değerleri, coğrafyası ve ordusuyla iri ve çelimli müşterek gayrimenkul bulunduğunu dile getiren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce salname ünlü tarihimizden süzülüp mevrut milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, milletimizin sevgisi, güveni, duasından almış olduğu ilhamla aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve kanunlar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın, dizili mir ve komutanların buyuru ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Akar, kazanılan başarılarda en ehemmiyetli paya ehil şehitlere rahmet, gazilere felah dileklerini ileterek laflarını tamamladı.

Öte taraftan Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile Batman'a gelişinde Vali Hulusi Şahin, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve başka yetkililer kabilinden karşılandı.

Osman Arslan - Abdulaziz Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler