USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: Azerbaycan ordusuna kimsenin taraf bakmasına olanak ve vesile vermeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk'ün enerjisini dünyaya yayınlayan Azerbaycan ordusuna bundan böyle rastgele birlikte biçimde kimsenin taraf bakmasına olanak ve vesile vermeyeceğiz." dedi.

Bakan Akar: Azerbaycan ordusuna kimsenin taraf bakmasına olanak ve vesile vermeyeceğiz
22-12-2022 23:08
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı ve Bakü Valiliğinin katkılarıyla, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğince planlı "Karabağ Azerbaycan'dır-Vatan Savaşı Tarihi: Şahsiyet Faktörü" kitabının tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde yapıldı.

Programda mütekellim Bakan Akar, Azerbaycan ve Ermenistan ortada 44 güneş devam eden 2. Karabağ Savaşı'ndaki gelişmelerin Türkiye çeşidinden yakından strateji edildiğini belirtti.

Azerbaycan topraklarının adaletli sıfır ortak harp kararında engelleme edildiğini dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Hepinizin yakından bilmiş olduğu fakat dünyanın işitmek ve kullanmak istemediği baş döndürücü ağırbaşlı katliamlara, katillere, cinayetlere muhatap oldular. Bir kat hâlâ cefa, azap gördüler. Bu hadiseler olurken Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler, öteki devletler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı maatteessüf bu mevzulara göz boncuğu halde duyarlılık, dikkat göstermediler, lüzumlu tedbirleri almadılar. Rusya, ABD ve Fransa'nın eş reislik meydana getirdiği MİNSK Grubu bu mevzularda sonuç aşama duyarsız kaldı."

Hulusi Akar, biricik kavim bulunan Azerbaycan ve Türkiye'den birine müteveccih rastgele riziko ve zılgıt durumunda, biricik canevi biçiminde buna kat koymaya apiko olunduğunu vurguladı.

İki dünya silahlı kuvvetlerinin, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonu düşüncesince derin emek vermek içre olduklarını kail Akar, bu çalışmaların iri ortak başarıyla bitmeme ettiğini belirtti.

Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin orada gereksinim duyan savunma sanayisi dair yapılması müstelzim ne var ise onları bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da inşallah azim ve kararlılıkla yapacağız. Türk'ün enerjisini dünyaya yayınlayan Azerbaycan ordusuna, bundan böyle rastgele ortak halde kimsenin taraf bakmasına olanak ve vesile vermeyeceğiz." dedi.

Bakan Akar, Azerbaycan ile askeri yetişek işbirliğinin, savunma sanayisi tamirat çalışmalarının, mayınların ve patlayıcıların temizlenmesinin bitmeme ettiğini hatırlattı.

"Biz mücadele etmek düşüncesince değil, balans ve sulh düşüncesince varız"

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın uzattığı sulh elini tutmasını başvuru ettiklerini kaydeden Akar, "Biz mücadele etmek düşüncesince değil, caydırmak düşüncesince varız, kılıç mücadele etmek düşüncesince değil, balans ve sulh düşüncesince varız. Buna çaba gösteriyoruz." gibi konuştu.

Akar, Azerbaycan ve Ermenistan ortada anlaşmanın imzalanmasıyla, alanda sulh ve istikrarın sağlanması, dört başı mamur Kafkasya'da ortak sulh ve erinç ortamının doğması düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini anlattı.

Milli Savunma Bakanı Akar, "Azerbaycan bu mevzuda yapılması müstelzim ne var ise bunların hepsini yaptı, hazırlamaya bitmeme ediyor. Biz bu açıdan Türkiye adına Azerbaycan-Ermenistan arasındaki normalleşmeye, iyileşmeye çevrilmiş ne var ise destekliyoruz. Bunun haricinde çözümsüzlüğü körükleyen rastgele muhtelif hale kat olduğumuzu da her insanın bilmesini istiyoruz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışan ve caydırıcı olması düşüncesince çalıştıklarını kail Akar, "Kardeşimiz Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri düşüncesince de bire ortak obje geçerli. Biz savaştan evvel caydırmayı düşünüyoruz. 'Savaş olmasın' denir fakat demekle harp olgunlaşmamış olmuyor, harp oluyor. Bunu yapabilmek, bu sözün anlaşılabilmesi düşüncesince caydırmak, çelimli edinmek gerekiyor." sanarak konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın davasında DOĞRU bulunduğunun bilinmesi, bunun içselleştirilmesi ve rastgele yerde bariz halde ortaya konulması icap ettiğini vurgulayarak, "Türkiye adına hazırlamaya çalıştığımız en ehemmiyetli konulardan ortak tanesi bu. NATO platformları ilkin edinmek az daha arsıulusal platformlarda, düet ilişkilerde daima bunu gündeme getiriyoruz." dedi.

Karabağ Azerbaycan'dır-Vatan Savaşı Tarihi: Şahsiyet Faktörü Bilim Editörü Prof. Dr. Kerim Şükürov da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev rehberliğinde hazırlanmakta bulunan kitabın Azerbaycan-Türkiye dostluğuna göz kamaştırıcı ortak anıt bulunduğunu söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, baş döndürücü sayıda Türk ve Azeri askerin katılmış olduğu programda, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası çeşidinden dinleti verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler