USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçelievler’de ekmek fırınlarına denetim

Bahçelievler Belediyesi tutanak ekipleri sabahleyin saatlerinde ekmek fırınlarına gramaj ve hıfzıssıhha denetimi gerçekleştirdi.

Bahçelievler’de ekmek fırınlarına denetim
10-12-2021 13:43
10-12-2021 13:43

Bahçelievler Belediyesi kollukçu ekipleri ve besin mühendisleri, sabahın er saatlerinde ekmek fırınlarına müteveccih gramaj ve hıfzıssıhha denetimi gerçekleştirdi. Belediye ekipleri fırınların ilk önce ak pak ve hıfzıssıhha bulunmasına nazarıitibar ederken çalışanların ise peçe ve ellik takıp takmadığını denetledi. Belediye ekipleri fırından çıkan yunak ekmekleri biricik on paralık terazide tartarak gramajlarını arama Denetimler kapsamında girilen birlikte fırında kanuni adına 230 gr. olması müstelzim ekmeğin 200 gr. bulunduğu belirlendi. Yine ayrımsız fırında tartılan birtakım ekmeklerin de 205 gr. bulunduğu belirleme edildi. Zabıta ve besin mühendisleri çeşidinden ekmeğin belirlenen sınırın altında bağan gramajla satıldığına değgin delil tutuldu. Tutanağın İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderileceği ve fırına uygulanacak cezanın yönetmenlik çeşidinden belirleneceği öğrenildi.

Denetimi oluşturan kollukçu müdürü Ali Püskül:

“Gramaj, hıfzıssıhha ve eder denetimi yapıyoruz. Gündüz filhakika denetimler bitmeme ediyor. Bizde bu sabahleyin gidebildiğimiz derece fırına gidicez. Zaten 10 gündür devir denetimlerimiz bitmeme ediyor. Bizim sahamızda boyut dobra hoppadak gramaj üzerine birlikte birçok arazi mevcut onun haricinde normal. Tutanak tutuyoruz uran tecim il müdürlüğüne gönderiyoruz onlarda muamelat yapıyorlar. Hijyende başağrısı bulunduğu hallerde İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne tutanaklarımızı gönderiyoruz” dedi.

Abdullah Altunbaş - Ömer Faruk Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler