USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli'den teşkilatlara "temel gerekseme ürünlerinde indirim" kampanyasına dayanak noktası tali

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin teşkilatlarından, asliye gerekseme ürünleri düşüncesince başlattıkları iskonto kampanyasına ulama sunmaları düşüncesince esnaf, üretici, tüccar, büyük mağaza yöneticileri ve sanayicilerle ortak araya gelmelerini istedi.

Bahçeli'den teşkilatlara
23-12-2021 16:38
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, halkın tükettiği esas gerekseme ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi düşüncesince diyar çapında başlatmış olduğu isteklendirme ve katılma kampanyası çerçevesinde verdiği talimat, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın imzasıyla teşkilatlara gönderildi.

Vatandaşa işlev noktasında ulama sunmayı hedefleyen MHP, çalışmaya gayret hasretmek düşüncesince milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini de görevlendirdi.

"Her kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir"

Teşkilatlara gönderilen talimatta, döviz kurundaki protez çoğalma mazeret edilerek etraflıca zamandır ekonomide menfi ve meyus ortak iklim estirilmek istendiği vurgulandı.

Birtakım fırsatçıların kurgusal ortamdan yararlanıp esas gerekseme maddelerinin fiyatlarında baş döndürücü artışlar yaptıklarına ilgi çekilen talimatta, çevre spekülatörleri ve yağız doymayan bazısı simsarların, mülk stoklamak ve dövizdeki artışa koşut zamlar gerçekleştirmek vasıtasıyla fahiş hasılatlar elde ettiklerinin altı çizildi.

Ölçüsüz değer artışı furyası ve asıl üstü çevre koşulları hasebiyle vatandaşların alıntı gücünün düşmekle kalmadığı, konuşu sıkıntılara duçar bulunan halkın ehemmiyetli ortak kesiminin esas gereksinimlerini karşılamakta zorlanmaya başladığına ayraç edilen talimatta, şunlar kaydedildi:

"Ancak seviye korumalı TL vadeli yatırım sisteminin yaşama geçirilmesi üzerine, döviz kurunda etraflıca süredir biriken kurgusal köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşuk yarışı da sonlandırılmıştır. Birkaç gündüz öncesine denli hızına yetişilemeyen seviye artışları, dünkü yatırım sistemiyle dizginlenmiş, piyasalar çabucak rahat ortak havaya bürünmüştür. Hem kurdaki yükselişi mazeret ederek fahiş artışlarla yurttaşı soyma yarışına giren bazısı şirket ve kuruluşların, bununla beraber politik spekülatörlerin kar oyunu bozulmuştur. Piyasalarda muhtemel güven, gine hükümetten muhtemel adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki azalış hızı, seviye mazeret edilerek gelişigüzel alanda, gelişigüzel kalemde artırılan fiyatların asıl ve akla yatkın sayılara indirilmesinde görülmemektedir. Kur DOĞRU değerlerine çekilirken, fiyatlardaki abartmalı artışların sonlandırılması ve başta esas gerekseme maddeleriyle ait çevre rakamlarının da asıl değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, gelişigüzel kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir."

"Bire ortak temasa geçeceklerdir"

Talimatta, MHP'nin bu kapsamda diyar çapında isteklendirme ve katılma kampanyası başlatmış olduğu vurgulanarak, "Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, müstahsil ve tecimen kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle ayrımsız temasa geçeceklerdir. Teşkilat mensuplarımız, milletimiz hesabına ait herkesten tenzilat kampanyasına katkıda bulunmalarını istem edeceklerdir." ifadesi kullanıldı.

"Kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecek"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 30 Kasım günlü TBMM Grup Toplantısında dile getirdiği, "Mal ve işlev üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın sosyal deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın tinsel harcıdır." ifadelerine de toprak maruz talimatta, "Bu ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın evvel ayraç fişeği olmuştur. Nitekim Sayın Genel Başkanımızın bu çağrısına bazısı şirket ve firmaların müspet cevap verdiği, peşi sıra da ortak dönem istihlak mallarının fiyatlarında indirime gidildiği kıvançla görülmüştür. Söz konusu kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecektir." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler