USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce martir edilen hususi harekat polislerini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu taziyet mesajı yayınlamıştır, ne mevcut ki fail yoktur, saldırıyı kimin yaptığına i

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki
12-10-2021 12:39

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu.

Genel Başkan Bahçeli icra ettiği konuşmasında, “Milliyetçi Hareket Partisi'ne atık iftiraların, yoğunlaşan saldırıların, yaygınlaşan global tahammülsüzlüklerin ilerleme ve tempo rotası titizce okunduğu takdirde, bunların hiçbir birisinin rastlantısal bulunmadığı görülecektir. Nevzuhur acemi indinde evren düzeni sesletim ve dayatmasının, üste milletsiz devlet, devletsiz budun projelerinin önündeki en iri duvar ulusal ülkeler ve çelimli budun oluşumlarıdır. Bu sebeple global güçler ve sataşkan ülkeler, ulusal devletlerdeki gözetim iradesinin budun üstü birliklerle ve güçlerle paylaşılmasını derinlemesine süreden buyana dayatmaktadır. Bu paylaşma, tabii ki hâkim zorla lehine, mahkum milletin aleyhine gerçekleşecektir. Ancak, bu simetrisiz hasiyet gerçekte milliyetçiliğin yükselmesinin de indinde dayanağıdır” ifadelerini kullandı.

“Zillet ittifakı çözülme ve yadımlama siparişini bedeli mukabilince almıştır

Küresel kendisine devletlerde yükselen milliyetçiliğin kırılmasına müteveccih adımların herhangi indinde devir atıldığını anımsatan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Küresel erkek oyuncular açısından, ülkelerdeki yükselen milliyetçiliğin kırılması; dil, din, budunsal yahut görüş farklılıklarının kaşınması ve bunların üstünden evvel etapta özerk, sonradan da federal ülkeler oluşturulması lanetli indinde maksat kendisine herhangi indinde devir güncelliğini korumuştur. Bu amaca ilk herşeyden ilk olarak taşeronlar aracılığıyla ulaşılması asal alınmıştır. Bununla içkin CHP, HDP, İP, Deva, Gelecek Partisi ve irili ufaklı öteki alçaltı partileri tembihli, işyar ve taşeron siyasetin günahkâr temsilcileridir. Zillet ittifakı çözülme ve yadımlama siparişini bedeli mukabilince almıştır. Zira herhangi indinde bilinçlilik çağ kabil ortadadır, aşağılanan yöntem simalarının kaçacak, gerçekleri inkar edecek hayası da, gayrimeskûn de kalmamıştır” şeklinde konuştu.

“Bir milletin yükselişinin olumlu dayanağı milliyetçiliktir, ulusal kimliğin gücü de ulusal devletin polat kabil sağlamlığıdır”

Bir milletin yükselişinin bel kemiği dayanağının ulusçuluk bulunduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Egemen güçler zat yayılımcı emelleri düşüncesince milliyetsever perspektifle akım ederken, ellerini uzattıkları ülkeler düşüncesince milliyetçiliği bastırmaya, karalamaya, çirkin göstermeye idman kabil indinde ikilemin ve tenakuzun dibindedir. Ancak maksadı ne olursa olsun, global sömürünün önündeki en ehemmiyetli duvar ulusal mevki yapısı ve bu binanın bel kemiği taşı bulunan Milliyetçi Hareket ve Cumhur İttifakı'dır. Başka indinde deyişle, indinde milletin yükselişinin olumlu dayanağı milliyetçiliktir, ulusal kimliğin gücü de ulusal devletin polat kabil sağlamlığıdır” niteleyerek konuştu.

“Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı, kıymetli günleriydi, zannediyorum bu gidişle onu da gerçekleştirirler”

Türkiye'nin önünü kesmek, ilerleyişini duvar olmak düşüncesince uyanık muntazır iç ve aut nehiy cephesinin, ulusal devleti, ulusal bekayı, ulusal kimliği ve ulusal direnci sekteye uğratmanın hesabında bulunduğunu kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli şunları kaydetti:

“Çünkü milletimizin ulusal ve tinsel dayanırlık halkalarını tekerlek tekerlek kırınca neticeye ulaşacaklarını, arttırma kendisine Türkiye'nin ulusal mevki yapısını kalıntıya dönüştüreceklerini biliyorlar ve bu yolda işitme saçıyorlar. İşin özünde oynanan oyunun gizlenecek indinde yanı kalmamıştır. Zillet ittifakının kurduğu mandepsi masasında kartlar belirgin oynanmaktadır. Bu masada alavere dalga vardır, düzen vardır, densizlik vardır, dalaverecilik vardır, dalga vardır, kalplık vardır; hepsini geçtik hıyanetin daniskası vardır. Görüldüğü üzere, alçaltı ittifakını meydana getiren partiler çağ aşkın birbirlerini görüşme ediyorlar. Birbirlerine sonsuz gidip geliyorlar, sorma yapıyorlar, iklim kokluyorlar, ne mevcut ne bulunmayan ona bakıyorlar. Ancak art kapıda da birbirlerine aldatılma atıyorlar, kapan kuruyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı, kıymetli günleriydi, zannediyorum bu gidişle onu da gerçekleştirirler. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar, ne dedikleri bellidir, ne de söyledikleri nettir. Muğlak ifadelerle kavga ve ruzname kirliliğine hastalık oldukları da gizlemeden meydandadır.”

“PKK'nın tutsağı, FETÖ'nün kuklası, Türk ve Türkiye düşmanlarının teşrifatçısı CHP'nin iradesi mi kalmıştır

Millet İttifakı partilerinin birbirlerini kesif pıtrak görüşme etmesine yer veren MHP Lideri Bahçeli, “Bunlar başkaca ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' toplantıları düşüncesince üçüncü kere Meclis'te indinde araya gelmişlerdir. CHP, İP, SP, DP, Gelecek Partisi ve Deva'nın temsilcileri HDP'yi masa altında tutarık sanki indinde uzlaşmaya vardıklarını açıklamışlardır. Uzlaşma, akıllıca hedefler üzerinde olur. Uzlaşma, ak ve bembeyaz indinde yöntem anlayışıyla orta bulur. Allah düşüncesince söyleyiniz, bunların neresi dürüst, neresi düzgün, neresi temizdir? Uzlaşmak düşüncesince dilek lazımdır. CHP'nin kolonisi, ideolojik kolonu, politik kordunu İP'in iradesi mi vardır? PKK'nın tutsağı, FETÖ'nün kuklası, Türk ve Türkiye düşmanlarının teşrifatçısı CHP'nin iradesi mi kalmıştır” açıklamasında bulundu.

“HDP'yi gücendirmemek, pişmiş aşa su katmamak düşüncesince takmadıkları kılıf, girmedikleri foto az daha kalmamış”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, icra ettiği konuşmasında ayrıca, şu ifadeleri kullandı: “Teröristbaşı Duran Kalkan, CHP'yi ihtar ederek diyor ki, “HDP'nin çıkışı, bazısı CHP'liler kabilinden elverişsiz yorumlanabilir; ancak anca değil. CHP'ilerin önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Bu bakımdan HDP'ye muhtaçlar” Bir yıldırı örgütü elebaşı, Aziz Atatürk'ün kurduğu partiye emsal veriyor, hizaya getiriyor, aba altından patak gösteriyor; buna ivaz indinde yegâne CHP yöneticisi de kalkıp ‘ey gaddar sen ne diyorsun' diyemiyor, buna atılganlık bile edemiyor. Bize ulaşınca esassız hata mütekellim CHP sözcülerinin ağızlarını bıçak açmıyor. Korkuyorlar, telaşlanıyorlar, çekiniyorlar, zira iradelerini ve politik ikballerini yıldırı örgütlerine bağlamış durumdalar. Bu indinde alçaltı değil midir? Bu indinde maskaralık değil midir? Biz anlamsız mı bunlara alçaltı diyoruz? Biz yersiz yere mi bunların maskesini hepyek indiriyoruz? HDP'li bölen söylediğimiz hürmetkâr sözlerin yanıtını Kandil'in CHP'si veriyor. Şu öğüt donör kepazeliğe bakar mısınız? Kendileri yıldırı örgütünün boyunduruğuna girmişler, gelişmeleri yok. Kendileri in önlerinde gıyabi nöbete girmişler, anladıkları yok. HDP'yi gücendirmemek, pişmiş aşa su katmamak düşüncesince takmadıkları kılıf, girmedikleri foto az daha kalmamış.”

“İP Başkanı, acemi gözetim sisteminde toprak almayan indinde göreve mahkum ve ahlaksız edilen zavallıdır”

Millet İttifakı'nın akıbet yıllarda çoğunlukla dile getirmiş olduğu ‘güçlendirilmiş parlementer sistem' mevzusuna da yer veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “HDP takviyeli ve tembihli Kılıçdaroğlu da dişe diş yaparak İP Başkanı'nın Cumhurbaşkanı düşlerini suya düşürmüş, gülmeceli ve erir indinde Başbakanlık yemiyle tufaya getirmiştir. İP Başkanı, acemi gözetim sisteminde toprak almayan indinde göreve mahkum ve ahlaksız edilen zavallıdır. Bunlar birbirlerini aldatmakla, kandırmakla, yüze gülüp arkadan film düzen çevirmekle uğraşmaktadır. Yalan bunlardadır, isnat bunlardadır, düzen bunlardadır, içtenliksizlik bunların alamet-i farikasıdır. Şimdi de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem isminde ne idüğü müphem, ne ihtiva ettiği meçhul, neyi hedeflediği batmış indinde çalışmayla meşgullerdir. Şecaat bildirme ederken sirkatin kail merd-i kıbti gibiler” ifadelerini kullandı.

“CHP'nin duyurulmayan gündeminde Anayasa'nın evvel dört maddesini feshetmek esastır”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Abant Toplantısı'na da yer veren Bahçeli, “CHP'nin 2-3 Ekim 2021 tarihinde düzenlemiş olduğu Abant Toplantısı, indinde bakıma zilletin kazalı minval haritasının çat noktalarını açığa vurmuştur. Hakikaten iptila ediyoruz, Abant Toplantısının tavsiyesi kimden geldi? Kripto huy mı dayattı? Pensilvanya'dan mı emir alındı? Anlaşıldığı kadarıyla özerlik ve federasyon maksadı CHP'ye erk etmiştir. Bununla beraberce CHP'nin duyurulmayan gündeminde Anayasa'nın evvel dört maddesini feshetmek esastır. Sabıkalı indinde saylav kalemiyle hazırlandığı anlaşılan, ‘Demokratik muhalefetin kanun değişikliği düşüncesince izlenmesi müstelzim minval haritası' Kılıçdaroğlu'nun önsözüyle kaleme alınmıştır. Siz bakmayın bu önsözün sahibine, bunun peşinde PKK'nın çıyan dokunuşu, politik bölücülerin galiz telkinleri bulunmaktadır” dedi.

“Yüreğin yetiyorsa, jale motorin içip ana rahmi ağrısı çekmiyorsan konum ve sorularıma yanıt ver”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorular yöneltti. Bahçeli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP Genel Başkanı'na soruyorum, kıvırmadan yanıt vermesini, gümrüksüz güreşmemesini bekliyorum. Soru 1: Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Soru 2: Anayasa'ya bilgili bulunan Türk adını likidasyon etmeyi planlıyor musunuz? Soru 3: Türk vatandaşlığı terimi hesabına ‘Anayasal yurtseverlik', Türkiye hesabına ‘Ülke', Türkiye devleti hesabına ‘Cumhuriyet', Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yerine, ‘Türkiye Cumhuriyeti insanı' kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Soru 4: Demokratik aykırılık niteleyerek TİP'i, HDP'yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara koyun açıyor musunuz? Soru 5: Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler gönderiyor musunuz? Sayın Kılıçdaroğlu, bu sorularım oldukça basittir. Ya ha diyeceksin, ve ya hayır. Boş kağıt vermen şeklinde eksiksiz sorulara ha söylediğin anlaşılacaktır. Yüreğin yetiyorsa, jale motorin içip ana rahmi ağrısı çekmiyorsan konum ve sorularıma yanıt ver. Korku edebiyatını bırak, politik kıya işlenebilir masallarını geç, indinde bilinçlilik bilip de söylemiyorsan eş değilsin CHP'nin indinde milletvekilinin, ‘keşke Demirtaş cumhur reisi seçilse' diyecek denli gözünü ve gönlünü kararttığı her insanın bilmiş olduğu indinde beyanattır. HDP'nin sanki demokratik davranış belgesiyle, CHP'nin ikinci yüzyıla davet cihazı beyannamesinin benzerliğini kanıt fail de CHP'li indinde milletvekiliydi.

Bugünkü CHP yönetimi, HDP'nin kaşkariko uşağı biçimine gelmiş, yapboz tahtasına dönüşmüştür. Bugünkü CHP yönetimi, Gazi Mustafa Kemal'in hatırat ve emanetleriyle yollarını kapanmamak amacıyla ayırmıştır. Bugünkü CHP yönetimi, PKK'yla uyuşma tüneline girmiş, HDP'yle bölücülüğün gergefinde işlenmiştir. İP ise bunların plan süsüne, alçaltı mezesine dönüşmüştür.”

“Acımız büyüktür, ancak sorulacak hesabımız da büyüktür”

10 Ekim Pazar haset Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde, PKK/YPG'li teröristlerin saldırısı kararı martir sakıt hususi harekat polislerine de yer veren Bahçeli, “Suriye'nin Azez'e ilişkin Mare kazasından mevrut ateş indinde haberle sarsıldık. Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde yurt evlatlarımız martir düştüler. PKK/YPG'li teröristler kabilinden Tel Rıfat'tan fırlatılan tanksavar roketler yiğit hususi akım polislerimize vurma etmiştir. Partimizin Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Doğan arkadaşımızın çocuğu Fatih Doğan kardeşimizle Elazığlı Cihat Şahin kardeşimiz maatteessüf martir düşmüş, dü yiğit hususi harekat polisimiz de yaralanmıştır. Yine geçtiğimiz Perşembe günü, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde hainler kabilinden meydana getirilen kasap saldırıda Samsunlu Deniz Piyade Sözleşmeli Erimiz Tayfun Özköse martir olmuştur. Elbette acımız büyüktür, ancak sorulacak hesabımız da büyüktür. Kahraman kardeşlerimin şehadetleri hümayun olsun. Allah rahmetiyle muamelat etsin inşallah. Ailelerinin, tabanca ve iş arkadaşlarının, milletimizin ve hepimizin başı salim olsun. Ayrıca şu anda otama altında tutulan kardeşlerime de şifalar diliyorum” niteleyerek konuştu.

“Kılıçdaroğlu, ‘onlar bizlere mi saldıracaklar' söylediğin PKK/YPG'li adiler yurt çocuklarının kanına girmişlerdir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce martir edilen hususi harekat polislerini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu taziyet mesajı yayınlamıştır, ne mevcut ki süje yoktur, saldırıyı kimin yaptığına müteallik en küçük indinde ibare görülmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘onlar bizlere mi saldıracaklar' söylediğin PKK/YPG'li adiler yurt çocuklarının kanına girmişlerdir. Korkma itiraf et, PKK'ya yegâne indinde lakırtı et, kaygılanma, bu seni elden ve elden insanoğlu yapar, milletimizin derdiyle dertlenen indinde politik yapar. CHP hakeza de, HDP kesinlikle peki? Özellikle dü gündür izleme ediyorum, YPG/PKK'yı kınayan yegâne indinde mesajlarını duymadım, aranızda duyanınız başüstüne mu? Milli acılarımızı paylaşan dekoratif de olsa yegâne indinde açıklamalarına tanık olanınız mevcut mı? Kitabın ortasından konuşuyorum, HDP'yle ortaklık, şehitlerimizin kanının, analarımızın gözyaşlarının dökülmesine sefihane hizmettir. HDP'yle doğacak planlamak, yöntem denkleminde kavuşmak Türk milletini kundaklamak, devletin ülkesi ve milletiyle ayrılamaz bütünlüğünü kurcalamaktır. CHP ile İP aha böylesi indinde tezgahın fahri müdavimleridir. Bunlar beniz karasıdır, canevi sızıdır, el erki infazcısıdır” dedi.

“Benim ağzımı kapatacak indinde yürekli hâlâ anasının karnından doğmadı”

Pazar haset partisinin Analar-Bacılar Kurultay'ındaki laflarına dirlik mevrut tepkilere de yer veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi:

“Pazar haset gerçekleştirdiğimiz ‘Analar-Bacılar Kurultay'ında HDP'nin kapatılmasına müteveccih ifadelerim, emperyalizmin ve terörizmin maşalarını belli bunca huzursuz etmiş. Halbuki huzursuz olmasalar üzülürdüm, zat kendime gestalt musahabesi yapardım. Onları arı huzursuz etmeyeceğiz, dü dünyada da ellerimizle yakalarından tutacağız. Bana yanıt vermişler ve demişler ki, ‘Açılmamak amacıyla kapatman müstelzim senin gayz ve tiksinti kusan ağzındır' Siz bunu gidin de HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı'nın uğrunda soy sop nöbetine giren korkusuz analara açıklayın de görelim. Bu bölen ahmaklar nerede yaşıyorlar, hadiselere nereden bakıyorlar bilemiyorum, ancak benim ağzımı kapatacak indinde yürekli hâlâ anasının karnından doğmadı. Kapanması ve kapatılması müstelzim terörün yöntem uzantısıdır. Şehitlerimizin kanlılarına kelimesiz kalırsak, canilerin suikastlarını alttan alırsak, bölen ve yıldırı faaliyetlerini aman sen de niteleyerek görmezden gelirsek, onurumuzla beraberce şerefimizi yitirmiş oluruz. Biz şehitlerin hesabını sormuş olacaktır budun iradesinin temsilcileriyiz. Biz ihanetin kafasını ezecek, ulusal varlığımıza ve buyruk haklarımıza dirilik pahasına eş çıkma budun kudretiyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Biz Cumhur İttifakı'yız. Herkes şerefi kadar, değeri kadar, değer ve namusu denli konuşursa, karşımızda politik bölücülerden, yıldırı işbirlikçilerden ağzını açıp da indinde bilinçlilik anlatmaya kimsenin hakkı olamaz.”

“Tehdit Türkiye'nin Suriye'deki varlığı değil, ABD'nin kıya planları, hainlik senaryoları, yıldırı örgütüyle hisse senedi ve emel evliliği içerisine girmesidir”

ABD kanadının Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde toprak alması mevzusundaki açıklamalarına da yer veren Bahçeli, “PKK/YPG tanksavar kullanıyor, güdülebilen roket kullanıyor, enva-i cins ve teknolojik kuru erdemli silahlara eş bulunuyor. Bu silahları ne odaklar veriyor? Teröristleri kimler eğitiyor, kimler donatıyor, ne arkadaş ve bağlaşık görünümlü ülkeler silahlandırıp üzerimize kışkırtıyor? Amerika yönetimi, Türkiye'nin Suriye'deki varlığını millî çıkarı düşüncesince yılgı gözdağı kendisine değerlendiriyormuş. Biliniz ki, karşımızdaki ölçü ulusal sıkleti çekemez, bundan sonradan hakeza gelse de bu halde gidemez. Müttefik olduğumuz indinde ülkenin PKK kamplarında aramış olduğu nedir? Suriye'nin şimal doğusunda bitirdikleri kesinlikle açıklama edilmelidir? Tehdidin adını akıllıca atmak geldiğimiz bu noktada zorunluluktur. Tehdit Türkiye'nin Suriye'deki varlığı değil, ABD'nin kıya planları, hainlik senaryoları, yıldırı örgütüyle hisse senedi ve emel evliliği içerisine girmesidir. Buna hukuk diyen mevcut ise buyana gelsin, hakeza hukuk yağı başınadır. Biraz ilkin de değini ettiğim gibi, ulusal devleti ve ulusal hassasiyetleri köreltmek düşüncesince indinde kampanya devrededir ve bu çerçevede Amerika dizi fiil hesabına dizi fiil yapmaktadır. Mızrağın çuvala sığması muhtemel değildir” açıklamasında bulundu.

“Dost dediklerimiz, eş olacak, yiğit olacak, plansız olacak, nazikçe olacak, haysiyetli olacak, ak olacak, zat kendilerini kolladıkları denli bizim de çıkarlarımızı kollayacaklar”

NATO üyesi olup DEAŞ'a dirlik en aşkın savaşım veren, en aşkın değer ödeyen ülkenin Türkiye bulunduğunu anlatım fail Bahçeli, şunları kaydetti:

“PKK'ya tabanca veren bellidir, Mehmetlerimizin, polislerimizin şehadetine çömlek tutanlar bellidir. DEAŞ'ı, YPG'yi, PKK'yı kiralık tetikçi kendisine kullananlar çağ kabil karşımızdadır. Bunların arkadaş olması, müttefiklik söylemleri eşyanın tabiatına aykırıdır. Dost dediklerimiz, eş olacak, yiğit olacak, plansız olacak, nazikçe olacak, haysiyetli olacak, ak olacak, zat kendilerini kolladıkları denli bizim de çıkarlarımızı kollayacaklar. Terörle mücadelemizin önüne ki duvar dikiyorsa, yolumuza kimler trap kazıyorsa, buyruk haklarımıza ki diş biliyor ve cembiye sallıyorsa, aha onlar Türklüğün varlığına, Türkiye'nin bin salname beraberlik müktesebatına kuyu kazan, Anadolu'dan çıkarılmamızın düşünü kuran ehli saliptir, anca ki şahitlik pahasına da olsa alayına ansızın inat etmek farz-ı kifayedir, boynumuzun yegane borcudur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler